- Hastalık Belirtileri
- Seste ciddi anlamda bozukluk, kuyruk aşağı yukarı hareket ediyor, kanatta titreme
- Hastalık Belirti Tarihi
- 1 Nis 2023
- Kullanılan İlaç
- Levadoks, Entrobac, Gervit ile düzelmedi, suan Beytril 2.5 , probiyotik, nebülizatörden nevolin
Merhabalar. Daha öncede yazmıştım burada, 1 Nisan günü kuşumun kuyruğunun aşağı yukarı hareket edip nefes problemi yaşadığını düşündüm ve diğer gün veterinere götürdüm, üst solunum yolu enfeksiyonu dendi ve Levadoks tedavisine başladık, 1 hafta. Sonra 4 günde antibiyotik kullandık yalnız rahatsızlığı ilerleyince kuşumu ailemin bulunduğu şehirden alıp çalıştığım şehirde daha önce yardımcı olan veterinere getirdim. Bu arada getirmeden önce videosunu izlettim ve ciğerlerine inmiş büyük ihtimal dedi ki öyle de olmuş. Getirdim ve röntgen çektiler enfeksiyon ciğerine inmiş, zatürre dediler. 16 Mayıs Pazar akşamı getirdim buraya ve tedaviye başladık. Nebülazatör’den ilaç veriliyor, buhar veriliyor. Onun dışında yine ilaç veriliyor. Daha önce kuşu zatürre olan var mı? İnşallah iyi olur kuşum. Ve lütfen bu tür bir durumla karşı karşıya kalırsanız ertelemeyin nolur, benim kuşumun bulunduğu şehirde kimse gel röntgen çekelim demedi, Allah razı olsun burası videoya baktı ve ciddi anlamda tanıyı koydu, beytril 2.5 temin edip orada başlayın dedi getirene kadar dedi yalnız yoktu orada öyle ben de pazar gübü getirdim. Lütfen daha önce bu durumu yaşayanlar yazabilir mi? İyi olur mu Allahın izniyle inşallah kuşum süreç ne kadar sürer? Yardımcı olursanız çok sevinirim