• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et kusumun ayagi morardi

denodeno

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
15 Tem 2026
annemin hatasi yuzunden sultan papaganimin ayagi biraz morardi veterinerlik bi durumu var mi? basabiliyor bayagi yuruyor ama olay olduktan 5dk sonra ayagini icine cekip ogle uykusunu almaya basladi ve 2gun oldu 2 gundur de ara ara ayagini gagasiyla elliyor. ayak icine cekince rahat olduklarını biliyorum ama 2 gundur daha cok yapiyo veterinere goturmeli miyim
ayaginin altini da ekledim orda bi sey gozukmuyor. bence basabildigi icin zamanla gecicek bi morluk ama siz daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim🙏🏻

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba basıp yürüyorsa kuvvetli ihtimal doku zedelenmesi olmuş. Evinizde volteren yada dolgit gibi bir krem varsa moraran yere ince bir tabaka halinde az bir miktar sürün hafifçe masaj yapar gibi sürün o bölgede kan akışı hızlansın. Krem morluğu ve ödemi azaltmada yardımcı olur. Dört beş gün kadar sürün. Bu süre zarfında morluk artarsa ayakta his kaybı vs olursa o zaman kanatlı hekimin görmesi uygun olur. Şimdilik evde tedavi edilebilir. B vitamini ile de desteklenirse iyi olur.