• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumu neyle besleyecegim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dobymerve

Aktif Üye
Eczaneyi aradım gitmeden var dediler valla direkt nöbetçiden aldık sadece recetesiz 500 tl verdim ama 50 kapsül var içinde şurup formu yoktu eriterek verdim bir litre sudan bir damla kuşuma
Üstelik bana 500 mg vermişler baktım 250 Side varmış belki şurupta vardı çarem yok diye en pahalısını verdi bilmiyorum reçete sorunu olsa sanmıyorum vereceğini ya değişmiştir belki çünkü araştırdım başka bu tarz ilaçları güvercinlere vermişler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Eczaneyi aradım gitmeden var dediler valla direkt nöbetçiden aldık sadece recetesiz 500 tl verdim ama 50 kapsül var içinde şurup formu yoktu eriterek verdim bir litre sudan bir damla kuşuma
Hapını bilmiyorum ben şurup kullandım ve veterinerlik fakültesi yazdı aldım

Dobymerve

Aktif Üye
Hapını bilmiyorum ben şurup kullandım ve veterinerlik fakültesi yazdı aldım
O kadarını bilmiyorum antibiyotikler evet öyle ama bunda bir sorun yaşamadım sizin kuşunuz mu var ne için kullandınız ben tek seferde bir kuşa etki eden bunu gördüm bir tek onu da kullanma diyorlar delircem

Dobymerve

Aktif Üye
O kadarını bilmiyorum antibiyotikler evet öyle ama bunda bir sorun yaşamadım sizin kuşunuz mu var ne için kullandınız ben tek seferde bir kuşa etki eden bunu gördüm bir tek onu da kullanma diyorlar delircem
Şurup olsa onu da vereceklerdi

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlk önce sakin olun , telaş yapmanız hiç birşeye yaramaz, çünkü daha çok zararı olcaktır . Hocam size dönüş sağlayacaktır. Şuan durumu nasıl düzelme varmı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Onu kim diyor anlam veremedim, tüm nörolojik hastalıklarda verilen beşeri bir ilaçtır, sinir sistemini dengeler, ağır bir ilaçtır dozunda kullanılmalıdır
Arama motoruna keppra yazın kullanan üyelerimizin ve faydalarını görürsünüz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
buyrun
Sinir sistemi, beyin fonksiyonları ve beynin uyarılması için kullanılıyor, bayılmaları önlüyor, kriz geçirmesine engel olup, oksijen dağılımını dengeyi sağlıyor

Dobymerve

Aktif Üye
buyrun
Sinir sistemi, beyin fonksiyonları ve beynin uyarılması için kullanılıyor, bayılmaları önlüyor, kriz geçirmesine engel olup, oksijen dağılımını dengeyi sağlıyor
Oldukça faydalı gözüküyor Salmonella da tedavi etmese de ama tabi korktum veterinerler verme dedi küçük bir aralık bıraktı vermemle ilgili hepsi fazla gelir diye de olabilir. K

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Oldukça faydalı gözüküyor Salmonella da tedavi etmese de ama tabi korktum veterinerler verme dedi küçük bir aralık bıraktı vermemle ilgili hepsi fazla gelir diye de olabilir. K
Çok ilaç çok bağışıklık sistemi düşüklüğüdür malesef 😔siz sadece keppra ile devam edin lütfen

Dobymerve

Aktif Üye
Denge kaybı, dönme bunlar nöbet 🙏
Çok zorluyorum daldari için de diğer yemler ezilmiyor ıslansa hemen kuruyor ya da sulu kalıyor vs hep döküldü saatlerce uğraştım 1 gram çıkmamıştır muz demiştiniz dün gece ondan yedirmek istiyorum da çok az olsun ne kadar verebilirim max

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok zorluyorum daldari için de diğer yemler ezilmiyor ıslansa hemen kuruyor ya da sulu kalıyor vs hep döküldü saatlerce uğraştım 1 gram çıkmamıştır muz demiştiniz dün gece ondan yedirmek istiyorum da çok az olsun ne kadar verebilirim max
Muz verecekseniz ezin ve içine yumurta haşlayıp sarısı ile karıştırarak verebilirsiniz
İkiside toplam çaykaşığı kadar olsun
Elbesleme maması petshoplarda oluyor, yada yem toptancılarında, konumunuz Trabzon bulursunuz merkezde
Mamalarda zengin içerik oluyor, tohumlar ve vitaminler, protein, karbonhidrat, minerallerA21 veterinerler de yada veteriner malzemesi satan yerden de bulunabilir, aç kalmaması gerekli
Ayrıca A21 şart değil farklı markalar da olur

Dobymerve

Aktif Üye
Muz verecekseniz ezin ve içine yumurta haşlayıp sarısı ile karıştırarak verebilirsiniz
İkiside toplam çaykaşığı kadar olsun
Elbesleme maması petshoplarda oluyor, yada yem toptancılarında, konumunuz Trabzon bulursunuz merkezde
Mamalarda zengin içerik oluyor, tohumlar ve vitaminler, protein, karbonhidrat, minerallerA21 veterinerler de yada veteriner malzemesi satan yerden de bulunabilir, aç kalmaması gerekli
Ayrıca A21 şart değil farklı markalar da olur
İşte tek bir yerde bulduk o da kötü diye almadım o zaman yiyordu ne olur nolmsz diye alacaktım yarın alacağım inşallah

Dobymerve

Aktif Üye
İşte tek bir yerde bulduk o da kötü diye almadım o zaman yiyordu ne olur nolmsz diye alacaktım yarın alacağım inşallah
Sade muz olur mu yarım çay kaşığı ya da daha az çünkü yumurtaya güvenmiyorum suan ilk nöbetinin olduğu gün verdim tabi onun yapma şansı yok ama aynı gün zaten belliydi de anlayan çıkmadı ama yumurta vermesem daha iyi olacak gibi verme diyen de oldu neden bilmiyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sade muz olur mu yarım çay kaşığı ya da daha az çünkü yumurtaya güvenmiyorum suan ilk nöbetinin olduğu gün verdim tabi onun yapma şansı yok ama aynı gün zaten belliydi de anlayan çıkmadı ama yumurta vermesem daha iyi olacak gibi verme diyen de oldu neden bilmiyorum
Protein alakalı dedikleri ama mecbur kalırsanız verin, muz verin iyi gelir

Dobymerve

Aktif Üye
Protein alakalı dedikleri ama mecbur kalırsanız verin, muz verin iyi gelir
Yutmuyor maalesef bir tane muzu bir tane daldari isirdi benim zorumla bir de 12 lerde sanırım bir kaç tane ısırdı onla duruyor kursaktan besletecegim kuşçuya maalesefte onda da mama yok mecbur ya kahve makinasında yem öğütüp yapacak muhtemelen ben başka bir mamaya ulaşana kadar çünkü aç kalır iyice diğerini almayı beklerse

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yutmuyor maalesef bir tane muzu bir tane daldari isirdi benim zorumla bir de 12 lerde sanırım bir kaç tane ısırdı onla duruyor kursaktan besletecegim kuşçuya maalesefte onda da mama yok mecbur ya kahve makinasında yem öğütüp yapacak muhtemelen ben başka bir mamaya ulaşana kadar çünkü aç kalır iyice diğerini almayı beklerse
Bence de bir an önce beslensin 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Hatta tünegin üstünde bile duruyor Suan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt