• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Yumurtladı

Ahmetcan

Paylaşımcı
(Kuşlarım sultan papağanı)Çok yorgun olduğumdan az önce kalkabildim. Dişi kuş genellikle sabah ve öğlen yuvalıkta durur ve akşam kafeste uyurdu. Dün akşam baktığımda ise dişi kuş kafeste yoktu. Bu sabah az önce yuvalığa baktım ve altında bir tane yumurta gördüm. Erkek kuşla çiftleştiklerini hiç görmedim ama inşallah bu sefer de yumurtalar boş değildir. Önceden 2 kere boş yumurtlamıştı. Önceki kuluçkalara göre farkettiğim ise bu sefer erkek kuş dişi kuş yuvalıktayken dişi kuşa kur yapıyor. Sizin de bilgilerinizi benkliyorum.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Artı olarak şunu eklemek istiyorum erkek kuş ilk defa farklı bir melodide ötüyor bugün.

Mert.

Eski Forumcu
Maşallah inşallah doludur hepsi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
eğer yine boş bir yumurta çıkarsa, yumurtayı alın ve dişi boşuna kuluckada yatmasın. Ve bir süre yuvalıgı cıkarın. Çünkü ne kadar cok bu sekılde yumurta yaparsa kilo kaybı olacak, dişi kuşu en son yapmanız gereken tartmak olacaktır. Çünkü kaybettiği kiloyu tekrardan alması gerekecek. Takviye olarak vereceğiniz besinlerle birlikte.