• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun hastalık sonrası yaraları konusunda yardım

kriptocuk

Yeni Üye
Merhabalar kuşum 2 hafta önce hastalandı ishal ile başladı hemen arkasından kursak bölgesinde bir yara farkettik ilaç tedavisi ile birlikte fucidin h kullandık sabah akşam. Aynı zamanda göğüs kemiğinde de sarı renkli bir tabaka oluştu. Şuan paylaştığım resimde kursak kısmındaki yara nispeten kurudu ve küçüldü içi sapsarı iken pembeleşmeye başladı. Sizce bu apse mi tümör mü yara mı nedir? Göğüs kemiği çok çıkık farkındayım kuruluk mu bilmiyorum fakat son 3 gündür iyileşmeye başladı ilaçlar sayesinde 1 haftadır elle besleme yapıyordum artık yemeğini suyunu kendisi yiyebiliyor ve 35 gr şuan. İshali düzeldi halsizliği ve kabarması düzeldi ama henüz uçmuyor. Beni endişelendiren bu yaralar nedir ya da ne yapılabilir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Göğüsteki tümör gibi görünüyor ama kuşun durumu iyiye gidiyor ise o yaralara cok takılmayın gücünü toplayınca tümör alınabilir hafifletebilinir bu iyileşmeyecek birşey değil hastalığın sonucunda görünebilir durumlardir👍 takipte olalım beslemeye devam edelim 40 Gr bulsun geçmiş olsun

kriptocuk

Yeni Üye
Göğüsteki tümör gibi görünüyor ama kuşun durumu iyiye gidiyor ise o yaralara cok takılmayın gücünü toplayınca tümör alınabilir hafifletebilinir bu iyileşmeyecek birşey değil hastalığın sonucunda görünebilir durumlardir👍 takipte olalım beslemeye devam edelim 40 Gr bulsun geçmiş olsun
Teşekkürler ben de temiz tutmaya çalışıyorum o kısımları fucidin ile de devam ediyorum. Yemini gayet güzel yiyor aslında yine de elle besleme yapayım mı diyorsunuz. İçimi rahatlattınız tam toparlandı diye sevinirken endişelendim bu yaralar için sağolun Şehmus bey

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşekkürler ben de temiz tutmaya çalışıyorum o kısımları fucidin ile de devam ediyorum. Yemini gayet güzel yiyor aslında yine de elle besleme yapayım mı diyorsunuz. İçimi rahatlattınız tam toparlandı diye sevinirken endişelendim bu yaralar için sağolun Şehmus bey
Bence artık krem sürmeyin iyice temizlensin ve beslemeye devam edelim kilo kontrolü yapmaya devam edelim takiple beslensin birde peçete üzerinde dışkı resmi görelim 👍

kriptocuk

Yeni Üye
Bence artık krem sürmeyin iyice temizlensin ve beslemeye devam edelim kilo kontrolü yapmaya devam edelim takiple beslensin birde peçete üzerinde dışkı resmi görelim 👍
Tamam o halde beslemeye devam ediyorum güncel dışkı da ekliyorum çok teşekkürler tekrar

kriptocuk

Yeni Üye
Daha önce paylaştığım bu yara iyice kurudu ve şuan olduğu yerden ayrıldı bir parçası ayrılınca kursaktaki yemler çıktı dışarı hemen temizleyip fucidin krem ile üzerini kapattım. Kanama söz konusu değil yara kabuğu kopmuş gibi düşünün ama yemler dışarı çıkabilecek kadar aralık. Ne yapmalıyım çok panikledim öyle görünce yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kurumuş yara yani kabuk koptuktan sonra kursak derisinde delik açılmış olabilir eğer geniş değilse küçükse tekrar kabuk bağlar ama büyükse onun dikilmesi uygun olur 👍 yakın bir resim veya tüylere üfleyerek video ekleyin bakalım

kriptocuk

Yeni Üye
Kurumuş yara yani kabuk koptuktan sonra kursak derisinde delik açılmış olabilir eğer geniş değilse küçükse tekrar kabuk bağlar ama büyükse onun dikilmesi uygun olur 👍 yakın bir resim veya tüylere üfleyerek video ekleyin bakalım
Tırnak ucu kadar bir aralık oluştu şuan kabuk kalktı kenardan bir video ekliyorum ama krem olduğu için çok net anlaşılmayabilir. Olay olduktan sonra yem yemeye çalıştı yedikçe oradan çıkacak diye endişeleniyorum. Krem sürsem mi yoksa kurusun mu mikrop kapmasından korktuğum için krem sürdüm hemen fucidin.

Kursak

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elif hanım bence krem sürmeyin yumuşamasin kurusun kabuk bağlasın kaşıma olursa gerekirse boyunluk takılsın videoya baktım onun dikilmesi lazım müdahale edecek cerrahi bir uzman gerekir 😔

kriptocuk

Yeni Üye
Elif hanım bence krem sürmeyin yumuşamasin kurusun kabuk bağlasın kaşıma olursa gerekirse boyunluk takılsın videoya baktım onun dikilmesi lazım müdahale edecek cerrahi bir uzman gerekir 😔
Tamam kremi temizleyeyim biraz bakalım ne olacak. Sizinle de paylaşırım gelişmeleri çok teşekkürler

kriptocuk

Yeni Üye
Tamamdır irtibata olalım 👍
Veteriner ile görüştüm kanatlı uzmanı kendisi sizin dediğiniz gibi dikilmesi gerektiğini söyledi. Yarın için randevu oluşturduk umarım yarına kadar dayanır ve iyileşir kuşum. Yem yediğinde ve su içtiğinde kursaktan dışarı çıkıyor diye yemi ve suyu aldım kafesten ama doğru mu yaptım bilmiyorum sürekli yem arıyor karnı aç tabii hayvanın

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok geçmiş olsun 😔 yarın bizleri mutlaka bilgilendirin lütfen 🙏 umarım sağlıkla uçar, oynar yeniden kuşunuz 🤲

kriptocuk

Yeni Üye
Çok teşekkürler hasta tüm kuşlar için benim de temennim bu

kriptocuk

Yeni Üye
Merhabalar bir güncelleme yapmak istedim bu sabah kuşumun kursağındaki kabuk lokal anestezi ile alınarak yırtılan kısmı da dikildi. Şuan durumu iyi dinleniyor. Bir antibiyotik verildi mamasına bir damla şeklinde onun dışında çok az az elle besleme ve yudum yudum su verereceğiz ki kursak şişmesin dikiş sağlığı açısından. Yavaş yavaş toparlanacak diye umuyorum. Güzel dilekleriniz ve desteğiniz için tekrar teşekkürler

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok geçmiş olsun 🙏🏻 en kısa zamanda kanatlanıp uçması dileğiyle 🌸 sonrası için tekrar bir güncelleme yapıp iyileşmiş halinin videosunu bekleriz 🙂🙏🏻

Üst Alt