• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Ayağı İncinmiş

Bahar Y.

Müdavim
Veteriner öyle dedi ama ben yine endişeliyim tabi. :)
Yarın takacağım. Bugün veterinere yürüyerek gidip geldik. Kafesi sarsamda rüzgar vardı, hasta olmasın dedim. 😊

Bende o yüzden sordum. 10 gün oldu bugün kullanalı çünkü ama veteriner öyle dedi.
Antiyotiği yarım suluğa 2 damla şeklinde veriyorum. O yüzden bitmesi yine bir haftayı bulur gibi. Şırıngada vermişti. Bırakayım mı o zaman sence?
2 gün daha kullanıp bırakalım bence ama ilaç olduğu için bişeyde diyemiyorum Şehmus abiler yorum yapsa o konuda daha iyi olur

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
2 gün daha kullanıp bırakalım bence ama ilaç olduğu için bişeyde diyemiyorum Şehmus abiler yorum yapsa o konuda daha iyi olur
@Şehmus BAKIR abicim müsait olduğunda bakarsan sevinirim. 😊

Peki bir şey daha sorayım Bahar. Tırnağı için bana sadece c vitamini kullan dedi ama şu an antibiyotik kullanıyoruz ancak bitince kullanabilirim,bunun dışında başka bir şey vermedi. Ben terramycin kremi sürsem mi acaba? Napayım sizce?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlacı kes kardeşim gerwit-w ver kanama yoksa çok az hafiften krem sürebilirsin iyice yedirerek 👍 çok geçmiş olsun nazara geliyorlar 🧿

Bahar Y.

Müdavim
@Şehmus BAKIR abicim müsait olduğunda bakarsan sevinirim. 😊

Peki bir şey daha sorayım Bahar. Tırnağı için bana sadece c vitamini kullan dedi ama şu an antibiyotik kullanıyoruz ancak bitince kullanabilirim,bunun dışında başka bir şey vermedi. Ben terramycin kremi sürsem mi acaba? Napayım sizce?
Şehmus abinin dediği gibi hafif sürmek yeterli olur, keyfi yemesi içmesi nasıl

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İlacı kes kardeşim gerwit-w ver kanama yoksa çok az hafiften krem sürebilirsin iyice yedirerek 👍 çok geçmiş olsun nazara geliyorlar 🧿
Tamam abicim. 3 gün gerwit sonra probiyotik olarak veriyorum o zaman. Kanaması yok şükür, kremde süreyim o zaman.
Bende öyle düşünüyorum. 😔

Şehmus abinin dediği gibi hafif sürmek yeterli olur, keyfi yemesi içmesi nasıl
Elimde çok çekişiyor o sırada sürebildiğin kadar sürüyorum zaten. 😅 Veteriner tutma şeklini gösterdi ama beceremiyorum ben tutmayı.

Tünekte duruyor, arada ayağını kaldırıyor. Uyku hali yok ama hafif tüylerini kabartıyor bazen. Acıktığı zaman yiyor yem. Uyku halinde olmaması ve yem yemesi iyiye işaret sanırım. Şimdi kendi kafesini temizliyorum hep kandı. Ona alacağım. Salıncağını da takacağım, salıncakta durmayı çok seviyor belki biraz daha iyi olur.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah nazar değmesin 🧿
Tüy rengi neden öyle kandan dolayı mı
Aminnn.

Sol tarafı mı? Evet kandan dolayı birde veteriner biraz ordaki tüyleri aldı. Kuruyan kanlı tüy, sanki tüy dökümündeymiş gibi patır patr döküldü parmağını değdiği anda. Yarın inşallah banyo suyu koyunca temzler iyice kendini. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gün geçmiyor ki Yağmur yine bir olayla geliyor. Ne yapsam artık bilmiyorum. 🤦🏻‍♀️

Kafes içinde duruyor artık ve sen nasıl becerdiysen sağ orta parmağın tırnağını kır. 🙄

Ekli dosyayı görüntüle 23728

Ucunda azıcık bir şey kalmış. Kanlı olduğu için pek görünmüyor ama kafese baktım kan akmamış.

Diğer tırnağını da ya kendi yaptı ya da büyük ihtimalle Limon yaptı.

Tırnak sorunu karaciğer kaynaklı diye biliyorum o yüzden biraz endişelendim. 10 gün antibiyotik kullanmıştı onunda etkisi olabilir mi acaba? Sonrasında 3 gün gerwit bugünde probiyotik günümüz.

Ekli dosyayı görüntüle 23729

Dışkısıda böyle. Yeşil kısmı açık yeşil gibi.

@Bahar Y. @Şehmus BAKIR karaciğer kaynaklı olup olmadığını nasıl anlarız? 😔

Bahar Y.

Müdavim
Çok geçmiş olsun maalesef karaciğer sorunu olan dışkı tipini bilmiyorum o yüzden üstadlar yorumlasa çok daha iyi olur 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kübra sen peçete üstünde güncel dışkı resmi ekle bir bakalım ama en garanti röntgendir kardeşim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Canım ben daha yeni gördüm çok çok geçmiş olsun güzel kıza 😢 nasıl oluyor nasıl beceriyorlarsa kaşla göz arasında 🥺🥺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Canım ben daha yeni gördüm çok çok geçmiş olsun güzel kıza 😢 nasıl oluyor nasıl beceriyorlarsa kaşla göz arasında 🥺🥺
Hiçbir fikrim yok diyeceğim ama fikrim var. 😅
Son zamanlarda çok ürkek oldu,kendini kafes içinde sağa sola atıyor hep. Ya bir şeyden korkuyor ya da Limondan dolayı tramvası oldu bilemiyorum.Büyük ihtimalle yine o zamanlardan birinde kırdı dün normaldi çünkü ama yine de tereddüt ettim. Karaciğeriyle ilgili sıkıntı olmasında.

Ekli dosyayı görüntüle 23746

Dışkıları böyle abicim. @Şehmus BAKIR

Kırılan kırnağının parmağı da şişmiş. Terramycin süreceğim gece. 🥲

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hiçbir fikrim yok diyeceğim ama fikrim var. 😅
Son zamanlarda çok ürkek oldu,kendini kafes içinde sağa sola atıyor hep. Ya bir şeyden korkuyor ya da Limondan dolayı tramvası oldu bilemiyorum.Büyük ihtimalle yine o zamanlardan birinde kırdı dün normaldi çünkü ama yine de tereddüt ettim. Karaciğeriyle ilgili sıkıntı olmasında.

Ekli dosyayı görüntüle 23746

Dışkıları böyle abicim. @Şehmus BAKIR
Aman yaa inşallah atlatır bir an önce 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yağmurun durumu hakkında bir güncelleme yapayım.

Şiş olan parmağının şişliği hala geçmedi, diğer ayağını da gün içinde ara ara kaldırmaya devam ediyor. Hal böyle olunca veteriner yolunu tuttum yine.
Veteriner şiş olan parmağın ödemden şiştiğini kendi kendine kuruyacağını söyledi. Diğer ayağı içinde bizim bile bir yerimiz kırıldığında yaralandığında uzun süre geçmiyor onunda ayağının tamamen iyileşene kadar böyle yapmasının normal olduğunu söyledi.

Ama kırık parmağa bir ay, diğerlerine üç hafta olacak nerdeyse.
Neşesinde, yemesinde vs sorun yok o yönden rahatım ama ayaklarının iyileşmesinin bu kadar uzun sürmesi beni üzüyor.

Veteriner ek bir takviyeye gerek olmadığını normal düzene( gerwit,entrobac için) devam edebileceğimi ve bu süre zarfında kafesten çıkarmamamı söyledi.

Lakin içim hala rahat değil. Destek olarak verebileceğim başka bir şey var mıdır sizce?

Üst Alt