• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun ayağı tutmuyor

Pinkie

Yeni Üye
Merhaba kuşum şu demirdeki ayağını tutamıyor basamıyor boşta kalıyor bugün ben elime aldım onu öpüyordum birden sağ ayağı tekledi birkaç kez hani böyle istemsiz olur ya öyle gibiydi daha sonra da ağzından da böyle ses geldi tıksırır gibi bir kaç kez eş zamanlı şuanda durum böyle ve az önce de kafesinde çırpındı sanki bir şeyden korkmuş gibi dışarıya çıkardım normalde elimize gelen kuş bizden kaçıyordu ve sürekli uçtu Ekli dosyayı görüntüle 94522

Pinkie

Yeni Üye
Yani şuanda ayağını tutabiliyor hatta biraz da kendine geldi konuşmaya başladı elime gelmeye başladı anlamadım yani sanki nöbet gibi bir de ben bunu 2 3 gündür fark ediyorum sürekli bir uyuma halinde konduğu yerde 2 dakika dursun hemen gözleri gidiyor kabarıyor uyuyor dışkısı da bugün siyaha yakın bir renk video denedim ama yükleyemedim
Ekli dosyayı görüntüle 94529

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba bu tarz durumlar bir enfeksiyon veya organlardaki bir soruna bağlı baskıdan kaynaklanır bir kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hassas terazi varsa kilosunu öğrenelim 👍 evdeki yediğiniz hiçbir şey vermeyin Kendi yemini yesin ve sebze ağırlıklı beslensin meyve vermeyin.burcagin dediği gibi ağrı baskısı olduğu için ayak kaldırma kasılmalar olur.inleme gibi sesler olur eğer imkanınız varsa röntgen cektirip burada bizimle paylaşın yorumlariz

Pinkie

Yeni Üye
Hassas terazi varsa kilosunu öğrenelim 👍 evdeki yediğiniz hiçbir şey vermeyin Kendi yemini yesin ve sebze ağırlıklı beslensin meyve vermeyin.burcagin dediği gibi ağrı baskısı olduğu için ayak kaldırma kasılmalar olur.inleme gibi sesler olur eğer imkanınız varsa röntgen cektirip burada bizimle paylaşın yorumlariz
Şuan baktım 47 gram aslında o biz yemek yerken çok fazla bizimle takılıyor toz şeker ekmek peynir çok seviyor ve yiyordu daha önce de hiç bu durumu yaşamadım ilk defa görüyorum ve çok korktum aslında aklıma felç durumu gelmişti sinirlerle ilgilidir belki diye düşünmüştüm yaşadığım yerdeki veterinerlerde kuş için röntgen çekilme durumu var mı bilmiyorum ama bakacağım bir de ben uzun zamandır takviye vitamin tarzı hiçbir şey kullanmıyorum sadece kafesinde beyaz bir taş var ne taşı olduğunu şuanda hatırlamıyorum kullanmamı önerdiğiniz vitaminler varsa lütfen söyleyin
Güncel dışkıyı da paylaşıyorum
Ekli dosyayı görüntüle 94535

Pinkie

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable
Şuanda da yemini yedi ve yine uyukladı ama sallanıyor böyle

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şuan baktım 47 gram aslında o biz yemek yerken çok fazla bizimle takılıyor toz şeker ekmek peynir çok seviyor ve yiyordu daha önce de hiç bu durumu yaşamadım ilk defa görüyorum ve çok korktum aslında aklıma felç durumu gelmişti sinirlerle ilgilidir belki diye düşünmüştüm yaşadığım yerdeki veterinerlerde kuş için röntgen çekilme durumu var mı bilmiyorum ama bakacağım bir de ben uzun zamandır takviye vitamin tarzı hiçbir şey kullanmıyorum sadece kafesinde beyaz bir taş var ne taşı olduğunu şuanda hatırlamıyorum kullanmamı önerdiğiniz vitaminler varsa lütfen söyleyin
İnsan gıdası verdiğiniz için özellikle tuz, karaciğer ve böbreklerinde sorun olabilir, kursak kısmında da sorun olabilir kuşlarda sinirsel durumlar mutlaka bir hastalığın sonucudur net bir şekilde epilepsi olup olmadıkları bile literatürde tartışmalıdır bu nedenle mutlaka röntgen çektirin ve dışkı analizi yaptırın 🙏🌸

Pinkie

Yeni Üye
94544[/ATTACH]]
İnsan gıdası verdiğiniz için özellikle tuz, karaciğer ve böbreklerinde sorun olabilir, kursak kısmında da sorun olabilir kuşlarda sinirsel durumlar mutlaka bir hastalığın sonucudur net bir şekilde epilepsi olup olmadıkları bile literatürde tartışmalıdır bu nedenle mutlaka röntgen çektirin ve dışkı analizi yaptırın 🙏🌸
Merhaba teşekkür ederim Kütahya da yaşıyorum da acaba bir bilginiz var mı röntgen çektirebileceğim bir veteriner ayrıca bir güncelleme yapmak istiyorum kuşum akşam tamamen kendine geldi enerjisi yerinde yemini yedirdim kendisi uyudu ve uyuduktan sonra eski enerjisine kavuştu sanki dışkı rengi de normale döndü bazen geceleri kafeste çırpındığını görüyordum acaba bir şeyden mi korktu stres yaptı çünkü uykudan sonra keyfi yerine gelmiş gibiydi.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Ense Damlası Yaptırın Mutlaka. Veteriner İçin Bilen Arkadaşlarımız Yorum Yaparlar 🌸

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, arkadaşlarımız gereken her şeyi söylemişler, benim sadece eklemek istediğim birkaç şey var, öncelikle maşallah kuşunuz çok güzel fosforlu kalem gibi parlıyor🥰 ve düzelmesine çok sevindim fakat şuan kuşunuz da düzelme olsa bile lütfen bundan sonra insan gıdaları tükettirmeyin, başta anlaşılmaz ama ilerleyen dönemlerde sonucunu alırsınız. Kuşun ömrü azalır bu şekilde ilerlendiğinde. Bu yüzden lütfen bundan sonra daha özenli yaklaşın, haftada 2 sebze haftada 1 meyve verebilirsiniz ve verip veremeyeceğiniz çoğu şeyi forumda bulabilirsiniz🙏🏾 bizlere sorarsınız biz de yardımcı oluruz. Takviyelerini mutlaka temin edin, bağışıklığı güçlensin, tabi şuan kilodan biraz fazlası var, takviye yerine sebze meyve ağırlıklı beslemek daha sağlıklı olur şuan için, bol bol spor yaptırın, masada koşturabilir, kafesinde tünekten tüneğe zıplatabilirsiniz. Diyet yem temin edinin, @mamaist den satın alabilirsiniz. Kafeste tek bir taş var dediğinize göre olması gereken diğer şeyler sanırım yok olarak anladım, yine mamaistten grit kum, kuş kömürü, kalamar kemiği de alıp kafesinde bulundurursanız çok iyi olur, kalamar kemiği kalsiyum içindir, grit kum ve kömür sindirimde etkilidir ve grit kum ayrıca mineral ihtiyacını da giderir. Arkadaşlarımıza ek olarak mutlaka bir kanatlı uzmanına götürün bence, bazen kuşlar düzelir gibi olup bir iki gün sonra tekrar enerjiden düşebiliyor, ne olur ne olmaz bence bir gösterin 🙏🏾 geçmiş olsun :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Doğru tartiysaniz yüksek kilosu muhtemel organ yağlanması mümkün bu yüzden diyete tabi olursa iyi olur 👍 Röntgeninde belli olur zaten

Pinkie

Yeni Üye
Merhaba, arkadaşlarımız gereken her şeyi söylemişler, benim sadece eklemek istediğim birkaç şey var, öncelikle maşallah kuşunuz çok güzel fosforlu kalem gibi parlıyor🥰 ve düzelmesine çok sevindim fakat şuan kuşunuz da düzelme olsa bile lütfen bundan sonra insan gıdaları tükettirmeyin, başta anlaşılmaz ama ilerleyen dönemlerde sonucunu alırsınız. Kuşun ömrü azalır bu şekilde ilerlendiğinde. Bu yüzden lütfen bundan sonra daha özenli yaklaşın, haftada 2 sebze haftada 1 meyve verebilirsiniz ve verip veremeyeceğiniz çoğu şeyi forumda bulabilirsiniz🙏🏾 bizlere sorarsınız biz de yardımcı oluruz. Takviyelerini mutlaka temin edin, bağışıklığı güçlensin, tabi şuan kilodan biraz fazlası var, takviye yerine sebze meyve ağırlıklı beslemek daha sağlıklı olur şuan için, bol bol spor yaptırın, masada koşturabilir, kafesinde tünekten tüneğe zıplatabilirsiniz. Diyet yem temin edinin, @mamaist den satın alabilirsiniz. Kafeste tek bir taş var dediğinize göre olması gereken diğer şeyler sanırım yok olarak anladım, yine mamaistten grit kum, kuş kömürü, kalamar kemiği de alıp kafesinde bulundurursanız çok iyi olur, kalamar kemiği kalsiyum içindir, grit kum ve kömür sindirimde etkilidir ve grit kum ayrıca mineral ihtiyacını da giderir. Arkadaşlarımıza ek olarak mutlaka bir kanatlı uzmanına götürün bence, bazen kuşlar düzelir gibi olup bir iki gün sonra tekrar enerjiden düşebiliyor, ne olur ne olmaz bence bir gösterin 🙏🏾 geçmiş olsun :)
Herkese merhaba, kuşumla ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum.

Yaklaşık 1–2 hafta önce ayağını tutamama, halsizlik ve koyu dışkı gibi sorunlar yaşamıştık. O dönemde dinlendi, insan gıdası vermeyi kestik ve bir süre sonra toparlanmıştı. İştahı da yerine gelmişti, hatta eski haline dönmüş gibiydi.

Fakat son birkaç gündür tekrar bir durgunluk başladı. Özellikle son 3–4 gündür çok uyuyor. Sabahları daha enerjik, dışarı çıkmak istiyor, ama akşam olunca sürekli uyuma halinde oluyor. Eski neşesi, konuşması, ötmesi kalmadı.

Yeme isteği yine var gibi görünüyor; elimden yem alıyor, hatta bazen ağzıma bile bakıyor, bir şeyler yemeğe çalışıyor. Bu yüzden iştahsız değil gibi çünkü ne göstersem onu yemeğe çalışıyor hatta bugün yemekte bizimle birlikteydi ekmeği görünce bir enerji geldi peşinden koşturdu yiyebilmek için ama izin vermedim

Dünkü tartımda 44 gram geldi (önceden 47 gramdı).

Dışkısı şu an koyu yeşil renkte, çok sulu değil ama rengi biraz koyu (fotoğraf ekledim).

Ayağında da bir süredir sorun var. Önce bir sabah tüneğinde küçük kan izleri gördük, sonra o bölge yara olmuştu. Şimdi sarı, ten rengine yakın, tırnak gibi birkaç çıkıntı oluştu.Biz 2–3 gündür sadece vazelin sürdük.

Bu durumun sebebi ne olabilir sizce? Özellikle son günlerdeki aşırı uyku hali ve koyu dışkı beni endişelendiriyor.
Ayağına vazelin sürmeye devam etmeli miyim, yoksa başka bir şey mi önerirsiniz?

Bu arada insan gıdası vermemeye özen gösteriyoruz, sadece yem ve ara sıra sebze veriyoruz.

Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Lütfen röntgen çektirin, karaciğerde sıkıntı olabilir, dışkı analizi de mutlaka yaptırın 🙏🌸

Pinkie

Yeni Üye
Lütfen röntgen çektirin, karaciğerde sıkıntı olabilir, dışkı analizi de mutlaka yaptırın 🙏🌸
Güncelleme – Bulut’u Veterinere Götürdüm 💛

Merhaba, daha önce yazdığım konudan hatırlarsınız, Bulut bir süredir halsizdi, çok uyuyordu, sol ayağını kaldırıyordu ve yemesi azalmıştı. Sonunda bugün veterinere götürebildim 🙏

Veteriner muayene sırasında Bulut’un:

Biraz ateşi olduğunu,

Denge kaybı yaşadığını,

Kursak kısmının boş olduğunu (yani şu an aç durumda olduğunu),

Soğuk aldığını,

Sol ayağında da su topladığını söyledi.

Yani genel olarak bir soğuk algınlığı ve enfeksiyon durumu varmış.
Karaciğerden ziyade şu an için daha çok enfeksiyon kaynaklı bir halsizlik söz konusuymuş.

Veteriner şu ilaçları verdi:

Antibiyotik (enfeksiyon için),

Tanacetum / Patenium (iltihap giderici – bağışıklık destekleyici),

Digestive (sindirim ve bağırsak düzenleyici).

Bunları suyuna karıştırmamı söyledi. Ayrıca destek olarak da probiyotik vereceğim. Doktor söyledi
Şu anda kafesinde dinleniyor, ılık ortamda tutuyorum.
İştahı hala yerinde, elden yem yemeye devam ediyor 🙏

İnşallah tedaviyle birlikte toparlayacak.🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Geçmiş Olsun 🥰 İnşallah Daha İyi Olacak. Bitkisel İlaçları Bizde Kullandık. Tedavi süresi Bitimine Kadar Düzenli Kullanin. 🌸

Pinkie

Yeni Üye
Geçmiş Olsun 🥰 İnşallah Daha İyi Olacak. Bitkisel İlaçları Bizde Kullandık. Tedavi süresi Bitimine Kadar Düzenli Kullanin. 🌸
Merhaba çok teşekkür ederim probiyotik sormak için de petshoplara gittim ve oradakiler de kuşumun problemini sordular anlattım birisi bu kuşta kursak mantarı başlangıcı var dedi kusma falan yok dediğimde şimdi olmaz 6 ay 1 yıl sonra olur antibiyotik kullanma dedi ölen kuşlar varmış bu antibiyotikten beni korkuttu sonra diğer 2 petshopa gittim kursak mantarı yok ama biraz zayıf düşmüş dediler kursağı boşmuş ilaçları kullan dediler ilk gittiğim petshop beni çok korkuttu 🌸

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba çok teşekkür ederim probiyotik sormak için de petshoplara gittim ve oradakiler de kuşumun problemini sordular anlattım birisi bu kuşta kursak mantarı başlangıcı var dedi kusma falan yok dediğimde şimdi olmaz 6 ay 1 yıl sonra olur antibiyotik kullanma dedi ölen kuşlar varmış bu antibiyotikten beni korkuttu sonra diğer 2 petshopa gittim kursak mantarı yok ama biraz zayıf düşmüş dediler kursağı boşmuş ilaçları kullan dediler ilk gittiğim petshop beni çok korkuttu 🌸
Bir şey bilmediği "6 ay veya 1 yıl sonra olur" demesinden belliymiş :) siz sanki o kişiye hiç uğramamışsınız gibi düşünün bence🙏🏾neyi inceleyerek bu tanıya varmış?? kuşun herhangi bir bilgisine sahip olmadan gelişi güzel konuşmak bazı cahil insanların çok iyi yaptığı ve sevdiği şeylerden malesef 🤷🏽‍♀️ şaka gibi gerçekten..

Üst Alt