• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun ayağı tutmuyor

Pinkie

Yeni Üye
Bir şey bilmediği "6 ay veya 1 yıl sonra olur" demesinden belliymiş :) siz sanki o kişiye hiç uğramamışsınız gibi düşünün bence🙏🏾neyi inceleyerek bu tanıya varmış?? kuşun herhangi bir bilgisine sahip olmadan gelişi güzel konuşmak bazı cahil insanların çok iyi yaptığı ve sevdiği şeylerden malesef 🤷🏽‍♀️ şaka gibi gerçekten..
Ay çok teşekkür ederim içime su serptiniz kuşa baktı kemiği ele geliyor dedi bunları söyledi 🥹

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Güncelleme – Bulut’u Veterinere Götürdüm 💛

Merhaba, daha önce yazdığım konudan hatırlarsınız, Bulut bir süredir halsizdi, çok uyuyordu, sol ayağını kaldırıyordu ve yemesi azalmıştı. Sonunda bugün veterinere götürebildim 🙏

Veteriner muayene sırasında Bulut’un:

Biraz ateşi olduğunu,

Denge kaybı yaşadığını,

Kursak kısmının boş olduğunu (yani şu an aç durumda olduğunu),

Soğuk aldığını,

Sol ayağında da su topladığını söyledi.

Yani genel olarak bir soğuk algınlığı ve enfeksiyon durumu varmış.
Karaciğerden ziyade şu an için daha çok enfeksiyon kaynaklı bir halsizlik söz konusuymuş.

Veteriner şu ilaçları verdi:

Antibiyotik (enfeksiyon için),

Tanacetum / Patenium (iltihap giderici – bağışıklık destekleyici),

Digestive (sindirim ve bağırsak düzenleyici).

Bunları suyuna karıştırmamı söyledi. Ayrıca destek olarak da probiyotik vereceğim. Doktor söyledi
Şu anda kafesinde dinleniyor, ılık ortamda tutuyorum.
İştahı hala yerinde, elden yem yemeye devam ediyor 🙏

İnşallah tedaviyle birlikte toparlayacak.🌸
Merhaba, gayet güzel ilaçlar vermiş, vitaformun içinde aynı zamanda vitamin de var soğuk algınlığına iyi gelecektir 😇 Petshopçu hiçbir şey bilmiyor, boş boş konuşmuş içiniz rahat olsun ☺

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhaba çok teşekkür ederim probiyotik sormak için de petshoplara gittim ve oradakiler de kuşumun problemini sordular anlattım birisi bu kuşta kursak mantarı başlangıcı var dedi kusma falan yok dediğimde şimdi olmaz 6 ay 1 yıl sonra olur antibiyotik kullanma dedi ölen kuşlar varmış bu antibiyotikten beni korkuttu sonra diğer 2 petshopa gittim kursak mantarı yok ama biraz zayıf düşmüş dediler kursağı boşmuş ilaçları kullan dediler ilk gittiğim petshop beni çok korkuttu 🌸
Vitaform antibiyotik içerikli vitamindir. Kuşlara verilmek üzere de hazırlandığından güvenlidir. Diğer herhangi bir antibiyotik evet çok tehlikelidir yalnız yanlış ve doz aşımı kullanımlarda her şey tehlikelidir. Vitaformun içeriğine bakarsanız zaten göreceksiniz vitaminde içerir. Antibiyotiklerin tehlikeli olmasının en büyük nedeni vücuttaki vitaminleri tüketmesidir. Vitaformda vitaminde bulunduğundan güvenlidir kullanabilirsiniz hatta üreticilerin hastalık olmasa dahi bakteri veya enfeksiyon oluşumunu engellemek için aylık kür halinde uyguladıklarını görmüştüm. Vitaformdan ve avicare ürününden yana endişeniz olmasın. Vitaformuda suluğun alt kısmının iki parmak üstüne gelecek kadar suya yulaf tanesi kadar kullanılıyor diye biliyorum. Ki iki üç katlık doz aşımında yan etki oluşturmuyor güvenli bir ürün sanırım. İnşallah şifanız olur Allah yardımcısı olsun bilgilendirin bizi de🌺💗

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba çok teşekkür ederim probiyotik sormak için de petshoplara gittim ve oradakiler de kuşumun problemini sordular anlattım birisi bu kuşta kursak mantarı başlangıcı var dedi kusma falan yok dediğimde şimdi olmaz 6 ay 1 yıl sonra olur antibiyotik kullanma dedi ölen kuşlar varmış bu antibiyotikten beni korkuttu sonra diğer 2 petshopa gittim kursak mantarı yok ama biraz zayıf düşmüş dediler kursağı boşmuş ilaçları kullan dediler ilk gittiğim petshop beni çok korkuttu 🌸
Antibiyotik İçin Kullanan Arkadaşlarımız Yorum Yaparlar Ben Sizi Yanlış Yönlendirmek İstemiyorum. Kursak Mantarında Entrobac Kullanılmaz. Veteriner Hekim Tavsiyesidir. İçinde Maya Olduğu İçin Kulanilmamasi İyi Olur. Prozim Önerebilirim Size Düzenli Olarak Kullanılması Daha İyi Olur. Siz Hekimin Dediği Ölçüde İlerleyin. İnşallah daha İyi Olacak 🌸🥰

