• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yuvaya çok giriyor

Sami

Paylaşımcı
İyi günler yaklaşık 3 ay önce aldığım önceden yumurtlamiş çift muhabbet kuşum vardı yuvaliğa hiç gitmiyorlardi 2.5 ay sonra bir ümitle kafesi kuçulttum ve şuan dişi kuşum yuvaliği hunharca kemiriyor hatta ve bu beni çok mutlu ediyor merak ettiğim konu dişi çiftleşmiş mıdır yoksa çiftleşme yakın mıdır önceden hiç yavru almadığım için yumurta belirtilerini net bilmiyorum dışkıda büyüme görmedim ama bu kuşu aldığımdan beri kuyruğu düşük erkek kuşum da artık ortama alıştı ve uzun süre kur yapıyor zaten bu çift önden 4 5 kuluçka yapmış tecrübeli bir takım 2 haftaya çiftleşme olma ihtimali var mı ( dişi sabahtan saat 13 e kadar yaklaşık olarak 1.5 2 saattir yuvayla ilgileniyor)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba zaten çiftleşme görmek şans işidir genellikle sabahın ilk saatlerinde aktif olurlar siz kafeste üretim şartlarını oluşturun gerisini onlara bırakın kafes yüksekte kafeste takviyeler olsun mama vermeyi unutmayın

Sami

Paylaşımcı
Merhaba zaten çiftleşme görmek şans işidir genellikle sabahın ilk saatlerinde aktif olurlar siz kafeste üretim şartlarını oluşturun gerisini onlara bırakın kafes yüksekte kafeste takviyeler olsun mama vermeyi unutmayın
Kafes yüksekte ama biraz küçük elimde üretim kafesi var ama şuam bende değil bir kaç haftaya getireceğim sizce bu aşamada kafes değişikliği yapılır mı dişi hala yuvalikta çok nadir dışarı çıkıyor odama biri geldiğinde ben odada parmağımın ucunda yürüyorum rahatsızlık vermeden odaya da kimseyi sokmamya gayret ediyorum ;)

Sami

Paylaşımcı
Dişinin kuyruğu aldiğimdan beri böyle kırık olduğunu da sanmıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sabırla bekleyin başka yapacağınız bişey yok hayırlısı olsun 😊👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
amin hocam erkek deli gibi kur yapıyor dişi kendini hazır hissedince mi kuyruk kaldırır?
Yuvasını hazırlansın olacak inşallah 😊 yuvada malzeme olarak ne var? Yuva içi resim görebilirmiyim 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hamster talaşı var hocam dişi baya yabani benden çok korkuyor genede yuvayı açıp foto atim mi
Tamam gerek yok fazla doldurmaya gerek yok bir tutam talaş yeterlidir 😊 hayırlı olsun inşallah

Sami

Paylaşımcı
Arkadaşlar dün kafesin tabanına temiz bir kağıt koydum dişi o gün yuvaliğa girmedi sonra bende biraz daha süreci hızlandırmak için tülü kafesin üstü açık kalacak kadar yukarı çektim bu sabah dişi yuvalık ta 2 saat falan geçirdi bende az önce internetten kuş sesi açtım dişi yuvaliktan çıktı ilkinde tellerden dolayı yere düştü erkek 2.sinde tunegin ortasına geçip orda baya yaptılar ELHAMDÜLİLLAH herhalde dollemistir erkek çünkü baya uzun sürdü ve zaten tecrübeli bir çift destek olan herkesten ALLAH RAZI OLSUNNN

Nur Y.

Paylaşımcı
Arkadaşlar dün kafesin tabanına temiz bir kağıt koydum dişi o gün yuvaliğa girmedi sonra bende biraz daha süreci hızlandırmak için tülü kafesin üstü açık kalacak kadar yukarı çektim bu sabah dişi yuvalık ta 2 saat falan geçirdi bende az önce internetten kuş sesi açtım dişi yuvaliktan çıktı ilkinde tellerden dolayı yere düştü erkek 2.sinde tunegin ortasına geçip orda baya yaptılar ELHAMDÜLİLLAH herhalde dollemistir erkek çünkü baya uzun sürdü ve zaten tecrübeli bir çift destek olan herkesten ALLAH RAZI OLSUNNN
Hayırlı olsun insallah çok güzel sağlıklı yavrularınız olur 🧿

Sami

Paylaşımcı
Şimdi günlük çiftleşme olucak mi ben kafese kalamar kemiği takım mi haftalık mama yapım mi(mama yemiyorlar aldığım da alışkanlıkları yoktu bir iki defa verdim yemediler) odam biraz soğuk günlük oda da ufoyu açık bırakım mi okula giderken

Nur Y.

Paylaşımcı
Şimdi günlük çiftleşme olucak mi ben kafese kalamar kemiği takım mi haftalık mama yapım mi(mama yemiyorlar aldığım da alışkanlıkları yoktu bir iki defa verdim yemediler) odam biraz soğuk günlük oda da ufoyu açık bırakım mi okula giderken
Sabit bir oda sıcaklığınız olsun hava akımlarından koruyun mineral blok grit kum kalamar kemiği ekleyin günlük su değişimi taze yem olsun mutlaka. Ben ekstra olarak gerwit entrobac kullanıyorum. Her gün sabah çiftleşme oluyor. İki günde bir yumurtlama oluyor.

Sami

Paylaşımcı
Sabit bir oda sıcaklığınız olsun hava akımlarından koruyun mineral blok grit kum kalamar kemiği ekleyin günlük su değişimi taze yem olsun mutlaka. Ben ekstra olarak gerwit entrobac kullanıyorum. Her gün sabah çiftleşme oluyor. İki günde bir yumurtlama oluyor.
Saolun Allah Razı Olsun dal darı da var kafes daha keşfetmediler yeseler gidip daha çok alicam da hayırlısı

Sami

Paylaşımcı
Ben kuş sesi açtım kuşlar ötmeye başladı sonra ciftleştiler her sabah kuş sesi açim mi

Nur Y.

Paylaşımcı
Ben kuş sesi açtım kuşlar ötmeye başladı sonra ciftleştiler her sabah kuş sesi açim mi
Gerek yok bence zaten o döneme girdikleri zaman sabah erken saatlerde bir kez yapıyolar. Fazladan yapıyorsalarda takip etmesi zor. Daldarı çok vermeyin yemliklerini sürekli yedikçe tazeleyin

Sami

Paylaşımcı
Gerek yok bence zaten o döneme girdikleri zaman sabah erken saatlerde bir kez yapıyolar. Fazladan yapıyorsalarda takip etmesi zor. Daldarı çok vermeyin yemliklerini sürekli yedikçe tazeleyin
Tamam grit kumu nu yemedikleri için yemlerin arasına koyuyom

Üst Alt