• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum sürekli kanatlarını açarak titretiyor neden olabilir?

öykü yaren

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
sürekli kanat açma ve titretme
keyifsizlik durgunluk
Hastalık Belirti Tarihi
26 May 2024
merhaba kuşum dün gayet iyiydi sabah da erken çıktığım için görmedim ama ailem sabah iyi olduğunu söyledi. ama birkaç saattir sürekli kanatlarını açıp titretiyor, üşüyor mu yoksa ateşi mi var anlayamadım da. ev biraz serin güneş almadığından dolayı ayakları da soğuk değil hatta normalden daha sıcak gibi üstünü örtmeli miyim bilmiyorum bu yüzden. dışarı çıkardım belki sıkılmıştır diye masada biraz yulaf yedirdim suyuna gerwit vitamin koydum bir yudum falan içti ama dışarıda da pek dolaşmadı geri kafese koydum. gündüz bilmediğim bir şey yedi mi diye sordum ama yememiş de. masada dışkısına baktığımda o da normaldi ishal değildi ama peçete koydum kafesin altına takip edeceğim. normalde bu kadar uzun süre hiç kanatlarını titretmemişti yardımcı olabilir misiniz?

kafesinde de grit kum ve kalamar kemiği var kemiği yemiyor ama yine de asıyorum onun dışında arada bir dal darı asıyorum sadece

öykü yaren

Aktif Üye
öğürmeye kusmaya başladı yardım edebilecek biri yok mu bugün pazar veteriner de yok ne yapmalıyım bilmiyorum çok korkuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
merhaba hiçbiriyle teması yok dışarı da çıkmamış zaten. ben geldikten sonra da hep yanımdaydı yulaf yedi biraz sadece ve azıcık vitaminli su içti
Vitaminli su ne zamndır orda yulaf nemli mi bakın, birşey tetiklemiş ve dokunmuş, suyu tazeleyin hemen kusturmalısınız, şiringa var mı su içsin bolca kussun,

öykü yaren

Aktif Üye
Vitaminli su ne zamndır orda yulaf nemli mi bakın, birşey tetiklemiş ve dokunmuş, suyu tazeleyin hemen kusturmalısınız, şiringa var mı su içsin bolca kussun,
vitaminli suyu yeni koydum daha 1 saatlik falandır halsiz olduğunu görünce zorla içirdim biraz. yulaf da nemli değildi normaldi yulaftan önce de halsizdi kanat titretiyordu sürekli. ama şimdi kusmaya başladı ne yemiş diye her yere baktım ama evdekiler hiçbir şey yemediğini söylüyor ne dokundu anlayamadım kemiği ve kumu bu hafta almıştım onlar yapmış olamaz değil mi? şırınga da yok evde aksi gibi elimde vermeye çalıştım su içmedi zorla kaşıkla uzatmayı deniyorum yine azıcık içti anca kursağa vermeyi bilmiyorum çünkü hiç yapmadım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
vitaminli suyu yeni koydum daha 1 saatlik falandır halsiz olduğunu görünce zorla içirdim biraz. yulaf da nemli değildi normaldi yulaftan önce de halsizdi kanat titretiyordu sürekli. ama şimdi kusmaya başladı ne yemiş diye her yere baktım ama evdekiler hiçbir şey yemediğini söylüyor ne dokundu anlayamadım kemiği ve kumu bu hafta almıştım onlar yapmış olamaz değil mi? şırınga da yok evde aksi gibi elimde vermeye çalıştım su içmedi zorla kaşıkla uzatmayı deneyeceğim anca kursağa vermeyi bilmiyorum çünkü hiç yapmadım
Olabilir kalamar kemiği, kum herşey olabilir, çay kaşığı ile su içirin, dışkılar ishale dönüşebilir, entrobac var mı Zeolit tozu daha önemli, kenarda falan çiçek var mı?
Birşey yemiş ve kusmaya çalışıyor
Kursağına hafif bastırın yukarı doğru parmaklarınızı oynatın, basın hafifce çıkarabildiğini kussun😔🤲🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evet çay kaşığı ile uzattım iki yudum aldı yine bıraktı zorla gagasına değdirdim ama kafasını geri çekiyor sürekli. ishale dönmüş gibi biraz ama çok kaka da yapmadı anlayamadım. zeolit tozum yok maalesef çiçeğimiz var ama gitmiyor o tarafa korkuyor anneme özellikle sordum duvar veya bitki falan yedi mi diye hayır dedi o yüzden şaştım kaldım gerçekten birden bire nerden oldu
entrobac var
Entrobac verin suyuna katın, içmezse kaşık ile içirin, veteriner kliniği açıktır götürün lütfen

öykü yaren

Aktif Üye
Olabilir kalamar kemiği, kum herşey olabilir, çay kaşığı ile su içirin, dışkılar ishale dönüşebilir, entrobac var mı Zeolit tozu daha önemli, kenarda falan çiçek var mı?
Birşey yemiş ve kusmaya çalışıyor
Kursağına hafif bastırın yukarı doğru parmaklarınızı oynatın, basın hafifce çıkarabildiğini kussun😔🤲🤲
evet çay kaşığı ile uzattım iki yudum aldı yine bıraktı zorla gagasına değdirdim ama kafasını geri çekiyor sürekli. ishale dönmüş gibi biraz ama aksi gibi kaka yapmıyor anlayamadım hala takip ediyorum. zeolit tozum yok maalesef çiçeğimiz var ama gitmiyor o tarafa korkuyor anneme özellikle sordum duvar veya bitki falan yedi mi diye hayır dedi o yüzden şaştım kaldım gerçekten birden bire nerden oldu
entrobac var evet yeni almıştım hiç vermedim daha vitaminli suyu döküp onun yerine mi koyayım yoksa ayrı bir suluğa mı yapmalıyım
kursağına dokunmayı deneyeyim belki işe yarar üşütmüş de olabilir mi acaba ya

öykü yaren

Aktif Üye
Entrobac verin suyuna katın, içmezse kaşık ile içirin, veteriner kliniği açıktır götürün lütfen
tamam şimdi hazırlıyorum suyuna
aradım birkaç veteriner hiçbiri açmıyor küçük şehirdeyim normalde 6 gibi kapanıyor pazar günü hiç açmıyorlar bir tane açık görünen vardı iki kere aradım açan soran yok galiba o da kapalı gerçekten acil ya inadına yok sanki

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evet çay kaşığı ile uzattım iki yudum aldı yine bıraktı zorla gagasına değdirdim ama kafasını geri çekiyor sürekli. ishale dönmüş gibi biraz ama aksi gibi kaka yapmıyor anlayamadım hala takip ediyorum. zeolit tozum yok maalesef çiçeğimiz var ama gitmiyor o tarafa korkuyor anneme özellikle sordum duvar veya bitki falan yedi mi diye hayır dedi o yüzden şaştım kaldım gerçekten birden bire nerden oldu
entrobac var evet yeni almıştım hiç vermedim daha vitaminli suyu döküp onun yerine mi koyayım yoksa ayrı bir suluğa mı yapmalıyım
kursağına dokunmayı deneyeyim belki işe yarar üşütmüş de olabilir mi acaba ya
Hayır zehirlenmiş büyük ihtimalle, entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar, ve sizde vermeye çalışın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tamam şimdi hazırlıyorum suyuna
aradım birkaç veteriner hiçbiri açmıyor küçük şehirdeyim normalde 6 gibi kapanıyor pazar günü hiç açmıyorlar bir tane açık görünen vardı iki kere aradım açan soran yok galiba o da kapalı gerçekten acil ya inadına yok sanki

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İçlerinde 24 saat açık olanlar var mutlaka arayın lütfen

öykü yaren

Aktif Üye
Hayır zehirlenmiş büyük ihtimalle, entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar, ve sizde vermeye çalışın
birkaç yudum içti gerwit de duruyor diğer suluğunda inşallah iyi gelir çok az da dal darı yedi öyle gözleri kapalı durgun duruyor hiç böyle olmamıştı gidip gelip su veriyorum

Üst Alt