• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşumun ayakları

beyyza02

Müdavim
kuşumda ayakları dışında gözüme çarpan sorunları var çok kaşınıyor. bit vs görmedim. kusar gibi yapıyor. dışkı yiyor bazen ama kum olunxa azalıyor 1 2 gün içinde gelecek o da. probiyotik multivitwmin b vitamini kullanıyorum usne Gano da sipariş ettim. halsiz değil iştahı iyi gibi.

Ekli dosyalar

beyyza02

Müdavim
Dışkı çok bozuk değil hafif enfeksiyon var gibi. Kaşıntı sebebi dış parazit ya da tüy olabilir. Kafeste gece çırpınma vs oluyor mu. Şuan ilaç probiyotik vs kullanıyor musun ya da kullandın mı
haftada bir probiyotik veriyorum. nadiren çırpınma oluyor. tüyde değilken yani kapsül vs yokken kaşınıyor parazit sanırım.

Murat Halisdemir

Müdavim
Kafes temizlerken Vİrkon S kullan mantar oluşumu vüris bakteri bulaşıcı hastalıkları engelliyo
ben kuşlarım ayaklarına virkon s sıkıyorum fıs fıs la çok iyi geliyo banyoluk az döküyorum kuş içsede zararlı deil onlar için
öneririm sağlık bakanlığı tarafından onaylı bi ürün dünya en iyi dezenfektan ürünü bana göre kendim içinde oda temizliğinde kullanıyorum
kümes yuvalık temizliği efsane sonuç verdi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ayakta mantar olma durumu olabilir mi acaba 🤔 varsa da eğer terramicn deri merhemi veya vazelinin geçireceğini düşünüyorum

beyyza02

Müdavim
Ayakta mantar yok olsaydıda mantar kremi kullanmak gerekirdi :)
@beyyza02 sorun ayak rengi mi tam olarak
kaç gündür sorunu ne acaba cevap da alamadım diye düşünüyordum konuya bakayım dedim şu an gördüm mesajınızı kusura bakmayın... başka bir konuda Şehmus hoca böbrek yetmezliğiyle ilgili bir şey olabilir demişti başkasına, ben de onun için atmıştım var mı diye. ayakları mor, biraz soğuk ve çok kuru. fotoğraflara baktım bebekken de aynı ayakları. mantar vs olduğunu sanmıyorum.varsa doğuştan bir sorunu var gibi.

beyyza02

Müdavim
Ayakta mantar olma durumu olabilir mi acaba 🤔 varsa da eğer terramicn deri merhemi veya vazelinin geçireceğini düşünüyorum
merhabalar aynı şekilde konuya bir bakayım dedim şu an gördüm mesajınızı gerçekten kusura bakmayın 😔😔 daha önce 1 defa sürdüm terramycin. kuşum elime alışkın sanıyordum sürdükten sonra kalbi aşırı hızlandı hafif titremeleri oldu bir şey olur diye daha yapmak istemiyorum açıkçası. ve kuşun ayaklarının rengi vs bebekken de aynıymış. plastik bir ürün de hiç kullanmadım. güzelce dexenfekte de ediyorum tüneklerini. mantar gibime gelmiyor. doğuştan bir şey gibi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
merhabalar aynı şekilde konuya bir bakayım dedim şu an gördüm mesajınızı gerçekten kusura bakmayın 😔😔 daha önce 1 defa sürdüm terramycin. kuşum elime alışkın sanıyordum sürdükten sonra kalbi aşırı hızlandı hafif titremeleri oldu bir şey olur diye daha yapmak istemiyorum açıkçası. ve kuşun ayaklarının rengi vs bebekken de aynıymış. plastik bir ürün de hiç kullanmadım. güzelce dexenfekte de ediyorum tüneklerini. mantar gibime gelmiyor. doğuştan bir şey gibi.
Parazit büyük ihtimalle siz iç ve dış paraziti yapın vilmectin temin ediniz

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Nadiren de olsa çırpınma oluyorsa parazit var. Ense damlası iyi olur
Bu çırpınmadan kasıt geceleri karanlıkta çırpınma dimi? Benim kuşum da akşamları çırpınıyor baya ama odada ışık açıkken. İlgi çekmek için yapabilir demişlerdi 🤔

Üst Alt