• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun gagasinin kenarlari tirtikli ve soyuluyor gibi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bana öyle uzama varmış gibi gelmedi. Pütürlük için tatlı badem yağı ile düzenli ayak ve gagaya bakım yapabilirsiniz. Birde Kafeste kalamar kemiği yoksa sürekli bulundurun.

pırtık

Aktif Üye
Bana öyle uzama varmış gibi gelmedi. Pütürlük için tatlı badem yağı ile düzenli ayak ve gagaya bakım yapabilirsiniz. Birde Kafeste kalamar kemiği yoksa sürekli bulundurun.
Kalamar kemiği ve normal gaga taşı var ama gaga taşını pek kullanmiyor artık oda sanırım kireç gibi olduğu için mineral blok alicam en kısa zamanda bide uzama var dediğim olayda gagasinin uç kısmı yani sivri olan kısmı önceden o kadar sivri değildi şimdi isirinca biraz deliyor elimi oyuzden sormuştum ama normalmis dediğinize göre en kisa sürede de badem yağını alıp sürücem teşekkür ederim kuşu sürekli öptüğümuz için mantar sanmıştım bize bulaşıyor matarda o yüzden sormuştum içimi rahatlattiniz tekrar teşekkür ederim 🥰

pırtık

Aktif Üye
Bide ceresi resimde de net göründüğü gibi kabukluya oraya da badem yağı sürsem geçer mi vazelinin iyi geldiğini duymuştum sürdüm birkaç gün iyi geldi gibi oldu ama geçmedi bazen de tellere sürttüğü için sanki kanıyor gibi böyle kan toplamış gibi belli bı kısmında koyu kahverengilik oluyor badem yağı gecirir mi bu durumu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bide ceresi resimde de net göründüğü gibi kabukluya oraya da badem yağı sürsem geçer mi vazelinin iyi geldiğini duymuştum sürdüm birkaç gün iyi geldi gibi oldu ama geçmedi bazen de tellere sürttüğü için sanki kanıyor gibi böyle kan toplamış gibi belli bı kısmında koyu kahverengilik oluyor badem yağı gecirir mi bu durumu
Kahverengi tabaka kızgınlığıa girdiğinde hormanlar sonucu oluşuyor. Düzelmesi için kızgınlıktan çıkması gerek sizin yapacağınız pek birşey yok. Bol bol elma verin yesin.

Üst Alt