• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun dışkısı normal mi?

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar, kuşum bugün gece yeşil renkte ve biraz fazla dışkı yapmış. Bu normal midir? Keyfi iştahı gayet yerinde. Belki hatırlarsınız bir düşme sonucu korktuğu için kanat silkeleme ve ayak oynatma gibi tikleri vardı. Veteriner fornimal multivitamin aminoasit verip bir hafta kullanamsını istedi. Ama 1gün kullandıktan sonra tikleri azaldı, 2.gün ise nazar değmesin tamamen geçti. Kullanmaya devam etmeli myiim. Acaba o ağır geldiği için dışkısı böyle olabilir mi? Sadece yem yiyo başka bi şey yemedi. Yarım suluğa bir damla vitamin koyuyorum.

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar, kuşum bugün gece yeşil renkte ve biraz fazla dışkı yapmış. Bu normal midir? Keyfi iştahı gayet yerinde. Belki hatırlarsınız bir düşme sonucu korktuğu için kanat silkeleme ve ayak oynatma gibi tikleri vardı. Veteriner fornimal multivitamin aminoasit verip bir hafta kullanamsını istedi. Ama 1gün kullandıktan sonra tikleri azaldı, 2.gün ise nazar değmesin tamamen geçti. Kullanmaya devam etmeli myiim. Acaba o ağır geldiği için dışkısı böyle olabilir mi? Sadece yem yiyo başka bi şey yemedi. Yarım suluğa bir damla vitamin koyuyorum.
Bir de kanatları böyle duruyor. İnternette sıcakladığı için yazıyor ama şubat ayında Ankara’da sıcaklayabilceğini sanmıyorum.

Boncuk1402

Aktif Üye
Bu da en güncel dışkısı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bir de kanatları böyle duruyor. İnternette sıcakladığı için yazıyor ama şubat ayında Ankara’da sıcaklayabilceğini sanmıyorum.
Eğer kuşun bulunduğu oda çok sıcaksa bu hareketi yapabilir. Önceki stresi kalmamış sanırsam kuşunuzun yoksa ilk attığınızdaki dışkı gibi aynı uere yapmazdi hepsini sadece ilk goruntude biraz ishallik var o da kullandıkları ilaçlardan olsa gerek. Diğer dışkıda bir problem yok gibi gözüküyor ama hocalarımız da bir baksın derim 🙂
@Şehmus BAKIR @Ronay Ayk. @Tuğrul Bey @Taha @Bahar Y.

Boncuk1402

Aktif Üye
Eğer kuşun bulunduğu oda çok sıcaksa bu hareketi yapabilir. Önceki stresi kalmamış sanırsam kuşunuzun yoksa ilk attığınızdaki dışkı gibi aynı uere yapmazdi hepsini sadece ilk goruntude biraz ishallik var o da kullandıkları ilaçlardan olsa gerek. Diğer dışkıda bir problem yok gibi gözüküyor ama hocalarımız da bir baksın derim 🙂
@Şehmus BAKIR @Ronay Ayk. @Tuğrul Bey @Taha @Bahar Y.
Çok teşekkür ederim. Sizce multivitamin kullanmayı bırakıyım mı?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yavru bir kuş yetişkin kuşa oran bünyesi daha çok zayıf olur ki sizin kuşunuz yavru bir kuş. Eğer kendini toparladiysa bir süre ilaç kullanmayın

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benim bildiğim kadarıyla her gün kuşa vitamin verilmesi doğru değil. Siz suyuna her gün mü damlattiniz

Boncuk1402

Aktif Üye
Benim bildiğim kadarıyla her gün kuşa vitamin verilmesi doğru değil. Siz suyuna her gün mü damlattiniz
Evet çünkü veteriner verdiği vitamini 1hafta her gün yarım suluğa bir damla olcak şekilde kullanın dedi. Ama tikleri dün tamamen geçti 2.gününde yani. Devam etmeli miyim vitamine?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benim düşüncem bence bir süre suluga saf su koymanizdan yana ustalarımız çok daha iyi bilir tabiki ama ben mümkün olduğunca çok strese giren kuştan hem uzak olma taraftarıyım korku vs. Şeylerle karşılaşmaması kendine zarar vermemesi için hemde doğal besinleri tuketmesin tercih ediyorum. Örneğin limon suyu, gibi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Veterinerin söylediği şekilde uygulayın 👍 daha iyi olacaktır geçmiş olsun

Üst Alt