• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumu neyle besleyecegim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dobymerve

Aktif Üye
Ben de aynı fikirdeyim ablam basit bir test aslında 😞
Arkadaşlar böyle olduğunu bilmiyordum bir kaç yere sordum hep yapan yok dediler kuşçularda dahil ya da bilenler yine bilseydim daha çok arardım maalesef 3 gündür ne uyudum adam gibi ne bir şey kedilerim var evime gidip onlarla ilgilenemedim şimdi bunu okuyunca bir kaç yer daha aradım en azından mikroskopta bakın dedim basit test yazdığınız için tamam dedi bir tanesi yarın kuşu goturcem

Dobymerve

Aktif Üye
Test istedim ama yapabilen yok dediler Trabzon'da yapabilen bir de ben bunlari diskilari vs 3 haftabonceden anlayan birine gösterdiğimde aynı ilaçları onerdi diskiya bakıp sonra da Salmonella belirtileri gösterdi. Bu veteriner iyiydi açıkçası diğerlerinden Allah korusun yine bir ihtimal sormak isterim de yapan var mı diye korkuyorum herkes yok dese de bir kuşumuzu oldurdulduler kaç cc aminoasit verip bir de kuşum su an yemek yiyor önüne daldari uzatırsam sadece su içmiyor kakasi biraz düzeldi
Arkadaşlar kuşum da yeşil diski var ilaçlardan sonra biraz düzeldi boynu 180 derece geri doğru etrafı tarıyordu özellikle kepradan önce ve ben bunu o ilk atağını geçirmeden önce bir kez daha hissettim hemen çevirdi boynunu öne doğru denge kaybı yaşadı ve hızla yemek yemeye başladı ertesi gün kuşçuya koştum çünkü adam gibi veteriner burda bilmiyordum bir şeyi yok dedi ama ben şüphelendim halbuki başka bir kuşçuda tanımadığım 1/2 hafta öncesinde hiç belirti vermeden kakasina bakıp önermişti Salmonella ilaçlarını ben bilmiyordum ne olduğunu sallabasta demedi al kullan dedi o kadar her yerde o ilaçları aradım veterinerime sordum vs kimse bilmediğini söyledi ilaçları üstüne az çok kus bakan birinde ilaçları varmış kus daha atak geçirip teşhis almadan buldum ama ilaçları vermek istemedi ve ben çalışıyordum çalıştığım yer uzak o gün kuşu götürme imkanım yoktu ama en azından önerilen probiyotik ve vitaminin iyi geleceğini biliyordum onları da satmadı sormadı bile neyi var ayrıca kötü yorumlarda almış kuştan anlıyor denilen veteriner 2 vardır belki de aminoasit sıktı bir kuşumuzun bogazina orduda yaşıyordum burda bildiğim yok ailemde almayın dememe rağmen almış kuşları ben ilgileniyorum ona helal olsun emeklerim ama imkanım her yönden kısıtlı yani suan mikroskopta bak diye konuştuğum veteriner 800 tl dedi kepranin gece 500 mg buldum 500 ona verdim valla tabi gerekiyorsa elimi taşın altında daha ezerim o yaşasın da sorun şu Salmonella olmasa zaten çoktan olmuştu diyorlar diskida ilaçlarla düzelme olmazmış vs suan sadece uyuklama devam ediyor ben uzatınca yemek yeme var

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Basit bir test iyi bir doktor yapar ☺ Yemek yemesine sevindim atağı ne durumda 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Basit bir test iyi bir doktor yapar ☺ Yemek yemesine sevindim atağı ne durumda 🙏
Atağı yok sadece dün gece oldu o keprayi önerdiğiniz geceden beri basit bencede bakteri var mı yok mu elimde mikroskop olsa ben yapcam valla ama 800 tl diyor ben bir senedir kedilerime iç dis parazit yaptıramadım valla öldüren var diye aldım eve kedileri orduda belediye yapardı bana en azından dün sabah beslenmesi için kuşçuya gittiğimizde kafesinde koku hissettim bir de salmonellada diski kokarmış.Hani o sebeple para kaçırdığımdan değil hepsi için en gereklisini yaptırmak isterim tabi kusun minnacık canı var öncelik o ama dediğim gibi yemek yiyor ben tutunca baya su içmiyor sadece kafeste tutmuyorum ki korkmasın çıkarırken denge kaybı hafif hala var gibi kasinirken öyle hissediyorum uykulu birde diski yesilligi azaldı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Atağı yok sadece dün gece oldu o keprayi önerdiğiniz geceden beri basit bencede bakteri var mı yok mu elimde mikroskop olsa ben yapcam valla ama 800 tl diyor ben bir senedir kedilerime iç dis parazit yaptıramadım valla öldüren var diye aldım eve kedileri orduda belediye yapardı bana en azından dün sabah beslenmesi için kuşçuya gittiğimizde kafesinde koku hissettim bir de salmonellada diski kokarmış.Hani o sebeple para kaçırdığımdan değil hepsi için en gereklisini yaptırmak isterim tabi kusun minnacık canı var öncelik o ama dediğim gibi yemek yiyor ben tutunca baya su içmiyor sadece kafeste tutmuyorum ki korkmasın çıkarırken denge kaybı hafif hala var gibi kasinirken öyle hissediyorum uykulu birde diski yesilligi azaldı
Sevindim, inşallah atlatacak 🙏 İlaçlar halsizlik yapabilir bağışıklık güçlü olmalı ve kafesinde dinlensin, çıkmasın 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Sevindim, inşallah atlatacak 🙏 İlaçlar halsizlik yapabilir bağışıklık güçlü olmalı ve kafesinde dinlensin, çıkmasın 🙏
Tamam o zaman bizimkilerle kafes temizligi konusunda kavgalıydım haftada bir yapsınlar diye de suan onlara güvenmiyorum kendim çok sıcak suyla yıkayıp alırım iki de bir elime ordan alınca korkuyor diye dışarda tuttum en azından daha az ürküterek alıyorum dışarda da ılık su torbasının üstüne bez atıyorum uyuyor aslında

