• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun göz kapağı kızardı

Aylinn

Yeni Üye
Herkese iyi bayramlar bu sitede ustalar çok fazla okuyorum görüyorum allah rızası için biri yanıtlasın aniden oldu kuşumun göz kapağı altı kızardı ne yapmam gerek lütfenyaedım edin

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Akıntı var mı? Sprey vs sıktınız mı? Yada odada sprey tarzı bir şey kullandınız mı

Aylinn

Yeni Üye
Akıntı var mı? Sprey vs sıktınız mı? Yada odada sprey tarzı bir şey kullandınız mı
Hayır tuğçe hanım akıntı yok çok şükür ben o rahatlasın diye su spreyi sıkıyorum arada ona hep sıkıyorum bugüne kadar hiçbir şey olmadı saf su ama dün içine biraz skatrixx damlatıp öyle sıktım kuşa az öncede sıktım suyla karıştırıp deriye iyi geliyor gözede zararı yok ama o yapmış olabilir mi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hayır tuğçe hanım akıntı yok çok şükür ben o rahatlasın diye su spreyi sıkıyorum arada ona hep sıkıyorum bugüne kadar hiçbir şey olmadı saf su ama dün içine biraz skatrixx damlatıp öyle sıktım kuşa az öncede sıktım suyla karıştırıp deriye iyi geliyor gözede zararı yok ama o yapmış olabilir mi
O yapmış olabilir genelde sprey tarzı uygulanması gereken ürünleri tavsiye etmiyoruz solunum ve gözü etkileyebiliyor

Aylinn

Yeni Üye
O yapmış olabilir genelde sprey tarzı uygulanması gereken ürünleri tavsiye etmiyoruz solunum ve gözü etkileyebiliyor
Ama skatrixx suyla karıştırıp kullanılabilir diye biliyorum önceden de sıkmıştım veterinerler öneriyor yaraya deriye iyi geliyor direkt spreyi gözüne sıkmadım, saf su hep kullanıyorum zaten o da mı zararlı? Şuan ne yapmam gerek kendiliğinden geçer mi az önce yine sıktım keşke sıkmasaydım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba, bu konuda bilgim yok malesef. Ama çok aşırı bir şeyi varmış gibi görünmedi bana

Aylinn

Yeni Üye
Ciddi bir şey yok, terramycn sürebilirsiniz
Ahh hocam keşke elime alsamda sürsem izin vermez ki sürmesem de geçer mi hocam? Bir de artık skatrixx kullanmayayım mı hocam sizce ondan mı olmuştur bunu da cevaplarsanız çok sevinirim çok ama çok saolun

Bahar Y.

Müdavim
Ahh hocam keşke elime alsamda sürsem izin vermez ki sürmesem de geçer mi hocam? Bir de artık skatrixx kullanmayayım mı hocam sizce ondan mı olmuştur bunu da cevaplarsanız çok sevinirim çok ama çok saolun
Ne için kullanıyordunuz ki, rica ederim lafı mı olur

Aylinn

Yeni Üye
Ne için kullanıyordunuz ki, rica ederim lafı mı olur
Hocam skatrixx i duydunuz mu bilmiyorum kuşum tüyden çıkamıyor hep tüyde bir arkadaşta skatrixx kullan deriye iyi gelir dedi bir de bi yere falan çarpınca cere kısmı kabuk gibi olmuştu bi kere ona da iyi gelir al dedi istettim kullanıyordum tabi tüylere bi etkisi olmadı maalesef ,şimdi gözünü o mu öyle yaptı anlayamadım yani suyla karıştırıp tüylerine püskürtüyorum gözede zararı yok denildi o yüzden kullanıyodum yoksa asla kullanmam sizce o mu zarar vermiştir gözüne ah hep benim yüzümden, hocam bir de terramiycin sürmesemde kendiliğinden geçer mi saf ılık su püskürtsem göz hizasına olur mu?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hocam skatrixx i duydunuz mu bilmiyorum kuşum tüyden çıkamıyor hep tüyde bir arkadaşta skatrixx kullan deriye iyi gelir dedi bir de bi yere falan çarpınca cere kısmı kabuk gibi olmuştu bi kere ona da iyi gelir al dedi istettim kullanıyordum tabi tüylere bi etkisi olmadı maalesef ,şimdi gözünü o mu öyle yaptı anlayamadım yani suyla karıştırıp tüylerine püskürtüyorum gözede zararı yok denildi o yüzden kullanıyodum yoksa asla kullanmam sizce o mu zarar vermiştir gözüne ah hep benim yüzümden, hocam bir de terramiycin sürmesemde kendiliğinden geçer mi saf ılık su püskürtsem göz hizasına olur mu?
Ondan mıdır tam bilinmez ben deri bakım spreyi diye biliyorum kedi köpek ve kuşa kullanılıyor ama benim düşüncem tek kuşlara kullanılmayan bir ürün olduğu için göz vs gibi organlara dikkat ederek kullanmak gerekiyor. Kuşlar için olan spreyler bile tehlikeli olabiliyor bir dahakine daha dikkatli olun tavsiyem spreyleyerek kullanmayın. Kuşa da ılık su ile banyo yaptırın düzenli ev sıcaklığı iyiyse tüyden çıkmasına yardımcı olur. Gözüne de bir şey olacağını sanmıyorum kremi süremesseniz su ile nazikçe silin

Aylinn

Yeni Üye
Ondan mıdır tam bilinmez ben deri bakım spreyi diye biliyorum kedi köpek ve kuşa kullanılıyor ama benim düşüncem tek kuşlara kullanılmayan bir ürün olduğu için göz vs gibi organlara dikkat ederek kullanmak gerekiyor. Kuşlar için olan spreyler bile tehlikeli olabiliyor bir dahakine daha dikkatli olun tavsiyem spreyleyerek kullanmayın. Kuşa da ılık su ile banyo yaptırın düzenli ev sıcaklığı iyiyse tüyden çıkmasına yardımcı olur. Gözüne de bir şey olacağını sanmıyorum kremi süremesseniz su ile nazikçe silin
Tüyden çıkması için neler neler yapmadım ki asla çıkamıyor maalesef, ev sıcaklığı iyi evet banyo yaptırıyorum zaten ama sizin dediğinizi anlayamadım saf su ile spreylemekte zararlı mı? Kuşum asla elime gelmiyor 2 senedir bizle bir kez bile ele alamadık anca veteriner alabiliyor müsaade etmiyor o yüzden saf ılık su gözüne doğru püskürtsem olur mu yoksa bunlar zararlı mı? Terramiycin sürmek gerekiyorsa veterinere götürürürm mecburen birde artık skatrixx kullanmayayım mı bunları yanıtlarsanız çok sevinirim

Bahar Y.

Müdavim
Tüyden çıkması için o ürünü kullanmaya hiç gerek yoktu aslında, yulaf B vitamini ve ılık duş yeterli gelirdi, kullanmayın derim ben, terramycn sürmesenizde düzelir ama duru suyu spreyle sıkın gözünde kimyasal varsa temizlensin

Aylinn

Yeni Üye
Tüyden çıkması için o ürünü kullanmaya hiç gerek yoktu aslında, yulaf B vitamini ve ılık duş yeterli gelirdi, kullanmayın derim ben, terramycn sürmesenizde düzelir ama duru suyu spreyle sıkın gözünde kimyasal varsa temizlensin
Bahar Hocam tüyden çıkması için neler denedim bi bilseniz profesör hocaya bile götürdüm yok çıkmıyor,gerwit vitamin kullanıyorum yulaf veriyorum (fazla olmamak kaydıyla) duş aldırıyorum sprey sıkıyorum sebze veriyorum ama maalesef çıkmıyo strese sokmamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum 1 dakika bile tek başına bırakmıyoruz onu ama maalesef çok saolun hocam hemen gözüne ılık su püskürtüyorum her şey için çok ama çok teşekkürler

Aylinn

Yeni Üye
@Bahar Y. bahar hocam bir daha skatrixx kullanmayayım mı bunu da yanıtlarsanız çok mutlu olurum çok saolun

Üst Alt