• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda gariplik var

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bencede dişi kuş ☺ bana stres olmuş gibi geldi. Stres korku yaşayacağı bir durum oldu mu? Dışkısıda stres dışkısına benziyor 🤔

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bencede dişi kuş ☺ bana stres olmuş gibi geldi. Stres korku yaşayacağı bir durum oldu mu? Dışkısıda stres dışkısına benziyor 🤔
Evet hocam oldu maalesef, akşam saldığımda sevda papağanı dışarı çıktı kapıyı açarak bende onu direkt kafese bırakmak için kışkırttım o sırada bu kuş da avizenin üstündeydi, yani mecbur kovdum en son 1 saniyede tırnak koparmıştı , sonra o aşağı indi ve bu kuş dahil hepsi uçmaya başladı öyle bir kez oldu ve olaydan 2 saat sonrası çekildi dışkı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şuana kadar erkek sanıyordum hocam gerçekten, hatta bazen elime geliyor diye öyle sanıyordum, teşekkürler 😅 diğer 3-4 ay daha küçük olan kuşun ceresi kahverengi olunca tuhaf gelmişti
Videoda fark ettim ama net görmek gerekli tabiki💓🤲eşi var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam videoyu bırakıyorum, videoya göre şuan biraz daha yavaşladı kuyruk sekmesi , ikinci dışkıya şahit oldum o da iyi değildi ama ilkine göre daha iyiydi biraz ishal ve griye yakin rengi vardı, şuan verdim yumurtayı biraz tutar umarım, sadece sizin dediğiniz gibi soğuk etki etmiş olabilir, 2 gün önce cereyan vardı 35-40kmh rüzgar vardı pencere de açıktı pencereden odaya hiç rüzgar girmiyor ama evin kapısı açık olunca cereyan yapıyor odamın kapısı kapalıydı yani odada cereyan çok çok az vardı kapı altından gelen , aynı hızada 4 kafes var üst üste toplam 15 kuş var diğerleri de etkilenmeliydi ama aklıma başka sebep gelmiyor yarın yeni takviyeler de gelicek ama gerekirse başka takviye ile iyileştirmeye çalışacağım mahallemde vet var yalnız sorduğumda uzman olmadıklarını belirttiler
Bana birazda kambur yumurta var gibi geliyor😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Videoda fark ettim ama net görmek gerekli tabiki💓🤲eşi var mı?
Hayır hocam küçük salmada ailesi ile yaşıyor, üretimden yana az da olsa bilgim var ama üretmeyeceğim çünkü yerim yok maalesef şuan 15 kuş bile sınır seviyede ailemle tartışıyorum alıyorum her hafta 😂 keşke büyük bir odam olsa onlarcası olurdu , yumurtlama da olabilir neden mi çünkü diğerleri ile bazen konuşuyorlar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayır hocam küçük salmada ailesi ile yaşıyor, üretimden yana az da olsa bilgim var ama üretmeyeceğim çünkü yerim yok maalesef şuan 15 kuş bile sınır seviyede ailemle tartışıyorum alıyorum her hafta 😂 keşke büyük bir odam olsa onlarcası olurdu , yumurtlama da olabilir neden mi çünkü diğerleri ile bazen konuşuyorlar
İlerde oda olur inşallah canım 🤲😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam aspurlu yem, yulaf , mama ve
Gervit multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
Calci lux
Sedochol
Respiratory
Usne Gano
Ph düzenleyici
Enerji öl
Protein tozu
Bitkisel karışım (yulaf)
Form mix
Daldarı haricinde zeoliti de temin edebilirim durum ciddiye giderse veya şuanda mi almam gerekli ? Sizce
Bu kadar takviye çok değil mi.Üst üste verdiğinizi sanmıyorum ama yine de fazla geldi bana. Karaciğeri yomasın bu sefer.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bu kadar takviye çok değil mi.Üst üste verdiğinizi sanmıyorum ama yine de fazla geldi bana. Karaciğeri yomasın bu sefer.
Hocam yakın arkadaşım bu konuda bana programı hazırladı sağolsun çok da iyi bir program hatta ayın 3 haftasında 2 gün su oluyor (her hafta ) , ve oranları biraz da düşürdüm entrobac hariç , neyseki sorun yok 😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim, durum yarın aynı kalırsa veya ilerleme olursa güncelleme yapacağım iyi günler 😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Güncelleme;
Maalesef ki kuşta düzelme olmadı hatta yeni hareketler eklendi kusar gibi yapıyor ağzından sesler geliyor ama hiçbir şey çıkmıyor kulağını kasıyor sonrasında, bu hareket sonrası kanatta hafif titreme oluyor (video sonunda var ) soru olarak;
Sizce zeolit tozunu yumurtaya ekleyip öyle mi vereyim yoksa mama ile zeoliti karıştırıp şırınga ile mı versem , (kursaktan değil ) sizce o şekilde yer mi aparatı var ama hiç daha önce denemediğim için kursaktan yapmak istemem yanlış bir harekette ölüm olacağından , öğürüyor ama kusmuyor vık vik gibi değişik sesler çıkıyor

Son düzenleme:

burche

Paylaşımcı
Hocam aspurlu yem, yulaf , mama ve
Gervit multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
Calci lux
Sedochol
Respiratory
Usne Gano
Ph düzenleyici
Enerji öl
Protein tozu
Bitkisel karışım (yulaf)
Form mix
Daldarı haricinde zeoliti de temin edebilirim durum ciddiye giderse veya şuanda mi almam gerekli ? Sizce
Merhaba ,
calci lux
Sedochol
Usne Gano
Bunlar ne işe yariyor ve yazdığınız o tüm takviyeler normalde kullanılmalı mı?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba ,
calci lux
Sedochol
Usne Gano
Calci lux, kalsiyum kaynağıdır mama veya suya eklenir yani kalamar kemiği ile aynı işlevi görüyor hemen hemen, sedochol karaciğer için faydalı,
Usne Gano çok önemli bir takviye aslında ana takviye sayılması gerekir doğal antibiyotik özelliği taşır bakteriyi önler
Ve sonradan eklediğim dün elime ulaşan D3 kalsimin de önemlidir mineral kaynağı

burche

Paylaşımcı
Calci lux, kalsiyum kaynağıdır mama veya suya eklenir yani kalamar kemiği ile aynı işlevi görüyor hemen hemen, sedochol karaciğer için faydalı,
Usne Gano çok önemli bir takviye aslında ana takviye sayılması gerekir doğal antibiyotik özelliği taşır bakteriyi önler
Ve sonradan eklediğim dün elime ulaşan D3 kalsimin de önemlidir
ben sadece
bt amin forte
gerwit
entrobac kullanıyorum zeolit ve d3 aldım henüz ulaşmadılar ekstra bunların yanında almam gereken bir takviye var mı saydıklarınızdan kalamar kemiğim var

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba ,
calci lux
Sedochol
Usne Gano
calci lux kalsiyum takviyesidir kalsiyum eksikliğini önler.

sedochol karaciğer destekleyici ve aminoasitler barındırır içeriği bt-amin forte ile benzerdir.

usne gano içerisinde bir çeşit kekik türü barındırır bakterilerin oluşmasını engeller.

ben bu üçünü de aylık programımda kullanıyorum hiçbir sorun görmedim aksine faydası çok.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ben sadece
bt amin forte
gerwit
entrobac kullanıyorum zeolit ve d3 aldım henüz ulaşmadılar ekstra bunların yanında almam gereken bir takviye var mı saydıklarınızdan kalamar kemiğim var
Bütçeniz varsa kaliteli bir mama+yulaf alın, yulaf için enerji oil alın mama içinde form mix alın. Solunum problemlerine karşıt respiratory turbo alın. Sedochol de alın. Bu dediklerimin hepsi mamaist.comda mevcut ürünler gelince nasıl kullanılması gerektiğini söylerim.