• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun hastalığı ne bilemiyorum

Garipp

Aktif Üye
Nolur yardımcı olun, nesi var anlayamıyorum artık. Gagası morardı/siyahlaştı. Ayaklarında dökülmeler var. Ben kusmadığı ve dışkısında yem olmadığı ve de ilk belirtilerinde veterinere götürdüğüm için hastalığı ilerlememiştir diye düşünüyordum ama belki de son aşamadayız şu an

Garipp

Aktif Üye
Kanatlarını sıcak havalardaki gibi açık tutup titretiyor sürekli ve uyukluyor şu an

Garipp

Aktif Üye
Bu durumları yaşayan başka birileri var mı? Şu anki yaşadığı şeylerin sebepleri ne, bilgilendirebilecek olan yok mu?

Garipp

Aktif Üye
Zolax kullanıyorum ve yarım saat 45 dk kadar önce biraz sulandırılmış yumurta sarısı yedi. Bunlar etkili olabilir mi? Ama kanatlarınk son bir kaç gün açıyordu ve sürekli oynatıyordu. Fakat az önceki kriz gibiydi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Zolax kullanıyorum ve yarım saat 45 dk kadar önce biraz sulandırılmış yumurta sarısı yedi. Bunlar etkili olabilir mi? Ama kanatlarınk son bir kaç gün açıyordu ve sürekli oynatıyordu. Fakat az önceki kriz gibiydi
Kanat titreme korkudan stresten de olabilir, yumurta sarısı da fazla protein içerir, oda yapabilir, dışkı normal
@Aslı Ö. @Şehmus BAKIR @Semiha S.
@Umur E.

Garipp

Aktif Üye
Yani dışkıda siyahlıklar var anormal olarak. Fotoğrafta çok belli olmuyor maalesef. Onun dışında aşağı yukarı hep böyle dışkısı ama hala hasta. Zolax tedavisini bitirip flagyl başlayacaktım çünkü çiçek hastalığı ile karıştırılabiliniyormuş mantar hastalığı ama ilaç mı böyle yaptı diye biraz korktuğumdan devam etsem mi napsam bilemedim açıkçası.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yani dışkıda siyahlıklar var anormal olarak. Fotoğrafta çok belli olmuyor maalesef. Onun dışında aşağı yukarı hep böyle dışkısı ama hala hasta. Zolax tedavisini bitirip flagyl başlayacaktım çünkü çiçek hastalığı ile karıştırılabiliniyormuş mantar hastalığı ama ilaç mı böyle yaptı diye biraz korktuğumdan devam etsem mi napsam bilemedim açıkçası.
Sürekli antibiyotik küçük canı karaciğeri çok yorar. Zeolit gelince lütfen onunla devam edin, bir o bir o karıştırmayın, sonuç iyi olmayabilir
Dışkıda 3 faktör var, anlayacağınız şekilde yazıyım beyaz, yeşil ve idrar kısmı. Beyaz kısım kremsi, yeşil kısım yediği gıdalarda renk değişir, açık yeşil koyu yeşil bazen kahverengi olabilir, idrar ise verdiğiniz ilaçlar ve takviyeler ile renk alabilir

Garipp

Aktif Üye
Peki zolax a devam etmeyim o zaman. Sadece 1,5 gün kullandık zaten. Şimdi önüne taze, takviyesiz su koydum onu içti. Açıklamalarınız için teşekkür ederim 😔

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Size zolax ı kim önerdi ki ve ne için önerdi kursak mantarı için mi. Zolax ı kesin nasıl kullandınız kapsül halinde o. İçindekini alıp suyuna mı kattınız. Zaten insan için kullanılan beşeri ilaç. Demet abla gereken her şeyi yazmış. Kanat titremeleri sürekli bu şekilde mi. Yoksa yeni mi yapmaya başladı yeni yapmaya başladıysa ilaç ağır gelmiş olabilir yada Demet ablanın dediği gibi korku stres vs. Ama ara ara hep yapıyorsa nörolojik bir durum olabilir. Son attığınız dışkı normal görünüyor. Gaga siyahlığı derken foto ekleyebilir misiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çok fazla ilaç yüklenmiş çocuga bu yüzden bağışıklık sistemi çökmüş 😞 yani her gittiğiniz hep ayrı ilaç tavsiye eder bu yüzden etkilenmiş 👍size tavsiyem zeolitli besleme yapın ve daha başka ilaç vermeyin söylenilen takvileri düzenli olarak verebilirsiniz ekstra olarak da D3 verin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok fazla ilaç yüklenmiş çocuga bu yüzden bağışıklık sistemi çökmüş 😞 yani her gittiğiniz hep ayrı ilaç tavsiye eder bu yüzden etkilenmiş 👍size tavsiyem zeolitli besleme yapın ve daha başka ilaç vermeyin söylenilen takvileri düzenli olarak verebilirsiniz ekstra olarak da D3 verin
Hocam bende dm den yazmıştım arkadaşa, hatta sirkeyi söyledi sirke değil Zeolit kat kat iyidir demiştim😊👍Zeolit ile devam etmesini önerdim

Garipp

Aktif Üye
Size zolax ı kim önerdi ki ve ne için önerdi kursak mantarı için mi. Zolax ı kesin nasıl kullandınız kapsül halinde o. İçindekini alıp suyuna mı kattınız. Zaten insan için kullanılan beşeri ilaç. Demet abla gereken her şeyi yazmış. Kanat titremeleri sürekli bu şekilde mi. Yoksa yeni mi yapmaya başladı yeni yapmaya başladıysa ilaç ağır gelmiş olabilir yada Demet ablanın dediği gibi korku stres vs. Ama ara ara hep yapıyorsa nörolojik bir durum olabilir. Son attığınız dışkı normal görünüyor. Gaga siyahlığı derken foto ekleyebilir misiniz.
Kuşumu ikinci kez veterine götüremedim. Aracım yok ve otobüsle götürdüğümde stresi kaldıramamıştı, o yüzden kendim gidip konuştum ama görmeden olmaz dediler. Probiyotik tavsiye edip gönderdiler. Ben de iyileşemediği için sizlere sorup internette araştırmalar yapıyorum. Zolax'ı da çok kez gördüm ve ilaç içmeyeli de 3 hafta olmuştu ve arada probiyotik takviyesi de verdiğim için Zolax'a başladım. Kapsülü 5'e böldüm ve suya katıp karıştırdım iyice. 1,5 gün içti zaten 🥺

Kanat olayını da yaklaşık hafif hafif ama sürekli bir haftadır yapıyordu. Hatta buraya neden seyiriyor diye sormuştum. Fakat Bu sabah bir anda şiddetlendi. Hala da devam ediyor. Arada uyuyor, o zaman kesiliyor sadece

Garipp

Aktif Üye
Gagasının fotoğrafları

Garipp

Aktif Üye
Dediğiniz gibi yapacağım, çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gagasının fotoğrafları

Ben size demiştim yavrunuz erkek ama hormonal bozukluk sebebi ile cere kahverengi olabiliyor diye. Hatta cere mavi foto attınız ona göre yorumlamıştım.. Yavrunuzun yaşı var maşallah 🙏🏻 daha önce de dediğim gibi bağışıklığı düşük olduğu için hastalıklara açık. O yüzden mümkün mertebe insan ilacı kullanmayın. Eğer bir mantar varsa bile kanatlılar için üretilmiş ilaçlar kullanın. Zeolit tozu nu en başta tavsiye etmiştik. Geldiğinde hemen kullanmaya başlayın ama en etkili yöntem kursaktan besleme. Olmuyorsa da mamasına yada yemin üstüne serpebilirsiniz. Kanat titremesine de gelirsek ya sinirsel yada geçici iki ihtimal 😊 Med tollyamine forte titremelere kramplara iyi gelen bir takviye. Aynı zamanda tüy gelişimi ve karaciğere fayda sağlıyor. Eğer geçici bir durumsa zaten alınan takviyelerle düzelir diye düşünüyorum. Siz zeolit tozunu da kullanmaya başlayın aynı zamanda takviyeleri de düzenli şekilde kullanın herhangi bir ilerleme olmazsa kanatlı uzmanı ihmal etmeyin derim 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben size demiştim yavrunuz erkek ama hormonal bozukluk sebebi ile cere kahverengi olabiliyor diye. Hatta cere mavi foto attınız ona göre yorumlamıştım.. Yavrunuzun yaşı var maşallah 🙏🏻 daha önce de dediğim gibi bağışıklığı düşük olduğu için hastalıklara açık. O yüzden mümkün mertebe insan ilacı kullanmayın. Eğer bir mantar varsa bile kanatlılar için üretilmiş ilaçlar kullanın. Zeolit tozu nu en başta tavsiye etmiştik. Geldiğinde hemen kullanmaya başlayın ama en etkili yöntem kursaktan besleme. Olmuyorsa da mamasına yada yemin üstüne serpebilirsiniz. Kanat titremesine de gelirsek ya sinirsel yada geçici iki ihtimal 😊 Med tollyamine forte titremelere kramplara iyi gelen bir takviye. Aynı zamanda tüy gelişimi ve karaciğere fayda sağlıyor. Eğer geçici bir durumsa zaten alınan takviyelerle düzelir diye düşünüyorum. Siz zeolit tozunu da kullanmaya başlayın aynı zamanda takviyeleri de düzenli şekilde kullanın herhangi bir ilerleme olmazsa kanatlı uzmanı ihmal etmeyin derim 🌸
Ayrıca bu adam tüyde😊🤲
BtAmin forte gerekli👍
Cere ye vazelin sürün kabuk yumaşasın atsın👍

Garipp

Aktif Üye
Evet, biliyorum cere kısnmının sebebini söylemiştiniz. Siyahlaşmaya başlayan kısım gagası yani sağlıklı kuşlarda sarı/sarımsı olan kısım. Ceresinin altından başlıyor ve aşağıya doğru devam ediyor bu siyahlık. Zaten sıkıntılı olduğu için rahatsız edip ön taraftan çekemedim ama bu fotoğraflarda yine de belli. Zeoliti dediğim gibi hemen temin edemedim maalesef. Ama en geç yarın elime ulaşır büyük ihtimalle. Demet Hanım da sağ olsun veteriner konusunda yardımcı oldu, onlarla da iletişime geçeceğim.🙏🏻

İnşallah geçicidir, şimdi sade su ile dinlendireyim biraz. Sonra takviyelere devam edeceğim.☺

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için 🌸

Üst Alt