• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun Dışkısı Normal mi ?

bzdmsamett

Yeni Üye
Selamlar herkese, birkaç hafta evde bulunamamıştım ailem kuşuma baktı bu süreçte fakat şimdi baktığımda dışkısında anormallik görüyorum. Sorun nedir acaba ? Ötüyor, neşesi yerinde.

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Selamlar herkese, birkaç hafta evde bulunamamıştım ailem kuşuma baktı bu süreçte fakat şimdi baktığımda dışkısında anormallik görüyorum. Sorun nedir acaba ? Ötüyor, neşesi yerinde.
Açlık dışkısına benziyor siz gittiğiniz de belki aileniz yenilen yemleri üflememiş olanilir Buda kuşu bir süre aç bırakmış olabilir daldarı veya kızıl darı verin bağışıklığının toparlanması için probiyotik verelim kursağın dolu olduğundan emin olun. Daha tecrübeli üyeler yorum yapacaktır 🙏🏻
@Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA

erasantane

Yeni Üye
Merhaba , Yemek değişikliği yada ortam değişimi yaşadınız mı ? Halsizlik ve kabarma yok diyorsunuz fazla meyve yada sebze vermiş olabilir misiniz . Probiyotik dengesizliği gibi duruyor

bzdmsamett

Yeni Üye
Açlık dışkısına benziyor siz gittiğiniz de belki aileniz yenilen yemleri üflememiş olanilir Buda kuşu bir süre aç bırakmış olabilir daldarı veya kızıl darı verin bağışıklığının toparlanması için probiyotik verelim kursağın dolu olduğundan emin olun. Daha tecrübeli üyeler yorum yapacaktır 🙏🏻

yemliği akıllı yemlik aslında, daha önce aç kalma durumu yaşamadık. Yemlerini de yemiş gözüküyor, şimdi değiştireceğim başka bir yem koyacağım bir de dal darısı ekledim. Değişimi gözleyeceğim.

bzdmsamett

Yeni Üye
Merhaba , Yemek değişikliği yada ortam değişimi yaşadınız mı ? Halsizlik ve kabarma yok diyorsunuz fazla meyve yada sebze vermiş olabilir misiniz . Probiyotik dengesizliği gibi duruyor

Merhaba, hayır ortam değişikliği yem değişikliği olmadı. Fazla meyve ve sebze de verilmemiş.

erasantane

Yeni Üye
Probiyotik dengesizliği var gibi probiyotik kullanmanız gerekecektir size kullanabileceğiniz vitaminleri iletecektir Demet hanım

@Demet bükay

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba sorun pankreas. Bugün vakit kaybetmeden marketten maden sodası alın. Gazını çalkalayarak alın hiç kalmasın. Tam dolu suluğuna yarı temiz içme suyu yarı gazı alınmış maden suyu ekleyin. Üç gün kadar bu şekilde ama tazeleyerek verin. Üç gün aynı su kalmasın. Üç günün sonunda probiyotik takviyesi yapın. Dışkılar yeşile dönecek mi gözlemleyin eğer etki etmezse mutlaka ilaç kullanmanız gerekecektir.

bzdmsamett

Yeni Üye
Merhaba sorun pankreas. Bugün vakit kaybetmeden marketten maden sodası alın. Gazını çalkalayarak alın hiç kalmasın. Tam dolu suluğuna yarı temiz içme suyu yarı gazı alınmış maden suyu ekleyin. Üç gün kadar bu şekilde ama tazeleyerek verin. Üç gün aynı su kalmasın. Üç günün sonunda probiyotik takviyesi yapın. Dışkılar yeşile dönecek mi gözlemleyin eğer etki etmezse mutlaka ilaç kullanmanız gerekecektir.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz üzere maden suyunun gazını alıp yarım suluk soda yarım suluk temiz su ekledim. Yemini değiştirdim, kızıl dal darısı astım ve kafesini temizledim. Dışkısını gözlemleyeceğim bu süreç boyunca. Dediğiniz gibi sorun pankreas muhtemelen çünkü dışkısını parçalayınca ufalandı hemen. Umarım ciddi bir sorun teşkil etmez bize. Şu an neşesi yerinde, yem yiyor kumunu yiyor suyunu içiyor. 🙏🏻❤

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Pankreas yağı sindirmekte zorlanır yağlı tohum vermeyin daldarıyı kaldırın sebze ağırlıklı besleme yapınız akdarı oranı yüksek olan yeme geçiş yapın. Maden suyu tedavisi etki etmezse dediğim gibi ilaç kullanımı uygun olur. Siz yine de enerjisine aldanmayın dışkıları gözlemleyin. Geçmiş olsun 🌸

bzdmsamett

Yeni Üye
Pankreas yağı sindirmekte zorlanır yağlı tohum vermeyin daldarıyı kaldırın sebze ağırlıklı besleme yapınız akdarı oranı yüksek olan yeme geçiş yapın. Maden suyu tedavisi etki etmezse dediğim gibi ilaç kullanımı uygun olur. Siz yine de enerjisine aldanmayın dışkıları gözlemleyin. Geçmiş olsun 🌸
iyi günler tekrardan, kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Gereken tüm işlemleri yaptım, sodalı suyunu verdim kafesini temizledim. Bir gelişme gözlemliyor musunuz acaba ? güncel dışkı fotoğrafına göre.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Arada birkaç krem rengi dışkı var diğerleri güzel. Daha uygulayalı bir saat olmuştur hemen etkisini gösterir mi bilmiyorum ama yine de sodalı su işe yarayacak gibi duruyor. Mutlaka üç gün boyunca sodalı su verin. Yağlı tohum hiç vermeyin.

