sevvalkinay
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Tek ayağına basmama, kanat titremesi
- Hastalık Belirti Tarihi
- 1 Kas 2025
- Kullanılan İlaç
- B vitamini
Muhabbet kuşum Miko cumartesi akşamından beri yani yaklaşık 4 gündür ayağının birine basmıyor yani istediğinde basıyor aslında uçmasını yemek yemeğinde sorun yok hiç kabarık değil, ayakta şişme morarma yok ama ayağının birini kaldırıyo dururken arada bir basıyor istediğinde ama çok tercih etmiyor. Kendisi erkek yaklaşık 5 yaşında, eşi de var ve şu an 3 tane yavru kuşumuz da var o yüzden eşinden de ayıramıyorum. Sonunda yavru daha bugün çıktı yumurtadan.
Kafesten az çıkartmaya başladım. Tünekleri aşağı indirdim ve yemleri suyu da. Ama yuvasının önündeki tünektw duruyor yere yatsın diye tüm tünekleri aldığımızda da öyle yaptı. Hala da hareketli tellere atlayıp duruyor. B vitamini veriyoruz ayrıca.
Şüphelendiğim iki şey var sebep olabilecek bir tanesi perdeye çok fazla konuyor biz de perdeyi biraz hareket ettirince uçuyor. Belki bu şekilde iyileşti. Bir de yavruları ve eşini beslemeye yuvaya girip duruyo ya orada eşi bir anda korktu zatarverdi ya da bi yere mi takıldı acaba.
Kanat titremesi de sürekli değil arada bir oluyo bence tek ayak durmasından olabilir.
Bilgili kişilerden önerilerini bekliyorum

Video: 20251105_200238
Kafesten az çıkartmaya başladım. Tünekleri aşağı indirdim ve yemleri suyu da. Ama yuvasının önündeki tünektw duruyor yere yatsın diye tüm tünekleri aldığımızda da öyle yaptı. Hala da hareketli tellere atlayıp duruyor. B vitamini veriyoruz ayrıca.
Şüphelendiğim iki şey var sebep olabilecek bir tanesi perdeye çok fazla konuyor biz de perdeyi biraz hareket ettirince uçuyor. Belki bu şekilde iyileşti. Bir de yavruları ve eşini beslemeye yuvaya girip duruyo ya orada eşi bir anda korktu zatarverdi ya da bi yere mi takıldı acaba.
Kanat titremesi de sürekli değil arada bir oluyo bence tek ayak durmasından olabilir.
Bilgili kişilerden önerilerini bekliyorum
Video: 20251105_200238
Ekli dosyalar
-
3.9 MB Görüntüleme: 5
-
2.6 MB Görüntüleme: 4
Son düzenleme: