• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum zatürre, daha önce bu durumu yaşayan oldu mu lütfen yardımcı olur musunuz

Rkyklkvn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Seste ciddi anlamda bozukluk, kuyruk aşağı yukarı hareket ediyor, kanatta titreme
Hastalık Belirti Tarihi
1 Nis 2023
Kullanılan İlaç
Levadoks, Entrobac, Gervit ile düzelmedi, suan Beytril 2.5 , probiyotik, nebülizatörden nevolin
Merhabalar. Daha öncede yazmıştım burada, 1 Nisan günü kuşumun kuyruğunun aşağı yukarı hareket edip nefes problemi yaşadığını düşündüm ve diğer gün veterinere götürdüm, üst solunum yolu enfeksiyonu dendi ve Levadoks tedavisine başladık, 1 hafta. Sonra 4 günde antibiyotik kullandık yalnız rahatsızlığı ilerleyince kuşumu ailemin bulunduğu şehirden alıp çalıştığım şehirde daha önce yardımcı olan veterinere getirdim. Bu arada getirmeden önce videosunu izlettim ve ciğerlerine inmiş büyük ihtimal dedi ki öyle de olmuş. Getirdim ve röntgen çektiler enfeksiyon ciğerine inmiş, zatürre dediler. 16 Mayıs Pazar akşamı getirdim buraya ve tedaviye başladık. Nebülazatör’den ilaç veriliyor, buhar veriliyor. Onun dışında yine ilaç veriliyor. Daha önce kuşu zatürre olan var mı? İnşallah iyi olur kuşum. Ve lütfen bu tür bir durumla karşı karşıya kalırsanız ertelemeyin nolur, benim kuşumun bulunduğu şehirde kimse gel röntgen çekelim demedi, Allah razı olsun burası videoya baktı ve ciddi anlamda tanıyı koydu, beytril 2.5 temin edip orada başlayın dedi getirene kadar dedi yalnız yoktu orada öyle ben de pazar gübü getirdim. Lütfen daha önce bu durumu yaşayanlar yazabilir mi? İyi olur mu Allahın izniyle inşallah kuşum🙏🥺 süreç ne kadar sürer? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba güncel video ve dışkı resmi görebilir miyiz

Rkyklkvn

Yeni Üye
Streamable Video hocam bu şuanki videosu bir de yaklaşık 4 saat önceki videosunu ekliyorum kanat titreme için . En son yarım saat önce titriyordu bu arada

Rkyklkvn

Yeni Üye
Streamable Video bu da sabah ki sesimiz. Doktorumuz dozu ilaç dozumu artırdı bugün, bu ses 5 gün öncesine kadar çok yoğundu dururken bile tünekte sesi bundan daha ağırdı, bugün yine böyle cıkmaya başladı özellikle yerken

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kronik ise iyileşmeler geçici olur sürekli ilaç kullanımına gerek yok sadece düzenli olarak beslenme, probiyotik, multivitamin mineral ve calsiyum veriniz 👍 kilo kontrolü yapın düşükse mama verin iyi karışım yemler verin bağışıklığı güçlendirin ve en önemlisi vücut ısısı sabit olsun yani ortamı sıcak sabitleyin

Rkyklkvn

Yeni Üye
Hayatını idame ettirebilir değil mi hocam, bir buçuk senede bizimle hepimiz o kadar çok alıştık ki ona. Çok teşekkür ederim bu arada

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hayatını idame ettirebilir değil mi hocam, bir buçuk senede bizimle hepimiz o kadar çok alıştık ki ona. Çok teşekkür ederim bu arada
Ben şu an hala antibiyotik tedavisine devam edilecek bir durum göremedim. Dışkılar, üst solunum yolu enfeksiyonu değil. Hastalık varsa bile geçmiş ama ciğerlerdeki hasar kalmış muhtemelen. Entrobac (probiyotik), gerwit (multivitamin), bt amin (b vitamin kompleks+aminoasit), kanatlıoil respiratory turbo (bronş genişletici, nefes açıcı), röhnfried usnegano (bağışıklık güçlendirici, kekik ana maddeli) ürünlerle devam etmenizi öneririm. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist den alabilirsiniz. Ayrıca arada haftada 1 okaliptüs yaprağı verilebilir. Burna Kekik spreyi yapılabilir

