• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sıvı kustu

Berat365

Aktif Üye
Yumurtayı bir gün bekletmeniz kötü olmuş. En fazla iki üç saat dursun kafesinde.

Kursak mantarı teşhisini nasıl koydu?
Onun için zeoliti öneririm size.
Tam olarak bilmiyorum Trabzon/banucan veteriner kliniğine gittim orada teşhis koyuldu ve bana iğne verdi bunu her gün suyuna ko dedi (1çizgiye denk olacak şekilde)

Yoda

Aktif Üye
Kilo kaybı maalesef büyük bir sorun bu hastalıkta. Eğer kendiniz yapamıyorsanız bilen birilerini bulup kursaktan besleme yaptırın. Daha fazla kilo kaybedip güçten düşmesin.

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Tam olarak bilmiyorum Trabzon/banucan veteriner kliniğine gittim orada teşhis koyuldu ve bana iğne verdi bunu her gün suyuna ko dedi (1çizgiye denk olacak şekilde)
Hocalarımıza katılıyorum antibiyotik muhtemelen bu ilaç , iyileştirir ama iştah keser kursak besleme yapılması gerekir

Berat365

Aktif Üye
Kilo kaybı maalesef büyük bir sorun bu hastalıkta. Eğer kendiniz yapamıyorsanız bilen birilerini bulup kursaktan besleme yaptırın. Daha fazla kilo kaybedip güçten düşmesin.
Tamam bi sormam gerekiyor ama birşey daha soracağım bugün dıskısını yemiş galiba gagasının kenarları beyazdı ve popo tüylerine yapışmıştı dışkısı ve diğer günlere nazaran daha çok sevilmek istiyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hangi vitaminler ayrıca mantar sorunu çözülürse tekrar geri gelme riski olurmu
Mantar tekrar edebilir belki.
Probiyotik ve vitamin. Entrobac ve gervit kullanıyorum ben. Antibiyotik kullanımı sonrası üç gün probiyotik kullanın. Sonra bir gün gervit.

Tsc6045

Paylaşımcı
Tamam bi sormam gerekiyor ama birşey daha soracağım bugün dıskısını yemiş galiba gagasının kenarları beyazdı ve popo tüylerine yapışmıştı dışkısı ve diğer günlere nazaran daha çok sevilmek istiyor
😔 hijyene dikkat edin kakasını yemesin. Kursak beslemesi yapmayı biliyorsanız yapın bilmiyorsanız bilen tecrübeli birine yaptırın aç bırakmayın

Berat365

Aktif Üye
Mantar tekrar edebilir belki.
Probiyotik ve vitamin. Entrobac ve gervit kullanıyorum ben. Antibiyotik kullanımı sonrası üç gün probiyotik kullanın. Sonra bir gün gervit.
Bügün dışkısında kana benzer kırmızılıklar gördüm, uçamıyor yemliğin başında ölmeyi bekliyor gibi elime aldım ve ayakları çok soğuktu. full kabarık duruyor 😢

Berat365

Aktif Üye
😔 hijyene dikkat edin kakasını yemesin. Kursak beslemesi yapmayı biliyorsanız yapın bilmiyorsanız bilen tecrübeli birine yaptırın aç bırakmayın
Çevremde kimse bilmiyor petshopçuyada sordum fakat yoğun bir hayatı olduğundan yapamayabilirmiş

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Dışkının fotoğrafını atar mısınız?
Kırmızılı sebze ya da meyve yemiş miydi bu aralar?
Nerede ikamet ediyordunuz?

Berat365

Aktif Üye
Merhaba. Dışkının fotoğrafını atar mısınız?
Kırmızılı sebze ya da meyve yemiş miydi bu aralar?
Nerede ikamet ediyordunuz?
domates yedi dışkıyı temizledim gerçekten pis kokuyordu kuşum kafesin zemininde durduğu için rahatsız olur diye düşündüm Trabzon/Pelitlide oturuyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Domatesten dolayı rengi değişmiştir ama farklı sebzeler vermeyin kuşlarınıza. En sağlıklısı brokoli. :)

Berat365

Aktif Üye
Domatesten dolayı rengi değişmiştir ama farklı sebzeler vermeyin kuşlarınıza. En sağlıklısı brokoli. :)
Şey Trabzonda/Pelitide kursaktan besleme yapabilecek tanıdığınız birisi/bir yer varmı acaba ücreti sorun değil yeterki kusum benimle kalsın

Üst Alt