• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun ayağı incindi.

ymmmr000

Yeni Üye
Merhabalar. Kuşumu Mayıs ayında 20 günlükken aldım. İlk geldiğinde uçarken yere hızlı düştüğünde ayağını incitmişti. Veterinere götürdüm. Kırık yoktu ama sinir zedelenmesi vardı. Birkaç haftada iyileşti ve normal bir şekilde basmaya başladı. Geçenlerde kafeste çok hoplayıp zıpladığı için yine ayağını havada tutuyordu ama kendiliğinden geçti. İki gün önce yine sanırım fazla hareketlenmiş şimdi yine ayağını havada tutuyor. Elime alıp parmaklarını ve bacağını kontrol ettim. Parmaklarını ayırabiliyorum ayağını çekmiyor herhangi bir acı tepkisi vermiyor. Yine kafeste hareket ediyor tüneğe atlıyor ama ayağını tam büküp tüneği kavramıyor. Yem yemesinde uçmasında ve kakasında bir sorun yok. Kronik bir ağrı kalmış olabilir mi? Nasıl hafifletebilirim?

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, tüneği kavramıyorsa eğer kırık olma ihtimali vardır, streamable.com üzerinden güncel bir videosunu yükleyip burada paylaşabilir misiniz ayağın bir görelim. Röntgen çekilirse daha sağlıklı olur

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhabalar. Kuşumu Mayıs ayında 20 günlükken aldım. İlk geldiğinde uçarken yere hızlı düştüğünde ayağını incitmişti. Veterinere götürdüm. Kırık yoktu ama sinir zedelenmesi vardı. Birkaç haftada iyileşti ve normal bir şekilde basmaya başladı. Geçenlerde kafeste çok hoplayıp zıpladığı için yine ayağını havada tutuyordu ama kendiliğinden geçti. İki gün önce yine sanırım fazla hareketlenmiş şimdi yine ayağını havada tutuyor. Elime alıp parmaklarını ve bacağını kontrol ettim. Parmaklarını ayırabiliyorum ayağını çekmiyor herhangi bir acı tepkisi vermiyor. Yine kafeste hareket ediyor tüneğe atlıyor ama ayağını tam büküp tüneği kavramıyor. Yem yemesinde uçmasında ve kakasında bir sorun yok. Kronik bir ağrı kalmış olabilir mi? Nasıl hafifletebilirim?
İlk öncelikli önerim röntgen olacak, röntgen çekimi tam kesin net sonuç verecektir Ece Hocamın dediği gibi kavramıyorsa kırık olma ihtimali var. Yalnız kendim yaşadığım için ekleyeceğim çünkü bir kaç kere daha tekrarlandığını söylemişsiniz; kuşlarda B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B6 ve B12 vitaminlerinde eksilik var ise denge kaybı, ayakta güçsüzlük, kavrayamama, titreme (seğirme), tırmanmada zorlanma veya felç vari durumlar ve ek olarak kabarıklık gibi etkileri oluyor. İlk önce röntgende kırığa bakılmasını öneririm, eper kırık değilse b kompleksi Rönfried'in bt amin forte'sini öneririm.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Watch unnamed | Streamable ayağını oynattığımda tepki vermiyor adım atıyor ama tam bükemiyor.
Videoyu tünek üzerinde görsek daha sağlıklı olur tünekte kavrayıp kavramama görüntüsünü görmek için, bu şekilde pek anlaşılmıyor. yani videoda kırık gibi durmuyor da hafif sendeleme var gibi. Tünekte de görebilir miyiz, Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz bu arada

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable ayağını oynattığımda tepki vermiyor adım atıyor ama tam bükemiyor.
Merhaba eczaneden voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz akşamları uyumadan önce sürün yemesin
Kırık olsa hiç yürüyemez ve bacağını düz tutar yada sallanır şişer
İncitmiş büyük ihtimalle
Voltaren veya dolgit krem iyi gelir
7 gün günde 1 defa sürün ve basmadan masaj yapın
Geçmiş olsun 😊

ymmmr000

Yeni Üye
Videoyu tünek üzerinde görsek daha sağlıklı olur tünekte kavrayıp kavramama görüntüsünü görmek için, bu şekilde pek anlaşılmıyor. yani videoda kırık gibi durmuyor da hafif sendeleme var gibi. Tünekte de görebilir miyiz, Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz bu arada
Merhaba az önce veterinerden geldik. Veteriner elime kırık gelmiyor dedi ve soğukluk yok dedi o yüzden kırık ihtimalini düşünmedi. Bacağını geri çekiyor tepki veriyor sadece parmaklarını oynatmıyor. Kan dolaşımı var mı diye tırnağını kanattı ve kan dolaşımı var dedi. Kafeste düştüğü için kanadı kanamış ve şişmişti fakat uçmasında bir sıkıntı olmadığı için endişelenecek bir şey olmadığını ve darbeden dolayı böyle olduğunu söyledi. Vitamin verdi. Eğer bir hafta içinde geçmezse o zaman röntgen çekelim boşuna radyasyon vermeyelim dedi.Benim ekstradan evde kullandığım takviyeler röhnfried entrobac ve gervit-w.

ymmmr000

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable bu videoyu bir ay önce çekmiştim. Aynı bu şekilde olmuştu ama birkaç gün sonra iyileşip yine tüneği kavramaya başlamıştı.Şu anda da tıpatıp bu şekilde ayağı. Şu an veteriner ve yol yüzünden stresli olduğu için video çekip rahatsız etmek istemedim. Ama videodaki ile hiçbir fark yok.Pazar gecesi yeğenim telefon feneriyle salona girince korkup kafeste düşmüştü kanadı da o zaman kanamıştı. Ayağının da o zaman olduğunu düşünüyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir haftaya kemik kaynamaya başlayacak yani müdahalesi geç kalır, gittiğiniz kanatlı uzmanı mıydı?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Röntgen Çektirin Lütfen. Ona Uygun Tedaviye Başlarsınız. Kırık Yok Gibi Duruyor. Ama İncinme Doku Zedelenmesi veya Eklemlerde Sorun Olabilir. 1 Tane Rontgenin Radyasyonu Çok Azdır. Sürekli Çekimde Bu Oran Artar. Lütfen Rontgen Çektirin Geçmiş Olsun Tekrar

ymmmr000

Yeni Üye
Bir haftaya kemik kaynamaya başlayacak yani müdahalesi geç kalır, gittiğiniz kanatlı uzmanı mıydı?
Açık olan tek bir yer bulduk kuşa bakıyoruz dediler o yüzden girdik ilk defa gittim bu veterinere. Daha önce gittiğim veteriner de sadece antibiyotik verdiği için ona tekrar gitmeye güvenemedim. Çok fazla bir yer de bulamadım açıkçası.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Açık olan tek bir yer bulduk kuşa bakıyoruz dediler o yüzden girdik ilk defa gittim bu veterinere. Daha önce gittiğim veteriner de sadece antibiyotik verdiği için ona tekrar gitmeye güvenemedim. Çok fazla bir yer de bulamadım açıkçası.
O zaman voltaren veya dolgit sürün iyi gelir 🙏🌸

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Röntgen çektiremiyorsanız Demet Hanım'ın, Burçak Hanım 'ın önerdikleri kremleri de dikkate alın, bence de kırık yok gibi🙏🏾 geçmiş olsun

ymmmr000

Yeni Üye
Röntgen çektiremiyorsanız Demet Hanım'ın, Burçak Hanım 'ın önerdikleri kremleri de dikkate alın, bence de kırık yok gibi🙏🏾 geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Sabah uyanıp baktığımda çok neşeli gözüküyordu. Tünekte bir oraya bir buraya gidiyor hatta tellere atlıyor ama tam olarak tüneği hâlâ kavrayamasa da hareket kabiliyeti var.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Teşekkür ederim. Sabah uyanıp baktığımda çok neşeli gözüküyordu. Tünekte bir oraya bir buraya gidiyor hatta tellere atlıyor ama tam olarak tüneği hâlâ kavrayamasa da hareket kabiliyeti var.
İnşallah kremlerle daha iyi toparlar🙏

Üst Alt