• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ayağı kanıyor??

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
kanama
Hastalık Belirti Tarihi
18 Nis 2024
merhaba, az önce üstlerini kaparken farkettim tünekte kan olduğunu. erkek kuşum ayağını yukarıda tutuyordu ve ondan olduğundan şüphelendim elime aldım. ayağı içeriye doğru kanamış yani ayağı mı denir bilemedim daha çok tüylerinin içerisi gibi. eşi mi yaptı bir yere mi sapladı bilmiyorum. pamuğu ıslatıp biraz temizlemeye çalıştım ama hala kanı arındıramadım kırmızımsı duruyor çok korktu elimdeyken. birazda bacağına arko krem sürdüm rahatlatması adına. kan kurumuş gibi gördüm pamuğa falan kan gelmedi temizlerken. ne yapmam lazım lütfen yardım edin. ölümcül bir şey mi? yarın banyo koyacağım yıkanması için ve tavsiyelerinizi uygulayacağım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ne kadar kan var görebilir miyiz? Kuşun da tünekte bir fotoğrafını atar mısınız? Kanama devam ediyorsa mısır unu ile tampon yapın. Durduysa arındırmaya çok fazla çalışmayın. Ayaklarında tırnaklarının içinden kılcal damarlar geçiyor. Tırnağı kalktıysa ayağında kan toplamış gördüğünüz kısım damarı da olabilir.

eucagan

Paylaşımcı
Ne kadar kan var görebilir miyiz? Kuşun da tünekte bir fotoğrafını atar mısınız? Kanama devam ediyorsa mısır unu ile tampon yapın. Durduysa arındırmaya çok fazla çalışmayın. Ayaklarında tırnaklarının içinden kılcal damarlar geçiyor. Tırnağı kalktıysa ayağında kan toplamış gördüğünüz kısım damarı da olabilir.

Ekli dosyalar

eucagan

Paylaşımcı
kanama durmuş olmalı, pamuğa hiç bulaşmadı kan. kanıyor olsa şuan durduğu tüneğede bulaşırdı diye düşünüyorum ama sadece görselde görünen kısımda kan var. bende onu farkettim de panik oldum zaten yoksa kuşta kötü bir hal sezmemiştim. pamukla biraz sildim ama tam arındıramadım zaten, elimde bir şey yoktu bende nemlendirici krem sürdüm çok hafif bacağına ama bu kanama bacağının çok içinden olmuş gibi, tüylerinin arasında kan var ayağında direkt yok yani.

eucagan

Paylaşımcı
yardım edin lütfen ne yapmam lazım başka?

Ekli dosyalar

eucagan

Paylaşımcı
tırnağında herhangi bie kalkma falan göremedim. elimdeyken parmağımı kanın olduğu ayağıyla sıktı tepki verdi fakst tünekteyken sağ ayağı salık şekilde duruyor tüneği kavramıyor yani.

eucagan

Paylaşımcı
üstlerini kapadım şimdi, uyku moduna geçtiler. videodaki gibi bir titreme şuan yok o an elimden bırakmıştım stresliydi baya. ama normal halinde kuyruk sekmesi vardı zaten erkek kuşumda. ölümcül bir şey mi bu? kanamanın durduğunu gözlemledim şimdi dinlenmesi mi gerekir ne yapacağım ben? erkek kuşum benim insanlardan bile daha yakın arkadaşım. elimden yanımdan ayrılmaz çok bağlıyız birbirimize stresliyim şuan ölümcül olabilir mi?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ufak bir yara gibi görünüyor. Kanama kendiliğinden durduysa gözlemlemek dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Ağrısı varsa tüneği kavrayamıyor/üzerine basamıyor olabilir. Dış parazit damlası yapıldı mı kuşa? Kendi eşeleyip kanatmış da olabilir. Diğer kuşla anlaşabiliyorlar mı? Onunla ufak bi kavga etmiş de olabilirler. Kanamanın nedenini bulmanız lazım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Eş mi bu kuşlar? Ne zamandır birlikte aynı kafesteler? Kafeste ayağının takılacağı tel, tül vs. var mı? Dışkıları ne durumda, değişiklik var mı? Çok fazla kanamamış, kuşun da ruh halinde değişiklik görmediyseniz bugünlük gözlemlemek dışında yapacağınız pek bir şey yok. İçim rahat etmez derseniz yarın bir kanatlı uzmanına götürüp muayene ettirin.

eucagan

Paylaşımcı
Ufak bir yara gibi görünüyor. Kanama kendiliğinden durduysa gözlemlemek dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Ağrısı varsa tüneği kavrayamıyor/üzerine basamıyor olabilir. Dış parazit damlası yapıldı mı kuşa? Kendi eşeleyip kanatmış da olabilir. Diğer kuşla anlaşabiliyorlar mı? Onunla ufak bi kavga etmiş de olabilirler. Kanamanın nedenini bulmanız lazım.
kafeste tül vardı fakat böyle bir durumdan korktuğum için çıkartmıştım birkaç hafta önce. diğer kuşka yaklaşık 1.5 senedir beraberler öyle bir kavgalarını görmedim hala. en fazla uzaklaştırıyor çok üstüne giderse erkek olan. tüneği bazen kavrıyor bazen kavramayıp serbest bırakıyor bazense ayağını havada tutuyor.

eucagan

Paylaşımcı
Eş mi bu kuşlar? Ne zamandır birlikte aynı kafesteler? Kafeste ayağının takılacağı tel, tül vs. var mı? Dışkıları ne durumda, değişiklik var mı? Çok fazla kanamamış, kuşun da ruh halinde değişiklik görmediyseniz bugünlük gözlemlemek dışında yapacağınız pek bir şey yok. İçim rahat etmez derseniz yarın bir kanatlı uzmanına götürüp muayene ettirin.
kafese yeni bir mineral blok almıştım fakat içerisindeki kumlar kabuklar falan aşırı sivri geldi şuan gözüme bazen onun üstüne falan çıkıyor o zarar vermiş olabilir mi bilemiyorum. onun dışında gittiği tek yer kapının üstü dolabın üstü ve benim elim falan. dibine girip kısık sesle konuşunca eskisi gibi tepkiler verip ötüyor ama dışkısı bugün çok hafif ishal gibiydi. normalde dişi olur hep ishal ama belkide 2 senedir ilk defa erkeği ishal gördüm hafifte olsa. kanama durmuş gibi evet, yarın ne yapmamı önerirsiniz. çok ciddi değilse veterinere götürmek istemiyorum çünkü çevremde kuşla ilgilenen bir yer yok bayağı bir uzakta ve ilgisiz hekimler. yapacağı şey muhtemelen benim yapabileceğimle aynı olur. yarın banyo koymayı düşünüyorum girip biraz arındırması adına sonrada terramycn alıp sürmeyi düşündüm? siz ne tavsiye ediyorsunuz?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba, konuyu görmedim pardon , kanama durmuş ama devam eden bir kanama mevcut olduğunda mısır unu ile durdurabilir ve kanama durduktan sonra rif ampül (250mg) uygulayabilirsiniz günde 3-4 defa uygulanabilir , bazı eczaneler vermiyor beyaz reçete kategorisinde olduğundan, diğer eczaneleri deneyiniz geçmiş olsun, pamuğa damlatarak pansuman yapabilirsiniz

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba, konuyu görmedim pardon , kanama durmuş ama devam eden bir kanama mevcut olduğunda mısır unu ile durdurabilir ve kanama durduktan sonra rif ampül (250mg) uygulayabilirsiniz günde 3-4 defa uygulanabilir , bazı eczaneler vermiyor beyaz reçete kategorisinde olduğundan, diğer eczaneleri deneyiniz geçmiş olsun, pamuğa damlatarak pansuman yapabilirsiniz
merhaba, kanama durdu evet eve dönerken oksijenli su aldım kan bulaşan tüyleri temizlemek için bir zararı olur mu bölgeyi bununla temizleyip sonra durulasam normal suyla?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
merhaba, kanama durdu evet eve dönerken oksijenli su aldım kan bulaşan tüyleri temizlemek için bir zararı olur mu bölgeyi bununla temizleyip sonra durulasam normal suyla?
Yani oksijenli su ne gibi sonuçlar çıkarır bilemiyorum ama normal su ile durulama yapmayınız çünkü yaranın kabuk bağlaması gerekiyor , aşırı sıvı kabuğu yumuşak hale getirip yarayı tekrar baştan kanamaya bağlayabilir

eucagan

Paylaşımcı
Yani oksijenli su ne gibi sonuçlar çıkarır bilemiyorum ama normal su ile durulama yapmayınız çünkü yaranın kabuk bağlaması gerekiyor , aşırı sıvı kabuğu yumuşak hale getirip yarayı tekrar baştan kanamaya bağlayabilir
ben dün kanama durduğu gibi normal suyla tüyleri temizlemeye çalıştım ama pek beceremediğimden bıraktım yara kurusun diyerekten. ne tavsiye edersiniz 1-2 gün tüyler lekeli kalsa sorun olmaz mı?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
ben dün kanama durduğu gibi normal suyla tüyleri temizlemeye çalıştım ama pek beceremediğimden bıraktım yara kurusun diyerekten. ne tavsiye edersiniz 1-2 gün tüyler lekeli kalsa sorun olmaz mı?
Hayır sorun olmaz lekeli kalsınlar yara iyice kabuk bağlayıp iyileşme gösterene kadar yani bu süreç 1 hafta da sürebilir 2 haftaya yakın da artık kabuk iyice deri ile bütünleştiği zaman bu süreç içerisinde 1 hafta sonra gibi temizlik yapabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlarım değerli yorumlarını yapmışlar sağolsunlar 😊Ben video da net birşey göremedim birde bu çocuklar bana biraz kilolu gibi geldi acaba tartabılır mısınız? Açıkçası cinsiyetleri bile göremedim yani video çok yetersiz fotoğraflarda ise sadece gösterilmek istenen yer gösterilmiş 👍 Genel durumu anlamak için daha çok detaylı video ekler misiniz. Yaraya gelince çok önemli bir şey değil zamanla iyileşir oksijenli su ile temizleyin sorun olmaz

eucagan

Paylaşımcı
Arkadaşlarım değerli yorumlarını yapmışlar sağolsunlar 😊Ben video da net birşey göremedim birde bu çocuklar bana biraz kilolu gibi geldi acaba tartabılır mısınız? Açıkçası cinsiyetleri bile göremedim yani video çok yetersiz fotoğraflarda ise sadece gösterilmek istenen yer gösterilmiş 👍 Genel durumu anlamak için daha çok detaylı video ekler misiniz. Yaraya gelince çok önemli bir şey değil zamanla iyileşir oksijenli su ile temizleyin sorun olmaz
teşekkürler hocam, yarın detaylı çekip video ekleyeceğim. elimde tartı yok maalesef ama alabilirim ve dişi olan elde durmuyor tartıya bıraksamda durmasına imkan vermem, nasıl ölçebilirim?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
teşekkürler hocam, yarın detaylı çekip video ekleyeceğim. elimde tartı yok maalesef ama alabilirim ve dişi olan elde durmuyor tartıya bıraksamda durmasına imkan vermem, nasıl ölçebilirim?
Bizimkiler de öyle ama bunun için , tartıya bırakıp elinizi kalkan gibi etrafında tutunuz uçmaması için ama temas etmesin çünkü ağırlık yanlış ölçülür en iyi yöntem ise , T şeklinde tünek monte etmek veya bir kap bırakıp tare alıp öyle ölçmek

Üst Alt