• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum tüylerini yolmuş her yer kan veteriner doğru bir müdahale mi yaptı?

Tuğçeallay

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy yolma
Hastalık Belirti Tarihi
29 Nis 2024
Kuşum tüylerini yolmuş her yer kan içindeydi. Ama adeta kan gölü olmuştu bende çaresizlikten bölgede adı çok iyi anılmayan veterinere götürdüm. Veteriner 2 tane solüsyon ile kanadının altında yolduğu yeri sildi bir pamuğa bir şey daha döktü bir 5 10 dakika tuttuk. Kuşun her yeri kan olduğu için bir fısfıs verdi onla temizle dedi bir tane de gagasına damlatılacak ilaç verdi. Kanadının altını tamamen yolmuş. Kanadından 1 tüyü ve bacak tüyünden bazılarını yolmuş. Ne yapabilirim çok kötüyüm.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kuşum tüylerini yolmuş her yer kan içindeydi. Ama adeta kan gölü olmuştu bende çaresizlikten bölgede adı çok iyi anılmayan veterinere götürdüm. Veteriner 2 tane solüsyon ile kanadının altında yolduğu yeri sildi bir pamuğa bir şey daha döktü bir 5 10 dakika tuttuk. Kuşun her yeri kan olduğu için bir fısfıs verdi onla temizle dedi bir tane de gagasına damlatılacak ilaç verdi. Kanadının altını tamamen yolmuş. Kanadından 1 tüyü ve bacak tüyünden bazılarını yolmuş. Ne yapabilirim çok kötüyüm.
Geçmiş olsun, kan durdu mu ? Veteriner hakkında birşey yapamayız maalesef her meslekte olduğu gibi iyisi de var kötüsü de , ama veteriner kanat yolmak gibi bir davranışta bulundu ise birdaha asla oraya götürmeyiniz , fotoğraf yükleyebilirmisiniz ve video video için adımlar; UVbZ8.png

Tuğçeallay

Yeni Üye
Veteriner öyle bir davranışta bulunmadı. Kuşumun bölgesini temizledi fakat kuşum şuan kan içinde temizliğini sağlayamıyorum mikrop kapar mı aceba?

Tuğçeallay

Yeni Üye
IMG_20240429_082750_781.jpg
her yeri kan içinde yıkamak istiyorum ne düşünüyorsunuz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bakın kan ile daha çok didikliyor
Didikleme sebebi nedir? Yara, bakteri, parazit,ne varmış bilgi vermedi mi? Benim tahminim akar(uyuz) canlı parazitler😔deri altına yerleşen canlı parazitlerdir, kasa kadar inebilir
Münkünse hemen rif ampul alın, antibiyotik ve antibakteriyeldir
Ampul şeklindedir, yaralarına dökün veya kulak pamuğu ile sürün
Günde 4-5 defa uygulayın, önce parazit ölsün sonra iyileşsin, eğer ki oksijenli su da temin ederseniz, dezenfekte edin, biraz yakar oksijenli su
Sonra rif uygulamaya başlayın, çok geçmiş olsun🤲
Oksijenli su 1 kere ilk uygulamada gerekli sonrası rif🤲😊

Son düzenleme:

Tuğçeallay

Yeni Üye
Didikleme sebebi nedir? Yara, bakteri, parazit,ne varmış bilgi vermedi mi? Benim tahminim akar(uyuz) canlı parazitler😔deri altına yerleşen canlı parazitlerdir, kasa kadar inebilir
Münkünse hemen rif ampul alın, antibiyotik ve antibakteriyeldir
Ampul şeklindedir, yaralarına dökün veya kulak pamuğu ile sürün
Günde 4-5 defa uygulayın, önce parazit ölsün sonra iyileşsin, eğer ki oksijenli su da temin ederseniz, dezenfekte edin, biraz yakar oksijenli su
Sonra rif uygulamaya başlayın, çok geçmiş olsun🤲
Oksijenli su 1 kere ilk uygulamada gerekli sonrası rif🤲😊

Kuşlar strese girince veya kızgınlığa girince böyle şeyler olabiliyormuş bu nedenle yolmuş olabilir dedi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşlar strese girince veya kızgınlığa girince böyle şeyler olabiliyormuş bu nedenle yolmuş olabilir dedi
Anladım, iyileşmesini bekleyebilirsiniz, biz tavsiye eder, öneride bulunuruz, tercih sizn geçmiş olsun

mustafa-4040

Aktif Üye
Yıkamada neden sorun olsun.Boyle daha vahşi ürkütücü duruyor ılık su rahatlatabılır.tabı sizde yatıstırıcı bir ses tonuyla sürekli severek yıkamalısınız bence sonra tavsıye edilen ürünler ile pansuman yapın bence yoksada mecbur veterınerın verdiğini kullanın.Açık yara çabuk iyileşir. Kuş baya psikopatmış.Evde kedi filan yok dimi ? Başka evcil hayvan kuş vs..

Tuğçeallay

Yeni Üye
Yıkamada neden sorun olsun.Boyle daha vahşi ürkütücü duruyor ılık su rahatlatabılır.tabı sizde yatıstırıcı bir ses tonuyla sürekli severek yıkamalısınız bence sonra tavsıye edilen ürünler ile pansuman yapın bence yoksada mecbur veterınerın verdiğini kullanın.Açık yara çabuk iyileşir. Kuş baya psikopatmış.Evde kedi filan yok dimi ? Başka evcil hayvan kuş vs..

Merhabalar yıkadım ama dünden beri çok yoruldu nasıl daha enerji verici kilo aldırıcı şeyler yedirebilirim yardım eder misiniz?

burche

Paylaşımcı
Merhabalar yıkadım havlu ile iyice kurudu kuruyor ama şuan biraz halsiz kendisini kaşımaktan yemek bile yiyemedi mama ne yapabilirim enerji verici ne verebilirim.
Boyunlugu gene takın kaşıyıp gene kanatmasin kafesiniz de kalamar kemiği vardır zaten onun haricinde dal darı verebilirsiniz hem seviyolar belki biraz sakinler ama kilo aldırıcı benim çok bilgim yok mamaya gelirsek tam emin olmamakla beraber mamaist.com da mama satılıyor olabilir . Görmüş müydüm tam hatırlamıyorum bir kontrol edin

burche

Paylaşımcı
Boyunlugu gene takın taşıyıp gene kanatmasin kafesiniz de kalamar kemiği vardır zaten onun haricinde dal darı verebilirsiniz hem seviyolar belki biraz sakinler ama kilo aldırıcı benim çok bilgim yok mamaya gelirsek tam emin olmamakla beraber mamaist.com da mama satılıyor olabilir . Görmüş müydüm tam hatırlamıyorum bir kontrol edin
Sevdiği çekirdek varsa onu verebilirsiniz aspur yemine katmami önermişti blog bana daha önce belki o iyi gelir ama daha kesin cevaplar alırsınız merak etmeyin ben fikir oluşturmak adına yazdım size