• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yumurtladi 🤭🤭

dorukkahraman

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşum bugün yumurtlamis normalde ne zaman baksam tepki vermezdi ama az önce yuvaliga baktığımda çok kötü bağırdı. Artık bakmam zaten ona takviye etmem gereken birşeyler varmıdır

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hayırlı olsun tarihi yazin kenara ortalama iki günde bir diğer yumurta gelecek. Şuan kalsiyum ihtiyacı fazla olacak gagatasi kumu eksik olmasın kafesinde mama takviyesi gerekecektir.

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Hayırlı olsun tarihi yazin kenara ortalama iki günde bir diğer yumurta gelecek. Şuan kalsiyum ihtiyacı fazla olacak gagatasi kumu eksik olmasın kafesinde mama takviyesi gerekecektir.
Mama tarifi verirmisinjz acaba

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavrular çıkmaya yakın mama takviyesi verin. Yuvalık içinde folluk kullanıyor musunuz? Çam talaşı koydunuz mu? Eğer koymadıysanız artık hiç ellemeyin yuvayı strese girebilir. Birde dişi ve erkeği takip kavga vs olursa ayırırsınız

dorukkahraman

Yeni Üye
Yavrular çıkmaya yakın mama takviyesi verin. Yuvalık içinde folluk kullanıyor musunuz? Çam talaşı koydunuz mu? Eğer koymadıysanız artık hiç ellemeyin yuvayı strese girebilir. Birde dişi ve erkeği takip kavga vs olursa ayırırsınız
Folluk yok talaş yerine kum var

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuluçka bittikten sonra, yani yavrular büyüyüp yuvadan ayrıldıklarında folluklu bir yuvaya geçiş yapın, daha kolay olur. Folluksuz yuvada yavruların ezilme veya çarpık bacak olma riskleri artar

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ben de ilk zamanlar kum kullanıyordum ama kumun ısınması daha zor diye duymuştum o nedenle şuan talaş kullanıyorum. Benim ilk zamanlarda ki yuvaligim küçük ve folluklu değildi tüm yavrular yumurtadan çıkınca değiştirdim ama siz kuslarinizin huyunu bilmiyorsaniz asla boyle bir şey yapmayın. Yuva degisiminde anne kadar baba da önemli baba baskınsa kuşu ikna edip yuvaya sokuyor en azından bizde öyle oldu. Ama şuan için artık yuvaya müdahale etmeyin anne sinirlenip kuluçkayi bırakabilir dikkat edin. Hayırlı olsun🧿😊