• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun hastalığı ne bilemiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, sizlere tekrar bir sorum olacaktı 🥰 birincisi dışkıdaki beyaz kısmın dışkı içerisinde dağınık şekilde olması neyin belirtisi olabilir? İkincisi de mamaistte zeolit tozunun satışı bitmiş sanırım. Sizler nereden temin ediyorsunuz acaba? Teşekkür ederim şimdiden 🌸
Merhaba fotoğraf paylaşır mısınız 😊mamaist.com iletişim numarası var ordan irtibat kurup görüşebilirsiniz, temin edilir varsa👍

Garipp

Aktif Üye
Merhaba, en son dışkısı bu şekilde fakat dışkının boyutları değişiyor. Ama beyaz kısmı on dışkının sekizinde dağınık diyebilirim. Daha iyi anlaşılabilecek bir dışkısını da yüklemeye çalışacağım en kısa zamanda.
Mamaistle ilgi yarın da aynı sıkıntıyı yaşarsam arayarak halledeyim o zaman, çok sağ olun 🌸

Garipp

Aktif Üye
Merhaba, bu sabah bu şekilde dışkısı. Belki daha iyi yardımcı olur.

Garipp

Aktif Üye
Karışık tohumlu yem veriyorum. Suyuna sirke kattığım oldu zaman zaman. Onun dışında probiyotik kullanıyorum. Son zamanlarda bir kez de multivitamin verdim. İki haftadır haftada bir kez çok az yumurta beyazı tüketti. Bu şekilde 🥰 Zeolit için de birazdan müsait olunca iletişime geçeceğim 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Karışık tohumlu yem veriyorum. Suyuna sirke kattığım oldu zaman zaman. Onun dışında probiyotik kullanıyorum. Son zamanlarda bir kez de multivitamin verdim. İki haftadır haftada bir kez çok az yumurta beyazı tüketti. Bu şekilde 🥰 Zeolit için de birazdan müsait olunca iletişime geçeceğim 🌸
Sirke lütfen vermeyin😔bağırsak florasını bozar bağışıklığı düşürür😔kötü bakteri yanında iyiyi de söker atar😔, multivitamin Gervit-w mi?
Probiyotik entrobac

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Takviyeler idrarı renklendirir, sadece yem ve su verin, 2-3 gün dışkılarına bakalım🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Takviyeler idrarı renklendirir, sadece yem ve su verin, 2-3 gün dışkılarına bakalım🤲😊
Evet Gervit-w renkli btAmin forte renkli
İdrar değişir, siz yem verin genel durumunu video atarsanız tekrar bakalım
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu yaşlı delikanlı😊🤲💓

Garipp

Aktif Üye
Mantar hastalığı olunca çaresizlikle bir şeyler yapmak zorunda hissediyor insan maalesef. 😔 Evet, Gervit ve entrobac kullanıyorum. Hastalığından ötürü hep takviye vermek zorunda kaldım, bağışıklığı kuvvetlensin diye. Ama arada takviyesiz taze su da verdim tabii ki 🥰

Garipp

Aktif Üye
Çook teşekkür ederim duanız için, amin tüm hayvan dostlarımızı inşallah ♥ Tamamdır, çekip atacağım en kısa zamanda. Tekrar tekrar teşekkür ederim 🙏🏻🥰🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Mantar hastalığı olunca çaresizlikle bir şeyler yapmak zorunda hissediyor insan maalesef. 😔 Evet, Gervit ve entrobac kullanıyorum. Hastalığından ötürü hep takviye vermek zorunda kaldım, bağışıklığı kuvvetlensin diye. Ama arada takviyesiz taze su da verdim tabii ki 🥰
Sade yem ve su verin ki 2-3 gün net görünsün dışkılar, hocalarımız yorumlar🤲😊

Garipp

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, kuşun poposuna dışkı yapışma sebebi iç parazit olabilir mi? İç paraziti diğer hastalıklardan ayıran en önemli belirti nedir?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba, kuşun poposuna dışkı yapışma sebebi iç parazit olabilir mi? İç paraziti diğer hastalıklardan ayıran en önemli belirti nedir?
İç parazitde genelde dışkı süner,popoya da yapılabilir, koyu renk iplik gibide olabilir, fotoğraf paylaşırsanız sevinirim

Garipp

Aktif Üye
Dışkısı çok değişken, dün geceden beri kafesteki dışkıları bu şekilde. Dışarıdayken katı formda yapıyor ama cıvıklık var.

Garipp

Aktif Üye
Ayrıca kursağında yem birikmeye başladı sanırım. Bundan ötürü önündeki yemi almayı ve sabaha kadar bir şey vermemeyi düşünüyorum. Sabah da yumurta sarısını suyla mama kıvamına getirip vereceğim. Hem belki kursaktaki yemleri sindirmiş olur hem de açlıktan ötürü mamayı yer diye düşünüyorum. Sizce işe yarar mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkısı çok değişken, dün geceden beri kafesteki dışkıları bu şekilde. Dışarıdayken katı formda yapıyor ama cıvıklık var.
Akşamları değil de gün içinde yapılan dışkılar daha nettir, hastalık vs konusunda😊
Aç bırakmayın lütfen, kursağında ki yem sıkıntı yapmaz, yumurta yine yesin, ama aç kalmasın🤲🩵

Garipp

Aktif Üye
O zaman gün içerisi için yeşil renkli, katı formda ama cıvık dışkılıyor diyebilirim. Bazen siyah küçük noktalar oluyor. 1 aydır dışkıda değişen tek şey noktaların küçülüp azalması oldu. Hatta bazı zamanlar hiç olmuyor. Fotoğrafını da yarın gündüz eklerim 🥰🥰

Yem olayını dediğiniz gibi yapayım. Onun dışında sıvı mama hazılayabilmem için önerebileceğiniz içerik var mı? Şekersiz, mayasız, patatessiz vs. Dal darı yemediği için kolay sindirebileceği başka bir şey gelmedi maalesef aklıma ki mantar da olduğu için (hala şüpheli) yumurta dışında içerik açısından çok bir seçeneğim yok sanırım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim 🙏🏻💕🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
O zaman gün içerisi için yeşil renkli, katı formda ama cıvık dışkılıyor diyebilirim. Bazen siyah küçük noktalar oluyor. 1 aydır dışkıda değişen tek şey noktaların küçülüp azalması oldu. Hatta bazı zamanlar hiç olmuyor. Fotoğrafını da yarın gündüz eklerim 🥰🥰

Yem olayını dediğiniz gibi yapayım. Onun dışında sıvı mama hazılayabilmem için önerebileceğiniz içerik var mı? Şekersiz, mayasız, patatessiz vs. Dal darı yemediği için kolay sindirebileceği başka bir şey gelmedi maalesef aklıma ki mantar da olduğu için (hala şüpheli) yumurta dışında içerik açısından çok bir seçeneğim yok sanırım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim 🙏🏻💕🌸
Zeolit tozunu tedarik edin👍yumurtaya serpip yedirin👍mamaist.com dan elbesleme maması alabilirsiniz üstün kalitelidir. A++
Zeolit ve elbesleme maması
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz

Garipp

Aktif Üye
Zeolit bugün elime ulaşacak, iletişime geçtim kendisi ile. Bu son dışkısı ve aşırı derecede kanat titretmeye başladı. Onu da yüklüyorum hemen

Üst Alt