• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Kuşumda bir kaç gündür gariplik var

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Siz bana neden bu kadar taktınız?
Size neden takıntılı olayım? İnsanlara benim de kuşum böyleydi ve öldü tarzında bir yorum yapmanız ya da durumu çok kötü yazmanız doğru değil. Yardımcı olmak istiyorsanız bilirkişileri etiketleyip onları konuya yönlendirirsiniz. Durumunu analiz etmeden ilaç yönlendirmesi de yapılamaz. Forum kurallarını buyurun aşağıdan okuyun.
Kural 3: Aciliyeti olan hasta kuşlarımızın iyiliği için, gereksiz mesajlardan kaçınılmalı, sadece gerektiği yerlerde yorum yapılmalıdır.

Berkan işleyen

Aktif Üye
Salyalı Kusma. Salyalı yem kusma. Ağzında çok kötü koku varmı. Geçen sene bu hareketi yapıyodu benim kuş çok zayılamıştı. Beşeri ilaç kullandım mecburen 3 ay içinde 2 kere tekrarlamıştı.zor iyileştirmiştim. Bu belirtiler yoksa mert hocamın dediklerini bi uygulayın.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Salyalı Kusma. Salyalı yem kusma. Ağzında çok kötü koku varmı. Geçen sene bu hareketi yapıyodu benim kuş çok zayılamıştı. Beşeri ilaç kullandım mecburen 3 ay içinde 2 kere tekrarlamıştı.zor iyileştirmiştim. Bu belirtiler yoksa mert hocamın dediklerini bi uygulayın.
Beşeri ilaç kullanmadan . Kanatlı uzmanı görmesi gerekir

sawingsa

Yeni Üye
Yem yemiyorsa elle besleme mamasıyla besleyin. Kafeste grit kum varmı. Ve kuşa kraker vermeyiniz
Kumu bu şekilde hocam. Kusma yapmıyor. ağzında kötü bir koku da yok. sanırım kuşum ya çok az yem yiyor ya da hiç yem yemiyor. Elle beslemeye bakacağım. bulunduğumuz yer küçük olduğu için kanatlı uzmanı bulabileceğimi sanmıyorum.

Ekli dosyalar

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkılar problemli duruyor. Öncelikle kafesindeki ballı krakeri atın. Elinizde takviye adına neler mevcut? Mert'e katılıyorum. Kanatlı uzmanının görmesi iyi olur. Hocalarımı etiketliyorum onlar da konunuza dönüş yapacaklardır. @Aslı Ö. @Demet bükay @Burçak A.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kumu bu şekilde hocam. Kusma yapmıyor. ağzında kötü bir koku da yok. sanırım kuşum ya çok az yem yiyor ya da hiç yem yemiyor. Elle beslemeye bakacağım. bulunduğumuz yer küçük olduğu için kanatlı uzmanı bulabileceğimi sanmıyorum.
Bu grit kum deil oyüzden deistiriniz. Yem yemiyorsa yumurtanın sarısını yoğurt kıvamına getirip yedirin elle besleme maması alana kadar

sawingsa

Yeni Üye
Dışkılar problemli duruyor. Öncelikle kafesindeki ballı krakeri atın. Elinizde takviye adına neler mevcut? Mert'e katılıyorum. Kanatlı uzmanının görmesi iyi olur. Hocalarımı etiketliyorum onlar da konunuza dönüş yapacaklardır. @Aslı Ö. @Demet bükay @Burçak A.
Ballı kraker hiç koymuyoruz hocam. Multi vitamin var elimde sadece bir de şehrim küçük olduğu için sanırım kanatlı uzmanı bulmam mümkün değil gibi duruyor.

Ali DEMİR

Aktif Üye
Ballı kraker hiç koymuyoruz hocam. Multi vitamin var elimde sadece bir de şehrim küçük olduğu için sanırım kanatlı uzmanı bulmam mümkün değil gibi duruyor.
Nerde yaşıyorsunuz, yardımcı olmak isterim bulurum kanatlı uzmanı.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kafes tabanında gördüğüm için söylemiştim. O kumu da kaldırınız kafesten. Şimdilik iştahsızlık durumu var ise siz besleme yapın ve ardından beyaz peçete üzerinde yaptığı güncel dışkıları bir görelim. Zeolitli besleme yapmanızda da fayda var. Temin etmek için mamaist sitesi whatsapp hattıyla iletişime geçebilirsiniz. Siz güncel dışkılarını yaptığı gibi paylaşınız etiketledim hocalarım da konunuza yazacaklardır.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sürekli mi bu videodaki hareketimi yapıyor. Tek seferlik yapmıssa sorun olmaz. Ve dıskılar bozuk oyüzden probiyotik almak gerekir. Bunları söylemeyi unutmusum

sawingsa

Yeni Üye
Sürekli mi bu videodaki hareketimi yapıyor. Tek seferlik yapmıssa sorun olmaz. Ve dıskılar bozuk oyüzden probiyotik almak gerekir. Bunları söylemeyi unutmusum
Hocam birkaç gündür bu hareketi yaparken rastlıyorum. Dediğiniz her şey içinde teşekkür ederim notluyorum hepsini

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam birkaç gündür bu hareketi yaparken rastlıyorum. Dediğiniz her şey içinde teşekkür ederim notluyorum hepsini
Bir röntgen çektirin lütfen. Siz görmeden bir cisim yutmus olabilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Uyku ve halsizlik hava akımında kaldıysa olabilir.
Bu hareketi sindirim sıkıntısından dolayı olabilir.
Size söylendiği gibi grit kum kullanın.
Üç gün probiyotik kullanın.
Zeolit tozuda sindirime faydalı, yapabiliyorsanız zeolitli elle besleme yapın, yapamıyorsanız yediği meyve ya da sebzenin üzerine serpin.
Eğer ağızda koku, salyalı kusma olursa kursak mantarı başlangıcı olabilir o zaman zeolitli elle besleme yapmak ya da ilaç kullanmak gerekir. Siz durumunu takip edin. Eğer bunlar olmaz ise sindirimden kaynaklıdır.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Siz bana neden bu kadar taktınız?
Merhaba her kuşun hastalığı farklıdır, her canlının hastalığı da farklıdır, hasta sahibi zaten stresli, benim kuşum öldü vs yazmanıza lüzum yoktur,
Kendi konunuz varsa orada yorum yazın, başka konulara müdahale etmeyin lütfen
⚠Mod yöneticisi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Selamlar,

Kuşum yaklaşık 5 yaşında. Bir kaç gün önce daha büyük bir kafese geçirmek istedik. 1 akşam durdu ve alışamadığını, korktuğunu görünce eski kafesine geri koyduk. normalde çok enerjik ve konuşkandı. Bir kaç gündür halsiz gibi sanırım yemlerini de yemiyor ve hiç ötmüyor. Genel olarak uyku halinde gibi. Dışarı çıkarttığımda kendim besliyorum, öyle biraz yem yiyor.

İshali var gibi gözüküyor ve kafasıyla garip bir hareket yapıyor(video ile bırakıyorum: Watch unnamed | Streamable ) Uçmasında falan problem yok. Ne yapmak gerekiyor? suyuna vitamin de koydum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba bir şey dokunmuş, yem, yeşillik sebze, onu çıkarmaya çalışıp kusuyor,
🔷Ekstra ne yedi? Kraker var onu vermeyin

♦Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin lütfen
Dışkılarda bozulmuş büyük ihtimalle zehirlenme vakası
Muz varsa yedirin
Yemini suyunu tazeleyin

sawingsa

Yeni Üye
İlgilenen herkese çok teşekkür ederim. Muz ile besledim ve yemini yedirdim bir de sürekli ilgilendim. Şuan kuşum neredeyse tamamen normalde döndü. ishali de geçti eski neşesi enerjikliği de geri geldi. Herkese çok teşekkürler

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlgilenen herkese çok teşekkür ederim. Muz ile besledim ve yemini yedirdim bir de sürekli ilgilendim. Şuan kuşum neredeyse tamamen normalde döndü. ishali de geçti eski neşesi enerjikliği de geri geldi. Herkese çok teşekkürler
Geçmiş olsun diyelim.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun rica ederim