• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda Tümör

Zlsmvs

Paylaşımcı
Şükürler olsun❤minicik bedeniyle zorlu bir operasyon geçirdi. Kendi küçücük ama yüreği kocaman çok cesur maşallah 🦜❤yaşamak için mücadele ediyor🦜❤kazandı da Allahın izniyle 🦜❤üzerini örtün ki dinlensin. Eline alacağın zaman yumuşak bir bez içinde tutarsan direk temas etmemiş olursun canı acımaz🦜❤bugün daha çok yer içer. İlacı şiringa ile verebilirsin. Yada çay kaşığı ile sulandırıp🦜❤daha iyi olacak inanıyorum ben🦜❤🤗
Evet şükürler olsun ki kızım çok güzel direndi ❤ İnşallah dediğiniz gibi bir kaç güne de daha da iyi olacak Allah razı olsun 🥰

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Önüne dal darı koyun sevdiği sebzelerden yumurta maması hazırlayıp koyun yesin yavrucak 🤗😊

Zlsmvs

Paylaşımcı
Merhaba ben dün evde yoktum ama bi kaç defa görüntülü arayıp gördüm yem yemeye ve su içmeye zaten başlamış çok şükür annem de bantlarını açıp yeniden yapmış ve yumurta haşlayıp yedirmiş :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ben dün evde yoktum ama bi kaç defa görüntülü arayıp gördüm yem yemeye ve su içmeye zaten başlamış çok şükür annem de bantlarını açıp yeniden yapmış ve yumurta haşlayıp yedirmiş :)
Maşallah maşallah kırkbinkere maşallah 🤲🤲🤗🦜zoru atlattı Allahın izniyle 🤲sağlıklı afiyetli uzun bir ömrü olsun🤲🤗🦜💓

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
İnşaallah tamamen iyileşsin atarım tabiki de 🥰
Bence bir bandajı açmayı deneyin. Yara kapalıyken nemli kalacağı için kabuk tutmaz. Akşam hemen uyumadan önce bandajı açın ve ışıkları kapatın. Sabaha kadar kabuklaşsın yara. Baktınız didikleyip kanatıyor bandajı tekrar yaparsınız. Bir kanatlı veterineri, yaranın kaşıntısını azaltmak için çok ince bir tabaka halinde ihtiyol pomat uygulamayı önermişti. Ama bizzat denemedim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bence bir bandajı açmayı deneyin. Yara kapalıyken nemli kalacağı için kabuk tutmaz. Akşam hemen uyumadan önce bandajı açın ve ışıkları kapatın. Sabaha kadar kabuklaşsın yara. Baktınız didikleyip kanatıyor bandajı tekrar yaparsınız. Bir kanatlı veterineri, yaranın kaşıntısını azaltmak için çok ince bir tabaka halinde ihtiyol pomat uygulamayı önermişti. Ama bizzat denemedim
Bandaj konusunda hemfikirim 😊👍 ilk iki gün kapalı durması yeterlidir

Zlsmvs

Paylaşımcı
Kuşum ameliyat olmadan önce tüye girdi haliyle kaşıntısı da arttı zaten çok kaşınan bir kuş hatta bu konu hakkında da sizden fikir alacaktım zaten kaşıntı için ne yapabilirim diye çünkü hiç boş durmuyor sürekli kafası arkada kanatlarının aralarında kafasını bile tellere sürtüyo kaşınıyor hatta bugün kendisini bile annemin kaşımasına izin verdi kapalı kanadı da bant üzerinden didiklemeye çalışıyor bir açık olsa anında didikleyip kanatır yoksa bende açıp rahatlatmak da istiyorum aslında ama hemen kanatır kaşıntı genel hani yaranın kaşıntısı için olsaydı sadece keşke de krem sürseydim 🥲

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hayırlı günler. Kuşunuzun ameliyatının başarılı geçmesine çok sevindim. Ameliyat günü konunuzu okumuştum. Sonucu merakla bekliyordum. İnşallah sağlığına tamamen kavuştuğunu da görürürüz. 🤗

Zlsmvs

Paylaşımcı
Herkese iyi akşamlar ameliyatın üzerinden baya geçti biz de bantlarını açmıştık kaşıyordu ama bi sıkıntı yoktu az önce biranda o bölgeyi kanattı bir dakika bile olamamıştır hemen müdahale ettik kanadı da baya fotoğraf ekliyorum kanı durdurup tekrar bant taktık ama farkettiğim kadarıyla işaretlemiş olduğum bölgede sanki urdan parça kalmış tekrardan moralim bozuldu ne yapmayalım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Herkese iyi akşamlar ameliyatın üzerinden baya geçti biz de bantlarını açmıştık kaşıyordu ama bi sıkıntı yoktu az önce biranda o bölgeyi kanattı bir dakika bile olamamıştır hemen müdahale ettik kanadı da baya fotoğraf ekliyorum kanı durdurup tekrar bant taktık ama farkettiğim kadarıyla işaretlemiş olduğum bölgede sanki urdan parça kalmış tekrardan moralim bozuldu ne yapmayalım?
Banttan ziyade bence boyunluk taksanız daha iyi olur. Çünkü banti yine çıkaracaksınız ve yine oraya gagalayacaktır ve yine kanama ihtimali. Peki et parçasını yeni mi farkettiniz yoksa süre zarfında tekrardan mı nüksetti. Eğer et parçası kaldığından eminseniz hekiminizle irtibata geçin isterseniz. Arkadaşlarımın da yorumlarını bekleyiniz. Farklı fikri olan olabilir 🙏🏻

Zlsmvs

Paylaşımcı
Banttan ziyade bence boyunluk taksanız daha iyi olur. Çünkü banti yine çıkaracaksınız ve yine oraya gagalayacaktır ve yine kanama ihtimali. Peki et parçasını yeni mi farkettiniz yoksa süre zarfında tekrardan mı nüksetti. Eğer et parçası kaldığından eminseniz hekiminizle irtibata geçin isterseniz. Arkadaşlarımın da yorumlarını bekleyiniz. Farklı fikri olan olabilir 🙏🏻
Maalesef ki boyunluğu hiç bir şekilde bırakmıyor ve kendini oradan oraya çarpıp duruyor veterinerler bile biz hastanedeyken durmadığı ve kendini oraya buraya vurduğu için çareyi orayı sarmakta buldular keşke dursa da takabilsem. O siyah gibi gözüken kısım kan durdurucu sünger ameliyattan sonra takmışlardı hala daha o duruyor çıkarmadık vet zararı yok onun vücuduna kalsın demişti o siyah gözüküyor ama o et parçasını aslında farketmiştim ama anlamamıştım yine sünger sandım sanırsam şuan kanama olduğu için dikkatlice inceledim baktım ki öyle et duruyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Maalesef ki boyunluğu hiç bir şekilde bırakmıyor ve kendini oradan oraya çarpıp duruyor veterinerler bile biz hastanedeyken durmadığı ve kendini oraya buraya vurduğu için çareyi orayı sarmakta buldular keşke dursa da takabilsem. O siyah gibi gözüken kısım kan durdurucu sünger ameliyattan sonra takmışlardı hala daha o duruyor çıkarmadık vet zararı yok onun vücuduna kalsın demişti o siyah gözüküyor ama o et parçasını aslında farketmiştim ama anlamamıştım yine sünger sandım sanırsam şuan kanama olduğu için dikkatlice inceledim baktım ki öyle et duruyor
Kanama devam ediyorsa mısır unuyla tampon yapınız kanayan yere. Umarım kalan bir şey yoktur yada o et parçasının ona zararı yoktur 🙏🏻

Zlsmvs

Paylaşımcı
Kanama devam ediyorsa mısır unuyla tampon yapınız kanayan yere. Umarım kalan bir şey yoktur yada o et parçasının ona zararı yoktur 🙏🏻
Kanama durdu o kan durdurucu süngerden her ihtimale karşı bize vermişlerdi bir parça hemen durduruyor.. ama sürekli bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum umarım bir zararı yoktur☹

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kanama durdu o kan durdurucu süngerden her ihtimale karşı bize vermişlerdi bir parça hemen durduruyor.. ama sürekli bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum umarım bir zararı yoktur☹
Doktor kontrolünüz ne durumda Yine en sağlıklısı hekiminize danışmanız. 🙏🏻

Üst Alt