• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşumda sıkıntı var

Anonim00

Yeni Üye
Merhaba kuşumun alt bölgesinde tüylerin döküldüğünü fark ettim. İnternette araştırma yaptım kuruluk olabilir deniyo ama dışkısı bana normal geldi ne yapmalıyım

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte bir de kısa bir videosunu eklermisiniz. Bu çocuğun röntgeni çekilip uzmana bir muayene olması gerekli lipom mu başka bir şey mi net belli olur. Hangi şehirdesiniz?

Anonim00

Yeni Üye
İstanbuldayım ben videosunu basıl ekleyebilirim fotoğraf ekleyebiliyorum sadece

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
streamable.com a girin oradan Upload Video kısmına tıklayın videonuzu yükleyip oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu çocuğun röntgeni çekilip muayene edilmesi gerekli oldukça kilolu lipom olduğu gibi karaciğer yağlanmasında mevcut nefes alışverişinden anladığım kadarıyla hava keselerinde büyük ihtimal yağlanmaya bağlı kapalılık mevcut. Beslenme düzeni nedir, kullandığınız takviyeler var mı? Vetform Gözde hocamız Kanatlı uzm. (Kağıthane de), Küçükçekmece Pet Veteriner kliniği Kanatlı Uzm. ve Avcılar hayvan hastanesi öneriliyor. Size yakın olanlardan birine mutlaka gitmelisiniz. Benim yorumum bu yönde yine de diğer arkadaşlarım görünce fikirlerini belirtecektir.

Anonim00

Yeni Üye
Petshopdan aldığımız yemi duruyor hep kafesinde onun dışında daldarısı da mevcut haftada 1-2 salatalık veriyorum onu çok seviyor. Daldarı fazla mı verdik acaba ondan olabilir mi? Vitamin vs hiç kullanmadık şubat ayında balkonumuza konmuştu o şekilde bakmaya başladık öğrenmeye çalışıyorum çok bilgi sahibi değilim. Dediğiniz veterinerler bana çok uzak kalıyor semtimde kuşlara da bakan bir veteriner buldum oraya götürmeyi planlıyorum yarın ama illa bunlar olsun derseniz oraya götürmeye çalışırım tabi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Petshopdan aldığımız yemi duruyor hep kafesinde onun dışında daldarısı da mevcut haftada 1-2 salatalık veriyorum onu çok seviyor. Daldarı fazla mı verdik acaba ondan olabilir mi? Vitamin vs hiç kullanmadık şubat ayında balkonumuza konmuştu o şekilde bakmaya başladık öğrenmeye çalışıyorum çok bilgi sahibi değilim. Dediğiniz veterinerler bana çok uzak kalıyor semtimde kuşlara da bakan bir veteriner buldum oraya götürmeyi planlıyorum yarın ama illa bunlar olsun derseniz oraya götürmeye çalışırım tabi
Hangi semttesiniz, veterinerin adı nedir listemize bir bakalım belki listede yer alan bir yerdir. Kuşlara bakmalarından ziyade uzman olmaları çok önemli yanlış teşhis, tedavi vs. çok şey görüyoruz forumda hassas canlılar malum. Daldarıyı kesin yağlıdır. Bu çocuğa diyet yapılması sebze ağırlıklı beslenmesi gerekli kafes dışında bol yürüyüş ve uçma egzersizleri yapmalı ama şu nefes alışverişini görünce mutlaka veteriner kontrolü sonrası karar verilmeli.

Ayrıca linkteki konuyu inceleyin lütfen ürünleri grit kum dahil düzenli olarak kullanmanız gerekli mamaist.com bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Anonim00

Yeni Üye
Ümraniye deyim ben ümraniye medeniyet vet bi de
Vetumay kuş ve pet vet olarak geçen yerleri bulabildim. Dışarı habire çıkartıyorum aslında ama asabi bi kuş hala tam alışmadı bize ondan mıdır bilmiyorum elime gelmesi için hafiften yanaştırmalarım dışında kafesin üstünde duruyor uçmuyor çok dediğiniz takviyelere yarın bakacağım hemen

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Devedikeni unu, üzüm çekirdeği unu, enginar suyu bunlar hep doğal şeyler yağlanma tedavisin de ama dediğim gibi ilk önce muayene olup tam olarak her şey öğrenilmesi gerekli diyet için diğer arkadaşlarım da görünce yardımcı olacaktır.

Ümraniye için @TarçınTaş arkadaşımız listeye bu veterineri eklemiş sizin de bulduğunuz yer;
Vetumay Veteriner Kliniği
Veteriner hekimimiz;
Yaşar BUCAK
Kavaklıder CAD. Ümraniye/İSTANBUL
+90 507 310 43 25

Siz görüşün röntgen ve tahlil sonuçları isteyip konu altında bizimle paylaşın lütfen.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzu denilen yere götürüp mutlaka röntgen çektirin ve dışkı analizi yaptırın, karın kısmı şişmiş 🙏🌸 Kaç gram biliyor musunuz?

Anonim00

Yeni Üye
Maalesef elimde hassas tartım yok ama bizde birkaç gün önce eve gelenlerin de kilosuna atıfta bulunmasıyla fark ettik eski fotoğraflarına baktım gerçekten kilo almış geldi baya. Bugün de alt kısımdaki tüy dökümünü ve şişliği fark ettim panik oldum. Yarın götüreceğim mutlaka

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maalesef elimde hassas tartım yok ama bizde birkaç gün önce eve gelenlerin de kilosuna atıfta bulunmasıyla fark ettik eski fotoğraflarına baktım gerçekten kilo almış geldi baya. Bugün de alt kısımdaki tüy dökümünü ve şişliği fark ettim panik oldum. Yarın götüreceğim mutlaka
Muhtemelen karaciğer yağlandı, lipom olabilir mutlaka karaciğer bakılsın o da tüy sağlığını bozar götürdükten sonra röntgen sonucunu bizimle paylaşırsanız sevinirim 🌸☺

Anonim00

Yeni Üye
Tabii paylaşmaya çalışacağım çok yardımcı oldunuz aşırı korktum internet kırk çeşit bilgiyle dolu ama baya fikir edindim sayenizde🙏🏻 yarın kontrollerimizi yapacağız