Pinkie

Yeni Üye
Vitaform antibiyotik içerikli vitamindir. Kuşlara verilmek üzere de hazırlandığından güvenlidir. Diğer herhangi bir antibiyotik evet çok tehlikelidir yalnız yanlış ve doz aşımı kullanımlarda her şey tehlikelidir. Vitaformun içeriğine bakarsanız zaten göreceksiniz vitaminde içerir. Antibiyotiklerin tehlikeli olmasının en büyük nedeni vücuttaki vitaminleri tüketmesidir. Vitaformda vitaminde bulunduğundan güvenlidir kullanabilirsiniz hatta üreticilerin hastalık olmasa dahi bakteri veya enfeksiyon oluşumunu engellemek için aylık kür halinde uyguladıklarını görmüştüm. Vitaformdan ve avicare ürününden yana endişeniz olmasın. Vitaformuda suluğun alt kısmının iki parmak üstüne gelecek kadar suya yulaf tanesi kadar kullanılıyor diye biliyorum. Ki iki üç katlık doz aşımında yan etki oluşturmuyor güvenli bir ürün sanırım. İnşallah şifanız olur Allah yardımcısı olsun bilgilendirin bizi de🌺💗
Çok teşekkür ederim inşallah iyi olacak kuşum heyecanla güzel haber vermeyi bekliyorum 🩷

Pinkie

Yeni Üye
Herkese merhaba, bir şey danışmak istiyorum.
Veterinerim antibiyotikle birlikte probiyotik kullanmamı söylemişti ama elimdeki Röhnfried Entrobac’ın içinde vitaminler de var.
Acaba bu şekilde kullanmam ağır gelir mi, yoksa normal şekilde karıştırıp verebilir miyim?
Antibiyotikte de vitamin var çünkü, o yüzden kararsız kaldım.
Doktoruma da sordum ama sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. 🌿

Bu arada Bulut’un durumu hala aynı gibi. Halsizliği devam ediyor, arada biraz hareketleniyor ama genel olarak hâlâ güçsüz.
İlaçları cuma akşam kullanmaya başladık ama sanki hala hiçbir şey değişmedi henüz etki göstermemesi normal midir ne kadar sürede etki gösterir?Umarım ilaçlar etkisini göstermeye başlar artık. 💛

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Veterinerim antibiyotikle birlikte probiyotik kullanmamı söylemişti ama elimdeki Röhnfried Entrobac’ın içinde vitaminler de var.
Acaba bu şekilde kullanmam ağır gelir mi, yoksa normal şekilde karıştırıp verebilir miyim?

Bu arada Bulut’un durumu hala aynı gibi. Halsizliği devam ediyor, arada biraz hareketleniyor ama genel olarak hâlâ güçsüz.
İlaçları cuma akşam kullanmaya başladık ama sanki hala hiçbir şey değişmedi henüz etki göstermemesi normal midir ne kadar sürede etki gösterir?Umarım ilaçlar etkisini göstermeye başlar artık. 💛
Vitaformun içinde günlük alacağı miktar vitamin bulunuyor artı olarak kullanmanıza gerek yok karaciğere yük bindirmesin🩵
Geçmiş olsun miniğe en kısa sürede sağlıklı haberler bekliyoruz 🧿🙏🏻

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye

Vitaformu kullandıktan sonra üç gün entrobac, sonra üç gün multivitamin ile destekleyin antibiyotiğin kalıntılarını temizler🌸

Pinkie

Yeni Üye
Merhabalar, iyi pazarlar 🌸

Bulut’un son durumunu paylaşmak istiyorum. Bugün ilaç kullanımında 9. gündeyiz.

Genel olarak hâlâ uykulu bir hali var. Özellikle gündüzleri tüylerini kabartıp uzun süre hareketsiz kalıyor. Eskisine göre çok az toparlandı ama hâlâ eski neşesinde değil.

Sağ ayağında belirgin bir sorun devam ediyor. Yürürken ayağı kayıyor ve bazen dengesini kaybediyor. Özellikle elimdeyken fark ediyorum; sağ ayağının parmaklarını tam yönetemiyor gibi. Parmağı yamulduğunda düzeltmiyor elimde de biraz eğiklik olunca kayıyor ayağı.

Dışkısı bazen yeşil, bazen koyu yeşil renkte oluyor.

Ayrıca sürekli kaşınıyor. Özellikle kanat ve sırt bölgesini gagasıyla sık sık temizliyor ve tüylerinden beyaz kepek gibi şeyler dökülüyor.