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamam o zaman bizimkilerle kafes temizligi konusunda kavgalıydım haftada bir yapsınlar diye de suan onlara güvenmiyorum kendim çok sıcak suyla yıkayıp alırım iki de bir elime ordan alınca korkuyor diye dışarda tuttum en azından daha az ürküterek alıyorum dışarda da ılık su torbasının üstüne bez atıyorum uyuyor aslında
Tamam o zaman dinlensin önemli olan o 🙏 Altı bu süreçte her gün değişsin 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Tamam o zaman dinlensin önemli olan o 🙏 Altı bu süreçte her gün değişsin 🙏
Su içmiyor yemek yese de bu sebeple ağzına damlatıyorum ama pek yutmak istemiyor ben ikinci kez damlattım cirpininca yutmuştur diye ama hapşırdı hemen müdahaleyi kestim acaba ciğerine inmiş olabilir mi aralıklı 3 kez daha hapşırdı çünkü

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Su içmiyor yemek yese de bu sebeple ağzına damlatıyorum ama pek yutmak istemiyor ben ikinci kez damlattım cirpininca yutmuştur diye ama hapşırdı hemen müdahaleyi kestim acaba ciğerine inmiş olabilir mi aralıklı 3 kez daha hapşırdı çünkü
Burnuna kaçmış olabilir mi? Şu an denge problemi var gibi ve durumu iyi değil gibi 😞

Dobymerve

Aktif Üye
Burnuna kaçmış olabilir mi? Şu an denge problemi var gibi ve durumu iyi değil gibi 😞
Yok dedi veteriner sonra yemeye başladı atakları arttı dünden beri yeni konu açtım buna cevap görmedim beş dk geçmiyor atak geçiriyor bugün hekime gittik iyi dedi boynu çok kötüydü gittiğimiz ilk gün diye gerçekten bir gün falan iyi oldu dün geceden beri atak geçiriyor bugün sabah onlardan beri beş dk dinlenemihor hayvan kafayı yicem veteriner Başka hekim de Önerdi kuvozde kalabilir dedi yarın devam ederse o da durumu attım probiyotigi ona uygun değil dedi ama diğer vette sadece o vardı sabah kontrolde veteriner sade b vitamini ve su iciremihorum diye probiyotik içirdi daha da arttı yine kepraya mecbur kaldım bir damla o ilaçlardan 5 saat sonra verdim ama hiç etki etmedi çok az verdim damlayı ondan mı neden bilmiyorum

Dobymerve

Aktif Üye
Yok dedi veteriner sonra yemeye başladı atakları arttı dünden beri yeni konu açtım buna cevap görmedim beş dk geçmiyor atak geçiriyor bugün hekime gittik iyi dedi boynu çok kötüydü gittiğimiz ilk gün diye gerçekten bir gün falan iyi oldu dün geceden beri atak geçiriyor bugün sabah onlardan beri beş dk dinlenemihor hayvan kafayı yicem veteriner Başka hekim de Önerdi kuvozde kalabilir dedi yarın devam ederse o da durumu attım probiyotigi ona uygun değil dedi ama diğer vette sadece o vardı sabah kontrolde veteriner sade b vitamini ve su iciremihorum diye probiyotik içirdi daha da arttı yine kepraya mecbur kaldım bir damla o ilaçlardan 5 saat sonra verdim ama hiç etki etmedi çok az verdim damlayı ondan mı neden bilmiyorum
Sürekli kendinize kaşıyor dirseğini yara yaptı diğer veteriner parazitte yapar bunları dedi durumu çok kötü değilse parazit uygulaması yaparız dedi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maalesef salmonella sinir sistemini etkilemiş, şu an hala atak mı geçiriyor? Küvözde kalması iyi olur

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sürekli kendinize kaşıyor dirseğini yara yaptı diğer veteriner parazitte yapar bunları dedi durumu çok kötü değilse parazit uygulaması yaparız dedi
Evet parazit de yapabilir, dışkı analizi yapacaklardı yapmadılar mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet kuvozde yarın dedi devam ederse kapalı evde nebulazator var oksijen vermem ise yarar mi
Solunumu rahatlatır evet ama doktor kontrolünde kullanın birden ilaç yüklemesi ağır gelmesin 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Evet parazit de yapabilir, dışkı analizi yapacaklardı yapmadılar mı
Hayır kendi hekimimize gittik çünkü sabah kendi hekimimize iyi dedikten sonra devam edince o da oranın ismini verdi normalde iyi gibiydi demiştim ya ücreti de yüksekti o yüzden yaptırmadık hekimimiz iyi dedi stresten de oluyor dedi yarın sabah ona gideceğiz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır kendi hekimimize gittik çünkü sabah kendi hekimimize iyi dedikten sonra devam edince o da oranın ismini verdi normalde iyi gibiydi demiştim ya ücreti de yüksekti o yüzden yaptırmadık hekimimiz iyi dedi stresten de oluyor dedi yarın sabah ona gideceğiz
İnşallah toparlar ama sinirden bu kadar atak gelişmez 🙏

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt