Herkese selamlar, birkaç gündür muhabbet kuşumun rahatsızlığıyla endişe içerisindeyim. Hastalığının başlamasını dışkısıyla fark ettim çünkü dışkısı zift gibiydi ve yoğunluğu da hem yapışkan tarzda hem de katıya yakındı. Ben de tarihleri geçmiş ama gerwit ile entrobac vb. ilaçlar verdim ve bu ilaçlar tarihi geçtiği için çok fazla vermedim sonraki gün kestim çünkü o ilaçları içtikleri zaman dışkısı direkt yeşile döndü. Birkaç gün sonra dışkısı değişmeye başladı ve üşümeye başladı. Elime alıp göğsünden öptüğümde göğsünün çok sivri olduğunu fark ettim ve veterinere götürüp ilk başta antibiyotik verdi. Kusarsa ilacı değiştireceğiz dedi bir kere kustuğunu gördüm daha görmedim ama ilacı değiştirdik fakat bu verdiğimiz ilaç işe yaramadığını düşünüyorum. İlaç kursak mantarıyla alakalı dedi bir şırınganın içine koydu bunu bitene kadar kullanın dedi. Kuşum tuhaf bir şekilde suluktan falan su içmiyor gidip musluğun altından su içiyor onda da çok az içiyor artık zorla elimle damlalık şekilde ağzına ben su veriyorum. Kuşumun yemesinde bir problem yok. Darı, yulaf, yem ve kum gidip yiyiyor. Buradaki üretici kuşçuya danıştım kuşta kuruma hastalığı var 3 gün üstüste aşı vurmamız lazım dedi biz de korktuk güvenemedik götürmedik açıkçası çünkü internette vb. yerlerde hiçbir şekilde böyle bir tedavi yöntemi görmedik, okumadık. Bugün eczaneden polivit ve trifulucan aldım çoğu yerde bu ilaçların adlarını gördüm. Açıkçası kuşumuz 7 senedir bizimle ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Kuşumun anlık dışkıları resimlerde göstereceğim.