Şu anda sadece ilaç ve yem veriyorum,

Bulut’u bir haftadır her gün aynı saatte, tok karnına tartıyorum. Kilosu 40–44 gram arasında değişiyor. Dünkü güncel kilosu 40 gramdı.

Bugün çektiğim sadece sağ ayağının üzerinde durduğu kısa bir videosu da var.
Veterinerimize de bu mesajı attım ve bana yazdığı cevap şu şekildeydi

[26/10 13:29] onur veteriner: Merhabalar. İlaç kullanımıyla düzelmediyse muhtemelen problemimiz norolojik olabilir .. maalesef bu konuyla alakalıda pek yapabilecek birşeyimiz kalmıyor
[26/10 13:31] onur veteriner: Ya da toksisitede olabilir fark ettim ki kafesinin boyalarını fazlasıyla yendiğini görüyorum.

Boyaların annem küf olduğunu söylüyor ve Bulutu onları yerken hiç görmedik zaten aşağı tarafta o yerler bulut oraya hiç inmiyor bile
Nasıl bir yol izlemeliyim şuanda?

Watch unnamed | Streamable

Bu da bahsettiğim video

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Genel olarak hâlâ uykulu bir hali var. Özellikle gündüzleri tüylerini kabartıp uzun süre hareketsiz kalıyor. Eskisine göre çok az toparlandı ama hâlâ eski neşesinde değil.

Sağ ayağında belirgin bir sorun devam ediyor. Yürürken ayağı kayıyor ve bazen dengesini kaybediyor. Özellikle elimdeyken fark ediyorum; sağ ayağının parmaklarını tam yönetemiyor gibi. Parmağı yamulduğunda düzeltmiyor elimde de biraz eğiklik olunca kayıyor ayağı.

Ayrıca sürekli kaşınıyor. Özellikle kanat ve sırt bölgesini gagasıyla sık sık temizliyor ve tüylerinden beyaz kepek gibi şeyler dökülüyor.

Bulut’u bir haftadır her gün aynı saatte, tok karnına tartıyorum. Kilosu 40–44 gram arasında değişiyor. Dünkü güncel kilosu 40 gramdı.

[26/10 13:29] onur veteriner: Merhabalar. İlaç kullanımıyla düzelmediyse muhtemelen problemimiz norolojik olabilir .. maalesef bu konuyla alakalıda pek yapabilecek birşeyimiz kalmıyor
[26/10 13:31] onur veteriner: Ya da toksisitede olabilir fark ettim ki kafesinin boyalarını fazlasıyla yendiğini görüyorum.

Boyaların annem küf olduğunu söylüyor ve Bulutu onları yerken hiç görmedik zaten aşağı tarafta o yerler bulut oraya hiç inmiyor bile

Bu da bahsettiğim video
Dış parazit damlası önerilmiş onu yaptınız mı? 9 gün ilaç kullanımı var ayrıca önceki mesajlarınızda arkadaşlarım da söylemiş insan gıdası olan her şey zararlı bunların etkileri tükettiği gibi değil zaten zamanla ortaya çıkar.
Size tavsiyem Kanatlı Uzmanı bir hekime gidip bu çocuğu baştan sona düzgün bir şekilde muayene edilmesi ve tam olarak neyi var teşhis edilip ona göre bir tedavi izlenmesi gerekli. Bursa size 2 saat mesafe de kanatlı uzmanı mevcut uzak derseniz Eskişehir 1 saat mesafe Duru Veteriner kliniği var kendileri de uzmandır.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Vitaformu kullandıktan sonra üç gün entrobac, sonra üç gün multivitamin ile destekleyin antibiyotiğin kalıntılarını temizler🌸
Eğer gervit ise 3 gün üst üste verilmez, vitaformda da vitamin var fazla verilirse karaciğerde toksik etki yapar. Mantar şüphesi olan kuşa entrobac verilmez içinde maya var. Vitaform dediğimizin içinde de anti bakteriyel özellik var bir nevi antibiyotik etkisi de var çünkü tetrasiklin var, antibiyotik vitamin tüketmez sadece kalsiyumla etkileşime girerse antibiyotiğin etken maddesinin tesirini azaltır bir de bağırsaktaki zararlı bakterinin yanında faydalı bakterileri de öldürür.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Bu da bahsettiğim video
Eğer zehirlenme şüphesi varsa acilen kanatlı uzmanı görüp o toksinleri temizleyecek ilaçlar vermeli ve yoğun bakıma gitmeli 🙏🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Bende Burçak Gibi Düşünüyorum. Zehirlenme Gibi Duruyor. Kursağınin Yıkanması Lazım. Zehirlenen Kuşlarda Denge Problemi ve Ayakları Tutmaması Yaşanır. Vakit Kaybetmeyin Bir Hekime Başvurun Lütfen.

Üst Alt