• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun ayakları tutmuyor

BeratMoon

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağının tutmaması
Hastalık Belirti Tarihi
9 Kas 2024
Kullanılan İlaç
Röhnfried
Sultan papağanım iyiydi bir anda kafeste kafasını yere koymuş şekilde buldum ve bakıp kafasını kaldırdığımda dengede duramıyor sürekli öne düşüyordu. Ayakları tutmuyor, çok az kavrasada hiç kullanamıyor, ağzınıda sürekli açıp kapatıyordu koltuğa koyduğumda sürünüyor ayaklarını kullanamadığı için ve kuluçkadaymış gibi duruyor. Suyuna probiyotik atar ve arada da olsa kuş kumu verirdim ve çok uzun süredir ishaldi. Ve sol ayağı sağ ayağına göre bir tık daha iyi gibi. Dışkı ve diğer fotoğraf ve videolarınıda yükledim

Ekli dosyalar

BeratMoon

Aktif Üye
Kusura bakmayın birşey daha belirteceğim dudağımda uçuk veya yara diyebileceğiniz bir durum vardı ve kuşumu 1 2 kere öptüm bu durumu unutup bundan dolayı bir enfeksiyon olmuş olabilir mi acaba? Veya öpmem sonucunda bir sorun olur mu? Ağız yaram ile ilgili olabilir mi acaba

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Herpes virüsü bunu yapmaz. Ama bu çocuğun durumu çok kritik iç organ hasarı olabilir acilen kanatlı uzmanı veterinere gitmeli.

BeratMoon

Aktif Üye
Rica ederim durumu bizimle paylaşırsanız sevinirim 🙏
Tekrardan merhabalar hocam, iyi gelişmeler var şuan ayakları tutuyor kavrayabiliyor ama tabii tam olarak kullanamıyor yine kanat ve kafası ile yardım alıyor bir de hâlâ ağzını açıp kapatıyor yem yediremiyorum acaba suyuna iştah açıcı koysam işe yarar mı?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrardan merhabalar hocam, iyi gelişmeler var şuan ayakları tutuyor kavrayabiliyor ama tabii tam olarak kullanamıyor yine kanat ve kafası ile yardım alıyor bir de hâlâ ağzını açıp kapatıyor yem yediremiyorum acaba suyuna iştah açıcı koysam işe yarar mı?
Merhabalar, kanatlı uzmanına götürdünüz mü? Bu şartlarda iştah açıcı verseniz de fayda etmez mesela sizin başınız dönerse ve nefes probleminiz olduğunda hastanede tedavi görürsünüz ancak yiyemezsiniz. Yavrunuz da şu an o durumda 😞 Ama elle besleme maması temin edin ve beslemeye çalışın bir an önce 🙏

BeratMoon

Aktif Üye
Merhabalar, kanatlı uzmanına götürdünüz mü? Bu şartlarda iştah açıcı verseniz de fayda etmez mesela sizin başınız dönerse ve nefes probleminiz olduğunda hastanede tedavi görürsünüz ancak yiyemezsiniz. Yavrunuz da şu an o durumda 😞 Ama elle besleme maması temin edin ve beslemeye çalışın bir an önce 🙏
Tanıdığım bir kanatlı uzmanına sorduğumda iç organlarda hasar olduğunu bu durum karşısında da pek birşey yapılamayacağını söyledi el ile besleme maması için de korkuyorum ilk defa yapacağım ve eğer yemek borusu yerine soluk borusuna sokmam durumunda boğularak öleceğini söylediler ince bir işmiş ne yapacağım bilmiyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tanıdığım bir kanatlı uzmanına sorduğumda iç organlarda hasar olduğunu bu durum karşısında da pek birşey yapılamayacağını söyledi el ile besleme maması için de korkuyorum ilk defa yapacağım ve eğer yemek borusu yerine soluk borusuna sokmam durumunda boğularak öleceğini söylediler ince bir işmiş ne yapacağım bilmiyorum
Youtube'da videolar var izleyebilirsiniz, kendinize güvenin 🙏☺ Siz ağzına bir damla bt amin forte varsa damlatın, hem iştah açar hem dengeye iyi gelir

BeratMoon

Aktif Üye
Youtube'da videolar var izleyebilirsiniz, kendinize güvenin 🙏☺ Siz ağzına bir damla bt amin forte varsa damlatın, hem iştah açar hem dengeye iyi gelir
Umarım rahatsız etmemişimdir hocam daldarı ve probiyotikler ile besleniyor şuan ek olarak yine de el ile beslemek içim mama aldım ama zaten yediğinden vermedim hiç, şükür şuan yiyip içmesinde sorun yok fakat hasta ne kadar böyle sürer bilmiyorum :confused: Kanatlı uzmanı sabaha çıkmasının bile mucize olduğunu ileri seviye hasta olduğunu söyledi. Önceden hiç belirti vermedi mi diye sordu erken fark edilse birşeyler yapılabilirdi dedi. Fakat önceden pek bir belirti yoktu arada bir hasta olurdu bir de 3 4 yıldır ishal nedenini bilmiyorum ne yaptıysam ishali geçmedi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Umarım rahatsız etmemişimdir hocam daldarı ve probiyotikler ile besleniyor şuan ek olarak yine de el ile beslemek içim mama aldım ama zaten yediğinden vermedim hiç, şükür şuan yiyip içmesinde sorun yok fakat hasta ne kadar böyle sürer bilmiyorum :confused: Kanatlı uzmanı sabaha çıkmasının bile mucize olduğunu ileri seviye hasta olduğunu söyledi. Önceden hiç belirti vermedi mi diye sordu erken fark edilse birşeyler yapılabilirdi dedi. Fakat önceden pek bir belirti yoktu arada bir hasta olurdu bir de 3 4 yıldır ishal nedenini bilmiyorum ne yaptıysam ishali geçmedi
Estağfurullah olur mu öyle şey. İç organ tümörü varsa baskı yapıyor olabilir yani net bir şey diyemem. Şu an takviye vermekten başka bir çare yok maalesef

Üst Alt