• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum tek ayağına basmıyor ve arada bir kanat titremesi var

sevvalkinay

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tek ayağına basmama, kanat titremesi
Hastalık Belirti Tarihi
1 Kas 2025
Kullanılan İlaç
B vitamini
Muhabbet kuşum Miko cumartesi akşamından beri yani yaklaşık 4 gündür ayağının birine basmıyor yani istediğinde basıyor aslında uçmasını yemek yemeğinde sorun yok hiç kabarık değil, ayakta şişme morarma yok ama ayağının birini kaldırıyo dururken arada bir basıyor istediğinde ama çok tercih etmiyor. Kendisi erkek yaklaşık 5 yaşında, eşi de var ve şu an 3 tane yavru kuşumuz da var o yüzden eşinden de ayıramıyorum. Sonunda yavru daha bugün çıktı yumurtadan.

Kafesten az çıkartmaya başladım. Tünekleri aşağı indirdim ve yemleri suyu da. Ama yuvasının önündeki tünektw duruyor yere yatsın diye tüm tünekleri aldığımızda da öyle yaptı. Hala da hareketli tellere atlayıp duruyor. B vitamini veriyoruz ayrıca.

Şüphelendiğim iki şey var sebep olabilecek bir tanesi perdeye çok fazla konuyor biz de perdeyi biraz hareket ettirince uçuyor. Belki bu şekilde iyileşti. Bir de yavruları ve eşini beslemeye yuvaya girip duruyo ya orada eşi bir anda korktu zatarverdi ya da bi yere mi takıldı acaba.

Kanat titremesi de sürekli değil arada bir oluyo bence tek ayak durmasından olabilir.

Bilgili kişilerden önerilerini bekliyorum 😢😢
Video: 20251105_200238

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tüneği hiçbir şekilde kavramıyor mu sürekli mi yukarıda tutuyor? Videonun sonunda biraz yürüdü incinme olabilir ancak yavruları olduğu için birde diğer arkadaşlarım bir baksın @Semiha S. @Demet bükay

sevvalkinay

Yeni Üye
Tüneğe basıyor ama tamamen parmaklarını sarmıyor tünek etrafında, genelde kaldırıyor ayağını elimdeyken de bassa da yumuşak basıyor ve çok hareketli kafesten çıkmak istiyor sürekli zıplıyor sağa sola bebeklerine de bakıyor, çok teşekkür ederim cevabınız için

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba incitti büyük ihtimalle. Ayakta kızarıklık yara vs yoksa evde ağrı kesici krem varsa volteren yada dolgit gibi gece yatmadan hemen önce sürün krem kalıntıları kalmasın. Sonra ışıkları kapatın uykuya geçsin ayağıyla uğraşmasın. B vitaminini haftada iki verin. Toparlar diye düşünüyorum.

anydayykk

Müdavim
Tüneğe basıyor ama tamamen parmaklarını sarmıyor tünek etrafında, genelde kaldırıyor ayağını elimdeyken de bassa da yumuşak basıyor ve çok hareketli kafesten çıkmak istiyor sürekli zıplıyor sağa sola bebeklerine de bakıyor, çok teşekkür ederim cevabınız için
Merhaba, yakın zamanda benzer bir şey yaşadım hekimin dediğini söyleyeyim size. Benim oğlum demirlere tırmanıyordu arada basıyordu ama tercih etmiyordu. Fakat tüy bakımı yaparken o ayağı ile kendini kaşıyordu. Hekim bu hareketin ince bir hareket olduğunu ve kırık çıkık çatlak olsaydı bu hareketi yapanayacağını söylemişti. Bir bakın yapıyorsa ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum, destekle düzelebileceğini düşünüyorum. Bizimki 10-15 güne iyileşmişti hiçbir şey kullanmadım. Kafestw tuttum 5 gün.

sevvalkinay

Yeni Üye
Çok teşekkür ediyorum dönüşleriniz için içim rahatladı biraz, yuvaya da çok girdiği için krem sürmeyeyim diye düşündüm yavrulara da bulaşması kötü olur gibi geldi. Kendini de o ayağıyla kaşıyor mu bi dikkat edeyim. Dışarıdan gözüken hiçbir sorun da yok zaten ayağında bacağında. Parmağı bükemiyor heralde orası incindi biz gözleme devam edelim o zaman😢

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ediyorum dönüşleriniz için içim rahatladı biraz, yuvaya da çok girdiği için krem sürmeyeyim diye düşündüm yavrulara da bulaşması kötü olur gibi geldi. Kendini de o ayağıyla kaşıyor mu bi dikkat edeyim. Dışarıdan gözüken hiçbir sorun da yok zaten ayağında bacağında. Parmağı bükemiyor heralde orası incindi biz gözleme devam edelim o zaman😢
Merhaba incitme yada sinir sıkışması olabilir, kuluçkada olabiliyor
Voltaren veya dolgit krem alıp sürün ve masaj yapın yavrulara gelmez kremi iyce yedirin
Aslı hocam da yazmış btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün
Eczaneden d vit alın 3-4 günde bir ağzına 1 damla damlatın lütfen
Kemikleri toparlasın ilerlerse sıkıntı olur
İncitme de olsa sinirsel de olsa vitamin ve krem gerekli

sevvalkinay

Yeni Üye
Btamin forte veriyoruz zaten şu an d vitamini ve krem de alayım yarın, d3k2 var elimde ama direkt d vitamini dediniz sanırım o daha uygun olur. Kuluçkaya sürecinde gerçekten garip davranmaya başlıyor zaten 2. Seferleri bu ilkinde de huyu değişmişti o dönem asabi oluyor biraz. Çok teşekkür ediyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Btamin forte veriyoruz zaten şu an d vitamini ve krem de alayım yarın, d3k2 var elimde ama direkt d vitamini dediniz sanırım o daha uygun olur. Kuluçkaya sürecinde gerçekten garip davranmaya başlıyor zaten 2. Seferleri bu ilkinde de huyu değişmişti o dönem asabi oluyor biraz. Çok teşekkür ediyorum
Kuluçka sonrası mutlaka 2-3 ay Dinlendirin geçmiş olsun
Rica ederim 😊

sevvalkinay

Yeni Üye
10 ay kadar geçti aslında bir de anne de değil baba ama kendini çok kaptırdı bu sefer😀

Üst Alt