• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum uçamıyor

aslanbey

Paylaşımcı
Kuşun kanatları makasla kesilmiş gibi görünüyor 🤔
Hayır hocam kesinlikle böyle birşeye karşıyım kendi yaralamış olabilirmi kafesin içinde çok Kanat çırpıyor bide ben aldığımda 1-1.5 aylıktı o zaman kesilmis olabilirmi acaba?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ne zaman aldınız? İlk aldığınızda öyle miydi?

aslanbey

Paylaşımcı
Ne zaman aldınız? İlk aldığınızda öyle miydi?
Nisanda aldım aldığımda yavru idi hocam oyuzden uçamıyor diye biliyordum dışı albino şuan bı albinoya göre iyi uçuyor ama erkeği hiç yükseğe uçamıyor yüksekten bırakıncada düşüyor kanat çırparak

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Buyrun hocam biraz huysuzlandi zor çektim bı eksiklikligi yok gibi sanki
Bana da kanat tüyleri olması gerekenden kısa geldi. Belki tüy değişimi uzun sürüyor ve tam havalanmaları için yeterli uzunluğa gelemedi kanatlar. Dipten kanat ucuna doğru verev şeklinde, kademeli olarak daha uzun olmalı uç tüyler.
Ama uçamamasını bence mutasyonuna bağlamayın. Bende 10-12 civarı lacewing ve albino dişiler var, uçmalarında bir sıkıntı yok. Sadece gözlerinin daha hassas olduğu söylenir ama benim öyle bir gözlemim de olmadı. Diğerlerinden farkları yok, hatta daha muzur ve hareketliler. 😊

aslanbey

Paylaşımcı
Bana da kanat tüyleri olması gerekenden kısa geldi. Belki tüy değişimi uzun sürüyor ve tam havalanmaları için yeterli uzunluğa gelemedi kanatlar. Dipten kanat ucuna doğru verev şeklinde, kademeli olarak daha uzun olmalı uç tüyler.
Ama uçamamasını bence mutasyonuna bağlamayın. Bende 10-12 civarı lacewing ve albino dişiler var, uçmalarında bir sıkıntı yok. Sadece gözlerinin daha hassas olduğu söylenir ama benim öyle bir gözlemim de olmadı. Diğerlerinden farkları yok, hatta daha muzur ve hareketliler. 😊
Hocam kanatlarında eksikliği var ise kalsiyum vb mi almaları lazım kalamar kemiği var ama yemiyorlar taşları mineral bloklarını kemiriyorlar ek takviye olarak kalsiyum verebilir miyiz? Kanat gelişimi için bide tüy dönemi için takviye önerirseniz sevinirim...

Üst Alt