waffffleeeee
Yeni Üye
herkese merhaba. yaklaşık 3 hafta önce 2 tane yeni muhabbet kuşu sahiplendim. dişi olan kısa bir süre önce kuluçka psikolojisinden çıkmıştı, yumurtaları boştu. bu süreçte çok yıprandığı için yuvalığı kafesten almıştım ve yaklaşık 1 haftadır hem dişiyi hem ortamı toparlamaya çalışıyordum, biraz dinlenmesini bekliyordum. ancak az önce kafesin taban ızgarasında tekrar yumurtasını gördüm. bunun üzerine hemen yuvalığı yerine koydum. sorunum şu: erkek kuş dişiye hiç rahat vermiyor. sürekli onu rahatsız ediyor, yem yemesine bile engel olmaya çalışıyor. gün içinde çok fazla bağırıyor, dişi kuluçkaya yattığında bile sürekli yuvalığın içine girip çıkıyor ve dişiyi kuluçkadan kalkması için zorluyor. henüz alışma sürecindeler. haliyle bu da dişiyi korkutuyor ve huzursuz ediyor. şimdilik zarar görmesinler diye onları birbirlerinden ayırdım.
kısacası sorum şu: yuvalık tekrar kafeste kalmalı mı yoksa bir süre daha kaldırmak mı gerekir? ayırmakla iyi yaptım mı?
kısacası sorum şu: yuvalık tekrar kafeste kalmalı mı yoksa bir süre daha kaldırmak mı gerekir? ayırmakla iyi yaptım mı?