• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum tik gibi hareketler yapıyor

anydayykk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
tik benzeri hareketler
@Tarık T.

Watch unnamed | Streamable

Genelde bu tik benzeri hareketleri akşam yaptığı için sonunda çekebildim bir videosunu. Çok soru sordum, farkındayım. Kusura bakmayın öncelikle. Bunu ben akşamları yaptığını gözlemledim, gündüzleri çok nadir, belki haftada toplam bir-iki kezdir. Ama geceleri bu saatlerde yapıyor. Kuşum dediğim gibi gayet iyi, kursağı da dolu. Ama hastaydı geçen haftalarda, ilaç kullandım. Veteriner demir ve çinkolu bir yem premiksi verdi bana, sabah ve akşam ağzına damlatmıştım. ishaldi o zamanlar. Görselini koyacağım onun. Hatta o zamanlar başlamıştı kuşumda ben konu da açmıştım onunla ilgili hala duruyor. Antibiyotik de veriyordum o zamanlar ondandır sanmıştım yan etki vesaire diye. Bunu 1.5 haftadır falan hiç vermedim ama genelde akşamları yapıyor yani böyle, gün içinde gayet normal. Kuşum sağlıklı duruyor ama bu şey biraz endişe verici.

20241217_210037.jpg20241217_210056.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben oyun oynarken yapılan normal bir hareket olarak gördüm 😊 Çok sık yapmıyor, dışkı düzeldi, yem yemesi iyiyse takviyelerle gözetim altında tutun derim 🌸😊

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kalıcı bir yan etki veya hasar bırakmış olabilir yada belli bir süre sonra geçedebilir sonuçta ilaç kullanımından sonra oluşmuş bir durum gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı yine de @Şehmus BAKIR hocamızı bi etiketledim müsait olduğun da dönüş yapacaktır.

@Burçak A. ilaç kullanımından sonra bu oluyor bir önceki konuda da yan etkisi olabilir denilmiş.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kalıcı bir yan etki veya hasar bırakmış olabilir yada belli bir süre sonra geçedebilir sonuçta ilaç kullanımından sonra oluşmuş bir durum gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı yine de @Şehmus BAKIR hocamızı bi etiketledim müsait olduğun da dönüş yapacaktır.

@Burçak A. ilaç kullanımından sonra bu oluyor bir önceki konuda da yan etkisi olabilir denilmiş.
Eğer baytril ise olabilir evet, yapabiliyor 😊

anydayykk

Yeni Üye

Evet evimin yakınında bir veterinerdi, kuşlara da bakıyormuş. Benden önce de birkaç kişi muhabbet kuşlarını getirmiş yani, olumlu yorumlar da görmüştüm. Benim kuşta ters tepti herhalde ama sık yapmadığı için şu an fazla endişeli değilim, iştahı da enerjisi de yerinde. Biraz gözlemleyeceğim. Belki geçer zamanla, genelde akşamları çünkü. B vitaminini sipariş ettim, belki o iyi gelir. Artarsa tekrar veterinere uğramam gerekecek gibi görünüyor. Teşekkür ederim tekrardan 🙌🏻

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Takviyelerini düzenli kullanmaya devam edin geçici bir durumdur belki yine bir şey olursa konu altında güncelleme yaparsınız rica ederim geçmiş olsun.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet evimin yakınında bir veterinerdi, kuşlara da bakıyormuş. Benden önce de birkaç kişi muhabbet kuşlarını getirmiş yani, olumlu yorumlar da görmüştüm. Benim kuşta ters tepti herhalde ama sık yapmadığı için şu an fazla endişeli değilim, iştahı da enerjisi de yerinde. Biraz gözlemleyeceğim. Belki geçer zamanla, genelde akşamları çünkü. B vitaminini sipariş ettim, belki o iyi gelir. Artarsa tekrar veterinere uğramam gerekecek gibi görünüyor. Teşekkür ederim tekrardan 🙌🏻
B vitamini eğer sinirsel durumsa iyi gelecektir 🙏😊

anydayykk

Yeni Üye
B vitamini eğer sinirsel durumsa iyi gelecektir 🙏😊
Hemen geldiler şu an elimde B vitamini ve gerwit. Ben daha önceden başka yerden röhnfried'in probiyotiğini almıştım toz olarak. Orijinaldir sanırım ama karıştırınca suyun içinde çözülmüyor normal midir bu? Toz şeklinde ya öyle kalıyor suda. Üründe hiç topaklanma vesaire yok, kötü de kokmuyor kuş gibi kokuyor açıkçası. Bundan sonra mamaist.com'dan alışveriş yapacağım zaten de bu probiyotik de orijinaldir sanırım.

Screenshot_20241218_184949_Gallery.jpg

Bakın, böyle görünüyor. Bir de aynı haftada probiyotik ve b vitamini versem ağır gelmez değil mi? Yarın b vitamini vereceğim hemen.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Aşağıda ki konuda örnek takvim mevcut yalnız çözünmesi lazım su da suya ekleyip karıştırıp resmini gösterirmisiniz ,

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hemen geldiler şu an elimde B vitamini ve gerwit. Ben daha önceden başka yerden röhnfried'in probiyotiğini almıştım toz olarak. Orijinaldir sanırım ama karıştırınca suyun içinde çözülmüyor normal midir bu? Toz şeklinde ya öyle kalıyor suda. Üründe hiç topaklanma vesaire yok, kötü de kokmuyor kuş gibi kokuyor açıkçası. Bundan sonra mamaist.com'dan alışveriş yapacağım zaten de bu probiyotik de orijinaldir sanırım.