efe1903

Tutkulu
Ben şu an hala antibiyotik tedavisine devam edilecek bir durum göremedim. Dışkılar, üst solunum yolu enfeksiyonu değil. Hastalık varsa bile geçmiş ama ciğerlerdeki hasar kalmış muhtemelen. Entrobac (probiyotik), gerwit (multivitamin), bt amin (b vitamin kompleks+aminoasit), kanatlıoil respiratory turbo (bronş genişletici, nefes açıcı), röhnfried usnegano (bağışıklık güçlendirici, kekik ana maddeli) ürünlerle devam etmenizi öneririm. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist den alabilirsiniz. Ayrıca arada haftada 1 okaliptüs yaprağı verilebilir. Burna Kekik spreyi yapılabilir
Abla bişeyi merak ettim ciğerlere sedecholunda etkisi yokmu ben etkisi var diye biliyordum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Abla bişeyi merak ettim ciğerlere sedecholunda etkisi yokmu ben etkisi var diye biliyordum.
Sedechol karaciğer koruyucudur ayrıca aminoasitler içerir. Başta karaciğer ve böbrekler gibi sindirim organları olmak üzere tüm sistemlere etkisi var ama spesifik olarak ciğere etkisi var diyemeyiz. Ama dolaylı olarak, aminoasit içerdiğinden dediğim gibi bağışıklık sistemine destek verir

Rkyklkvn

Yeni Üye
Sedechol karaciğer koruyucudur ayrıca aminoasitler içerir. Başta karaciğer ve böbrekler gibi sindirim organları olmak üzere tüm sistemlere etkisi var ama spesifik olarak ciğere etkisi var diyemeyiz. Ama dolaylı olarak, aminoasit içerdiğinden dediğim gibi bağışıklık sistemine destek verir

Rkyklkvn

Yeni Üye
Streamable Video bu videoyu bu sabah çektim , akşamdan beri aralıklarla böyleyiz . Titreme sebebi ne olabilir ortam soğuk ve ya aşıyı sıcak değil. Bu Arada dışkıları kuruyunca bi tık siyah gibi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Streamable Video bu videoyu bu sabah çektim , akşamdan beri aralıklarla böyleyiz . Titreme sebebi ne olabilir ortam soğuk ve ya aşıyı sıcak değil. Bu Arada dışkıları kuruyunca bi tık siyah gibi
Hala antibiyotik kullanıyor musunuz? 1 nisandan itibaren 11 gün antibiyotik kullandığınızı sonra da 16 nisandan beri baytril kullanıldığını yazmışsınız. Kısa aralıklarla, bu kadar antibiyotiği kuş kaldıramaz.

Rkyklkvn

Yeni Üye
Hala antibiyotik kullanıyor musunuz? 1 nisandan itibaren 11 gün antibiyotik kullandığınızı sonra da 16 nisandan beri baytril kullanıldığını yazmışsınız. Kısa aralıklarla, bu kadar antibiyotiği kuş kaldıramaz.
7 gün Levadoks kullandık , 3 Nisan 10 Nisan arası. 11 Nisan dan 16 Nisan a kadar probiyotik, pazar gecesi tekrar antibiyotik başlandı suan ki getirdiğim veterinerde ama sanırım probiyotik de veriliyor bana bi toz verildi yemine ekliyorum az

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Veterinerinize güveniyorsanız işine karışmak istemem ama bence artık antibiyotik tedavisi yerine komple bir kaç gün probiyotik, sonra 1 gün multivitamin, akabinde de bağışıklık destekleyici, nefes açıcı ürünlerle devam etmek daha doğru. Çünkü kuşun karaciğeri yorulmuştur artık. Karaciğer hasarı sonucu oluşan deri altındaki yağlanma, safra birikimi ile karşılaşmanızı istemem. Bir veterinerinize danışın isterseniz. Son durumunun video ve dışkılarını da yollayarak