• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Ayağı Kırıldı

slmkaya

Yeni Üye
Merhabalar. Kuşumun 3 hafta önce ayağı kırıldı veteriner hemen sargıya aldı 1 hafta sargıda kaldı ve ben rahatsız hissediyor diye çıkardım çünkü sadece bacağını değil ayağını da sarmıştı. 2 haftadır ayağı açık vaziyette kafeste kaldı. artık ayağının üzerine basabiliyor fakat bazen yine sektiğini zorlandığını görüyorum. tırnaklarının üzerinde yürüyor. uçmada vs hiçbir sorun yok. ilaç falan sürmemiştik veya vitamin kullanmadık ilk kuşumuz cahilliğimize geldi. çok üzülüyorum yardım eder misiniz? düzelmesi için ne yapmalıyım? yanlış kaynadıysa daha çok üzülürüm. fotoğraflarda belli oluyor sağ ayağını dümdüz uzatırken diğerine tam basmıyor tırnaklarından destek alıyor.

Ekli dosyalar

efe1903

Tutkulu
Merhabalar. Kuşumun 3 hafta önce ayağı kırıldı veteriner hemen sargıya aldı 1 hafta sargıda kaldı ve ben rahatsız hissediyor diye çıkardım çünkü sadece bacağını değil ayağını da sarmıştı. 2 haftadır ayağı açık vaziyette kafeste kaldı. artık ayağının üzerine basabiliyor fakat bazen yine sektiğini zorlandığını görüyorum. tırnaklarının üzerinde yürüyor. uçmada vs hiçbir sorun yok. ilaç falan sürmemiştik veya vitamin kullanmadık ilk kuşumuz cahilliğimize geldi. çok üzülüyorum yardım eder misiniz? düzelmesi için ne yapmalıyım? yanlış kaynadıysa daha çok üzülürüm. fotoğraflarda belli oluyor sağ ayağını dümdüz uzatırken diğerine tam basmıyor tırnaklarından destek alıyor.
Benimde kuşumun ayağı kırılmıştı 3 aylıkken veterinere götürdük sargı ya aldı 1 hafta çıkarmadık geçti

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşunuzun ayağına yapacağınız şuan için sadece teramiycn deri melhemi sürebilirsiniz bize streamable com dan video ekler misiniz bir görelim kuşunuzu

slmkaya

Yeni Üye
Merhabalar. tamam yarın hemen alıp süreceğim. ordan da videosunu atarım. Teşekkür ederim ☺

Mert.

Eski Forumcu
Keski sargiyi cikarmasaydiniz hocalarimi dedigini yapsanız bence yerterli olur

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar kırıklar geç kaynar diye biliyorum. Tunegi kavramakta zorlanıyorsa kafes tabanina havlu koyup yemini suyunu da tabana koyup bir müddet ayağının zorlanmamasi açısından bu şekilde uygulayabilirsiniz. Belki iyileşme süreci daha hızlanır. Şehmus hocamın dediği gibi terramycin deri merhemini de iyice yedirerek masaj yapar gibi sürünüz. Sonrasında bağışıklığı guclendirici multivitamin gervit ve probiyotik entrobac mutlaka temin ediniz. Bu iki takviyeyi haftada bir farklı günlerde uygulayın. Daha da iyi olur inşallah. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Durumu iyi en azından ayağını basıyor 👍 aslı öğretmenin dediği şekilde harfiyen uygulayın çok geçmiş olsun 😊

slmkaya

Yeni Üye
çok teşekkür ederim aslında bazen basıyor bazen basmıyor yani kafeste bakıyorum hiç bir sorun yok tüneği kavrıyor kafeste dolaşırken ayağından destek alıyor ama elime alıp çıkardığımda kanepenin üzerinde dururken sanki basamıyor gibi tam. bugün yeniden baktım kafeste daha iyi duruyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Streamable Video bugün bu şekilde hepinizin ilgisine çok teşekkür ederim.
Maşallah 😍 siz tunekleri kaldırıp tabana havlu koysanız da hayatta yerde kalmaz direk çıkar tellere oyuncu minik 🤗 iyi görünüyor. Yalnız o ballı krakeri çıkarın. Kuşlara faydası değil zararı var. Bal degil kimyasal yapistirici aslında. Onun yerine daldarı verin. 🖐🏻

slmkaya

Yeni Üye
aaa bilmiyordum kardeşim almış biz de yeni öğreniyoruz zaten kuş çok az yiyor onu. Yalnız çok korkak bir kuş daha önce bir evden kaçmış bir dükkana sığınmış bizim tanıdığımız olduğu için sahiplendik ilk geldiğinde en azından elimize geliyordu şu an kafesten elimize gelmiyor korkuyor. dışarı çıkardığımızda omzumuza başımıza konuyor ve asla konuşmuyor arada ötüyor sadece 🥲

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
aaa bilmiyordum kardeşim almış biz de yeni öğreniyoruz zaten kuş çok az yiyor onu. Yalnız çok korkak bir kuş daha önce bir evden kaçmış bir dükkana sığınmış bizim tanıdığımız olduğu için sahiplendik ilk geldiğinde en azından elimize geliyordu şu an kafesten elimize gelmiyor korkuyor. dışarı çıkardığımızda omzumuza başımıza konuyor ve asla konuşmuyor arada ötüyor sadece 🥲
Muhtemelen kuşunuz önceden yaşadığı evde, veya kaçtığı sırada dışarıda korkmuş ve bir travma yaşamış. Sabırla ilgilendiğiniz takdirde zamanla size güvenip korkusunu da atacaktır

FATİHHANCER

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun üzüldüm..Kantaron yagı ile masaj yaparsanız ardından merhemi sürüp sargı bezi ile faydası olacaktır.Kantaron yagı aktarlardan alabilirsiniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İçeriğinde kimyasal madde olduğu için her türlü hastalığa açık olur maalesef. En önceliği kursak mantarı tabi 😏 atın çöpe sağlıklı olanı daldarı verin haftada bir 🙂🖐🏻

Üst Alt