• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! KUŞUMUN DIŞKISI KAHVERENGİ

birdlover666

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba
dişi muhabbet kuşumun poposunda yağ oluşmuştu üniversite Hastanesi'ne götürdüm bacaklarını toplayamaması anatomikmiş, yağ için de diyet dediler sabah haşlanmış yumurta akı, yumurtanın kabuğu 1-2 saat kafeste Dursun. marul ve salatalık sürekli taze olarak kafeste kalsın, yem vermeyin 7-10 gün gözlemleyin yağ azalmazsa getirin dediler. bugün 2.gün kuşum çok koyu kahverengi dışkılıyor. fotoları ekliyorum sizce diyette mi sorun var durum normal mi?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta yağlanma var ama bu sadece sebze yada yumurta kabuğu ile beslenme olmaz. Mutlaka tohumunu yemeli. Yem vermeyin ne demek olmaz. Gün boyu vermediyseniz mutlaka verin. Hekim akdarı oranı yüksek yada yağlı tohum içermeyen şekilde beslensin diyebilirdi. Yaptığınız uygulamadan sonra mı dışkı bu şekilde oldu.

birdlover666

Yeni Üye
Kuşta yağlanma var ama bu sadece sebze yada yumurta kabuğu ile beslenme olmaz. Mutlaka tohumunu yemeli. Yem vermeyin ne demek olmaz. Gün boyu vermediyseniz mutlaka verin. Hekim akdarı oranı yüksek yada yağlı tohum içermeyen şekilde beslensin diyebilirdi. Yaptığınız uygulamadan sonra mı dışkı bu şekilde oldu.
evet uygulamadan sonra dışkı böyle oldu hemen yemini bırakıyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
evet uygulamadan sonra dışkı böyle oldu hemen yemini bırakıyorum
Kuşun sindirim sistemi yeterli katı gıda almadığı için bozulmuş. Bu tedavi yem keserek değil yemin içeriği değiştirilerek yapılır. Bazen hekimleri cidden anlamıyorum. Bu şekilde karaciğer çok daha yorulur. Evet hemen yemini verin. Sonrası başta yazdığım gibi akdarı oranı yüksek yemle diyetinizi uygulayın. Haftanın dört beş günü de taze sebze vermeye devam edin. Aspurda verin dışkıyı toparlasın.

Son düzenleme:

birdlover666

Yeni Üye
çok uykusu var ama yine de yemini yiyor elime dışkıladı fotoğraf çektik. yazıklar olsun ne hale getirdi çiçeğimi Allah'tan hemen fark ettik.
Kuşun sindirim sistemi yeterli katı gıda almadığı için bozulmuş. Bu tedavi yem keserek değil yemin içeriği değiştirilerek yapılır. Bazen hekimleri cidden anlamıyorum. Bu şekilde karaciğer çok daha yorulur. Evet hemen yemini verin. Sonrası başta yazdığım gibi akdarı oranı yüksek yemle diyetinizi uygulayın. Haftanın dört beş günü de taze sebze vermeye devam edin. Aspurda verin dışkıyı toparlasın.
24213.jpg
24210.jpg

Üst Alt