• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun gagası neden yeşil ?

glnz0770

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Yeşil gaga
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
Vitamin
Kuşumun gagası hep hep koyu yeşil,genellikle halsiz duruyor iştahı yerinde mantar mı var ne yapmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kızgınlığa girmiş.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Uzun süredir yeşil hiç değişmiyor ama halsiz olması o yüzden mi
Merhaba kızgınlık döneminde, gebelik olabilir dışkılarda büyüme popoda şişlik var mı?
Gaga rengi karaciğer ile alakalıdır, renk değişimi karaciğer doygunluğu ile ortaya çıkabilir
İyi bir kanatlı uzmanına rontgen çektirin karaciğere bakılsın

glnz0770

Aktif Üye
Merhaba kızgınlık döneminde, gebelik olabilir dışkılarda büyüme popoda şişlik var mı?
Gaga rengi karaciğer ile alakalıdır, renk değişimi karaciğer doygunluğu ile ortaya çıkabilir
İyi bir kanatlı uzmanına rontgen çektirin karaciğere bakılsın
3 gün önce siyah dışkı yaptı probiyotikli yem verdim düzeldi şuan dışkısı, uzun süredir hep öyle gagası , röntgen çekmiyor diye biliyorum gittiğim veteriner. Başka da yok anlayan maalesef

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
3 gün önce siyah dışkı yaptı probiyotikli yem verdim düzeldi şuan dışkısı, uzun süredir hep öyle gagası , röntgen çekmiyor diye biliyorum gittiğim veteriner. Başka da yok anlayan maalesef
Antalyada arasanız sadece Alanya ile kalmasanız belki vardır Antalyada.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Antalya da kanatlı uzmanı mevcut Happy veteriner kliniği.

glnz0770

Aktif Üye
Antalya da kanatlı uzmanı mevcut Happy veteriner kliniği.
Alanya Antalya yolu uzun kuşum o yolda strese girebili, korkabilir. Ben elimden geleni yapacağım teşekkür ederim 🙏 ben mantar olabileceğini düşünmüştüm yeşil olunca

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Alanya Antalya yolu uzun kuşum o yolda strese girebili, korkabilir. Ben elimden geleni yapacağım teşekkür ederim 🙏 ben mantar olabileceğini düşünmüştüm yeşil olunca
Yeşil derken siz gagadan mı bahsediyorsunuz cereden mi cere ise kızgınlığa girmiş hormonal durumdan dolayı kahverengi olmuş. Gaga renginde ise ben sorun göremedim.

glnz0770

Aktif Üye
Yeşil derken siz gagadan mı bahsediyorsunuz cereden mi cere ise kızgınlığa girmiş hormonal durumdan dolayı kahverengi olmuş. Gaga renginde ise ben sorun göremedim.
Gagası önceden sarıydı sonradan yeşil oldu halsiz hep, gagası hep değişiyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gagası önceden sarıydı sonradan yeşil oldu halsiz hep, gagası hep değişiyor
Kuş kaç yaşında. Videosunu net şekilde görebilir miyiz birde beyaz peçete üzerine yapılan dört beş taze dışkıyı.

glnz0770

Aktif Üye
Kuş kaç yaşında. Videosunu net şekilde görebilir miyiz birde beyaz peçete üzerine yapılan dört beş taze dışkıyı.
Kuşumun eski sahibi hiç bakmadığı için ben almıştım bana gelince yaşı belli değildi, gelince zaten çok zayıftı hareketsizdi 2 senedir elimden geleni yapıyorum vitamin takviyesi yapıyorum düzenli, iştah yerinde kafesi tertemiz günlük değiştiriyorum , en son siyah dışkı yaptı 3 gün önce düzeldi sağlıklı görünüyor dışkısı akşam video atacağım

glnz0770

Aktif Üye
Kendisi dışarda kıpır kıpır diğer kuşlarımla da oynuyor kafes içinde halsiz keyifli olduğu anı çok az. Hayatı boyunca hiç uçamamış bir kuş . Eski sahibi yeterli ilgi ve bakımı yapmamış . Bu durum başından beri mi kaynaklanıyor anlamadım . Genelde yemlikte ve tabanda uyuyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşumun eski sahibi hiç bakmadığı için ben almıştım bana gelince yaşı belli değildi, gelince zaten çok zayıftı hareketsizdi 2 senedir elimden geleni yapıyorum vitamin takviyesi yapıyorum düzenli, iştah yerinde kafesi tertemiz günlük değiştiriyorum , en son siyah dışkı yaptı 3 gün önce düzeldi sağlıklı görünüyor dışkısı akşam video atacağım
Evet gaga renk değişimi karaciğer kaynaklı olabilir ama bazen yaşa bağlı da rengi değişebilir. O yüzden sormuştum. Müsait olduğunuzda eklersiniz. 🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videoda sorun yok. Ama evet uçamaması kuşu belli bir süre sonra hantallaştırır kilo aldırmaya sebep olur. Çok fazla yağlı tohumlar vermeyin. Haftada üç dört sebze verebilirsiniz. Daldarı tüketimi çok olmasın. Her ihtimale karşı karaciğer koruyucu verin.

glnz0770

Aktif Üye
Videoda sorun yok. Ama evet uçamaması kuşu belli bir süre sonra hantallaştırır kilo aldırmaya sebep olur. Çok fazla yağlı tohumlar vermeyin. Haftada üç dört sebze verebilirsiniz. Daldarı tüketimi çok olmasın. Her ihtimale karşı karaciğer koruyucu verin.
Çeşitli sebzeler veriyorum bakımını yapıyorum teşekkür ederim 🌸
Yaşı hakkında bilginiz var mı ben anlayamadım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çeşitli sebzeler veriyorum bakımını yapıyorum teşekkür ederim 🌸
Yaşı hakkında bilginiz var mı ben anlayamadım.
İki senedir sizde ise iki yaş ve üstüdür. 🙂🫠 Maalesef bir, bir buçuk yaşını geçmiş muhabbet kuşların yaşını tahmin etmek çok zor. Çünkü fiziksel değişimler genelde aynı oluyor. Ayırt edici bir özellik yok desek yeridir.

glnz0770

Aktif Üye
İki senedir sizde ise iki yaş ve üstüdür. 🙂🫠 Maalesef bir, bir buçuk yaşını geçmiş muhabbet kuşların yaşını tahmin etmek çok zor. Çünkü fiziksel değişimler genelde aynı oluyor. Ayırt edici bir özellik yok desek yeridir.
Çok teşekkür ederimm, çok sağolunn. kızgınlık dönemi ne kadar sürüyor peki

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok teşekkür ederimm, çok sağolunn. kızgınlık dönemi ne kadar sürüyor peki
Bunu belli bir süre ile kısıtlamak doğru olmaz. Kuşun çiftleşme isteğine, sağlığına, çevresel faktörlere vs bağlıdır. On beş günde sürer bir ayda belki de daha fazla. Rica ederim 🌸