Ekli dosyayı görüntüle 74112

Bakın, böyle görünüyor. Bir de aynı haftada probiyotik ve b vitamini versem ağır gelmez değil mi? Yarın b vitamini vereceğim hemen.
Hayır ağır gelmez ancak arada en az bir gün sade su içsin 😊 Tarık hocamın dediği gibi az bir şey suya karıştırıp resmini çekebilir misiniz

anydayykk

Yeni Üye
Aşağıda ki konuda örnek takvim mevcut yalnız çözünmesi lazım su da suya ekleyip karıştırıp resmini gösterirmisiniz ,

Hayır ağır gelmez ancak arada en az bir gün sade su içsin 😊 Tarık hocamın dediği gibi az bir şey suya karıştırıp resmini çekebilir misiniz
Screenshot_20241218_212248_Gallery.jpg
Screenshot_20241218_211633_Gallery.jpgScreenshot_20241218_211638_Gallery.jpg

Bakın bu şekilde. Bir dakika kadar karıştırdım kaşıkla. Su ve bardak da temiz bu arada. Hemen şimdi koydum mercimek tanesi kadar. İçindeki şeyler o röhnfried probiyotik. Böyle içinde tanecikler kalıyor. Orijinalinde de böyle mi oluyor yoksa direkt su ile birleşiyor mu?

anydayykk

Yeni Üye
Probiyotik markası nedir bunun?
Kullanmayın bence. Zira suya döktüğünüz anda çözülmesi ve renk vermesi gerekiyor. Eğer entrobac ise tabi.
Evet röhnfried entrobac diye aldım, 5 kez falan da kullandım antibiyotik sonrası. Endişe ettim şimdi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet röhnfried entrobac diye aldım, 5 kez falan da kullandım antibiyotik sonrası. Endişe ettim şimdi.
Orjinal değil maalesef, ya da skt geçti bilemiyorum ama kullanmayın onu. Ben size benim kullandığımın görselini atayım.

20241218_213311.jpg

Yarım suluğa mercimek tanesi kadar koydum, renkli sulukta bile rengi belli oluyor. Ayrıca değişik bir kokusunun olması gerekiyor.

anydayykk

Yeni Üye
Orjinal değil maalesef, ya da skt geçti bilemiyorum ama kullanmayın onu. Ben size benim kullandığımın görselini atayım.

Ekli dosyayı görüntüle 74134

Yarım suluğa mercimek tanesi kadar koydum, renkli sulukta bile rengi belli oluyor. Ayrıca değişik bir kokusunun olması gerekiyor.
benim suyumda renk vermiyor, hatta su bulanık görünüyor. Ay umarım zarar vermemiştir kuşa bir hafta oldu vereli kuşum iyi şu an ama. Ben atayım o zaman bendekini trendyol gerçekten güvenilir değil sanırım bu tür şeyler için.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
benim suyumda renk vermiyor, hatta su bulanık görünüyor. Ay umarım zarar vermemiştir kuşa bir hafta oldu vereli kuşum iyi şu an ama. Ben atayım o zaman bendekini trendyol gerçekten güvenilir değil sanırım bu tür şeyler için.
Atın bencede.
Güvenilir markalar vardır orda da illa ki ama iyi araştırmak lazım. Ben mamaistten önce ordan alıyordum. @mamaist ten sonra ise kuşlarımın ihtiyacını başka yerden alma gereği duymuyorum. Her şeyiyle kaliteli. :)

anydayykk

Yeni Üye
Atın bencede.
Güvenilir markalar vardır orda da illa ki ama iyi araştırmak lazım. Ben mamaistten önce ordan alıyordum. @mamaist ten sonra ise kuşlarımın ihtiyacını başka yerden alma gereği duymuyorum. Her şeyiyle kaliteli. :)
Ben de burada dün öğrendim orayı vitaminleri falan oradan aldım keşke daha önce bilseydim. Korktum şimdi biraz. Bunu kullanalı bir hafta oldu, bir hafta bir sorun yaratmadıysa daha sonra yaratmaz değil mi zehirlenme falan? Şu an iyi çünkü. Atacağım onu da

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben de burada dün öğrendim orayı vitaminleri falan oradan aldım keşke daha önce bilseydim. Korktum şimdi biraz. Bunu kullanalı bir hafta oldu, bir hafta bir sorun yaratmadıysa daha sonra yaratmaz değil mi zehirlenme falan? Şu an iyi çünkü. Atacağım onu da
Tikte belki bununda etkisi olabilir, ne olduğu belli değil sonuçta. Zehirlenme olsaydı ilk anda etki ederdi, elhamdülillah bir şey olmamış kuşunuza.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Satıcının birisi un ile karışım yapıp hileli ürün satıyor reklamını yapmamak için isim vermeyeyim ama Trendyolda güvenli olmayan satıcılar var dikkat etmek gerekiyor

Üst Alt