• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun bir anda kursağı şişti

z.12345

Aktif Üye
Kuşum sabah gayet normaldi. Hiçbir şişlik yoktu. 1-2 saat kafesinde kaldı, baktığımda böyleydi. Bir anda ne oldu anlamadım. Bugün yemini değiştirdim, Quik kullanıyorduk, vitakraft vermeye başladım. Önceden yemden biraz yerdi, daha çok dal darı yerdi. Bugün yemi koyduğumdan beri sürekli yem yiyor. Gece 12 gibi baktım hala uyumamış yem yiyordu. En sonunda yemi kafesten aldım. Bu yüzden olabilir mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşunuza kum veriyor musunuz? Bide sindirim duzenliyici kullanın 👍vitakraftda bir tür aroma var ve kuşlara yediriyor 😊

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba kuşunuza kum veriyor musunuz? Bide sindirim duzenliyici kullanın 👍vitakraftda bir tür aroma var ve kuşlara yediriyor 😊
Sindirim bağışıklık bu kuşlar için çok önemli. Kum mutlaka olmalı. Evde besleyenler içinde 1 çeşit probiyotik ve 1 çeşit vitamin bence şart.
Eğer yemi değiştirmeyecekseniz bol antrenman yaptırmalısınız. Bol bol salın uçsun. Aksi taktirde bir süre sonra yağlanma problemi ile ilgili yeni konu açabilirsiniz :)

z.12345

Aktif Üye
Merhaba :) Kursak mantarı için ilaç kullanıyorum o yüzden yem ve kum dışında hiçbir şey vermiyorum şuan. Ama kumu biraz geç verdim o yüzden böyle oldu sanırım

z.12345

Aktif Üye
Sindirim bağışıklık bu kuşlar için çok önemli. Kum mutlaka olmalı. Evde besleyenler içinde 1 çeşit probiyotik ve 1 çeşit vitamin bence şart.
Eğer yemi değiştirmeyecekseniz bol antrenman yaptırmalısınız. Bol bol salın uçsun. Aksi taktirde bir süre sonra yağlanma problemi ile ilgili yeni konu açabilirsiniz :)
Hem probiyotik hem vitamin veriyorum normalde. Ama kursak mantarı için fungi stop kullanıyorum şimdi o yüzden vitamin falan vermeyi bıraktım. Bir hafta sonra vericem hepsinin tekrardan teşekkür ederim :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Hem probiyotik hem vitamin veriyorum normalde. Ama kursak mantarı için fungi stop kullanıyorum şimdi o yüzden vitamin falan vermeyi bıraktım. Bir hafta sonra vericem hepsinin tekrardan teşekkür ederim :)
naçizane tebrik ederim, ciddi bir şekilde bilinçli yol alıyorsunuz.
Kum olayını tekrar hatırlatayım, hiç bir şartta kafesten eksik edilmemesi gereken bir şeydir. Bizim maden suyumuz gibi düşünün.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
O ilacı kullanırken kum vermeyin daha çok etkisi olacaktır 😊
aslında ben arkadaş bilinçli gittiği için funginin kullanımını araştırmıştır diyerek yazmamıştım ama hatırlatmak diğer okuyanlar için iyi oldu.
fungi (gursak mantarı) nin yanında worm-mix (iç parazit) kullanımında da kum yem ne varsa kafesten çekiliyor. Sadece tünek ve kuş, uygulama sonrası servis tekrar açılıyor.

z.12345

Aktif Üye
naçizane tebrik ederim, ciddi bir şekilde bilinçli yol alıyorsunuz.
Kum olayını tekrar hatırlatayım, hiç bir şartta kafesten eksik edilmemesi gereken bir şeydir. Bizim maden suyumuz gibi düşünün.
Teşekkür ederim, ilk defa kuş bakıyorum o yüzden çok paranoyak oldum bir şey olucak diye😅

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Teşekkür ederim, ilk defa kuş bakıyorum o yüzden çok paranoyak oldum bir şey olucak diye😅
aslında bu paranoyaklık değil sorumluluk bilinci.
Sizde 1 tane var sanırım, bende yaklaşık 80 tane. onlara baktığımız sürece en ufak detayları bile ipucu olarak düşünmeli ve sorgulamalıyız.

z.12345

Aktif Üye
aslında bu paranoyaklık değil sorumluluk bilinci.
Sizde 1 tane var sanırım, bende yaklaşık 80 tane. onlara baktığımız sürece en ufak detayları bile ipucu olarak düşünmeli ve sorgulamalıyız.
Evet bir tanecik sadece, dertlerinin anlatamıyorlar, bize muhtaçlar evde oldukları sürece😶O yüzden her şeyini sürekli kontrol ediyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Evet bir tanecik sadece, dertlerinin anlatamıyorlar, bize muhtaçlar evde oldukları sürece😶O yüzden her şeyini sürekli kontrol ediyorum
Aslında dertlerini anlatıyorlar, sadece anlatma şekiller farklı.
Dertlerini nasıl anlatıyorlar;
1-dışkı
2-kabarma ( ki bu hastalığın ilerlediği anlamına gelir )
3-yeme içme
4-neşe,enerji,çevreye ilgi ve karşılık verme
5-elle fiziksel kontrol (zayıflık,halsizlik)

Bir üretici arkadaşımız derdi ki; ben kuşlarımın her biri ile hergün göz göze gelmeye çalışırım. Gözlem ve takip çok önemli

Sağlıklı günler

z.12345

Aktif Üye
Aslında dertlerini anlatıyorlar, sadece anlatma şekiller farklı.
Dertlerini nasıl anlatıyorlar;
1-dışkı
2-kabarma ( ki bu hastalığın ilerlediği anlamına gelir )
3-yeme içme
4-neşe,enerji,çevreye ilgi ve karşılık verme
5-elle fiziksel kontrol (zayıflık,halsizlik)

Bir üretici arkadaşımız derdi ki; ben kuşlarımın her biri ile hergün göz göze gelmeye çalışırım. Gözlem ve takip çok önemli

Sağlıklı günler
Teşekkür ederim bilgilendirme içinde, iyi günler :)

Üst Alt