bzdmsamett

Yeni Üye
Arada birkaç krem rengi dışkı var diğerleri güzel. Daha uygulayalı bir saat olmuştur hemen etkisini gösterir mi bilmiyorum ama yine de sodalı su işe yarayacak gibi duruyor. Mutlaka üç gün boyunca sodalı su verin. Yağlı tohum hiç vermeyin.
Dayanamayıp veterinere götürdüm 🫠 Elektrolit tedavisine başlayacağımızı söyledi, yarım suluğa 10 damla ölçü verdi. Tüy dökümünde olmasının etkisinin olacağını söyledi. 3 gün düzenli kullanım sağlayacakmışım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dayanamayıp veterinere götürdüm 🫠 Elektrolit tedavisine başlayacağımızı söyledi, yarım suluğa 10 damla ölçü verdi. Tüy dökümünde olmasının etkisinin olacağını söyledi. 3 gün düzenli kullanım sağlayacakmışım.
İyi yapmışsınız veterinere götürmekle. Maden suyu zaten doğal elektrolit tedavi kaynağıdır. Ama hekimin verdiği elektrolit daha profesyoneldir. Tedaviden sonra geçmez ise dışkı analizi yaptırın.

bzdmsamett

Yeni Üye
Merhaba, bugün elektrolit kullanımının ikinci günü. Kızıl dal darıyı ve aspuru kestik, sadece ak darıyla besleniyor. Bu süreçte sürekli olarak kuş kumu tüketiyor ve sürekli videodaki hareketi tekrarlıyor. Kısa aralıklarla sürekli yem yiyor ve aynasına geçiyor. Acaba aynayı kaldırmalı mıyım ? Dün haşlanmış havuç verdim çok sevdi fakat zararı dokunur diye çok yedirmedim. Bu süreçte haşlanmış sebzeyle takviye yapayım mı ? Yardımlarınızı bekliyorum. 🙏🏻 Dışkısında ise bir değişim yok maalesef.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Neden dışkılar düzelmeye başlamış. Krem rengi değil yeşile çalıyor. Aynayı çıkarın. Geviş getirme hareketi. Bazen sindirim amaçlı yaparlar. Sebzeleri haşlamadan verin. Haslarsaniz vitamin değerleri ölür. İyice yıkayıp çiğden verin.

bzdmsamett

Yeni Üye
Görselde yeşile çalan renk oluyor fakat kurudukça dışkının rengi beyaza dönüyor, sindirimine kolaylık olsun diye haşlayıp veriyordum ama çiğ vereceğim bundan sonra. Hangi sebzeleri vermem gerektiğini de söyler misiniz ? Çok sağ olun vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. 🙏🏻

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Görselde yeşile çalan renk oluyor fakat kurudukça dışkının rengi beyaza dönüyor, sindirimine kolaylık olsun diye haşlayıp veriyordum ama çiğ vereceğim bundan sonra. Hangi sebzeleri vermem gerektiğini de söyler misiniz ? Çok sağ olun vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. 🙏🏻
Yeşil yapraklı sebzeler semiz otu, brokoli, ıspanak gibi havuç verin ama fazlası kızıştırır. Yarında düzelmezse artık ilaç kullanımı gerekebilir. Çünkü sindirim sistemi tam olarak işlevini yerine getiremiyor pankreas hasarı diyorum ama dışkı analizi net sonuç verir. Süreç uzarsa bu sefer kuş yese bile besinlerden faydalanamaz iştahı kaçar zayıflamaya başlar vs o yüzden süreci çok uzatmayın derim. Rica ederim 🌸

bzdmsamett

Yeni Üye
Güncelleme, kuşumun göğüs kısmında hafif şişlik var, bombe tarzında. Tüylerini üfleyip baktığımda o kısmın veya genel olarak derisinin buna emin değilim koyu kırmızı olduğunu ve göğüs kafesinde hat boyunca kemiğinin ince uzun halde belirgin olduğunu gördüm. Ayrıca gece uyurken nefes alma ritminde kuyruğu da sallanıyor. Sanırım solunum problemimiz de var. Ayrıca elektrolitten 30 saat sonrasında güncel dışkı bu şekilde. Yarın ilk işim kanatlı veteriner olacak.

Ekli dosyalar

Üst Alt