• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum saatlerce rüzgarda kaldı ne yapmalıyım?

Elif S.

Yeni Üye
Dün sabah sultan papağanımız uçarken kaydırmalı sinekliğin üstüne çarpınca dışarı çıktı kayboldu. Neyseki saatler sonra gelen bir aramayla beraber bulup yakaladık. Ama 6-7 saat dışarda rüzgarlı havada kaldı. Biraz ishal olmuş ve az önce hapşurduğunu duydum. Suyuna entrobac katmıştım dün gece, şimdide gervit-w koyucam, usnegano siparişinide verdim yarın geliyor. Beni görünce ötüp hareketleniyor ama beni görmesede bağırıp hareket ederdi hep. Ben yokken tüylerini kabartıp oturuyor sadece. Bugün öğlen beni görene kadar ötmedi, normalde sabah onun bağırışlarına uyanırdım. İştahı yerinde gibi şuanlık ama karnı ağrıyor gibi duruyor. Yapabileceğim başka bir şey varmı yada verdiklerim yanlışmı şuan?

Bu arada kaydırmalı sinekliği kuşlarımız rahat uçsun aklımız pencere açıkmı sorusunda kalmasın diye evdeki tüm pencere ve balkonlara taktırmıştık ama güvenli olmadığını anlamış olduk. Dikkatliyiz şimdi, sineklik olsada pencere açıkken çıkartmıyoruz.

Elif S.

Yeni Üye
Kuyruk hareketini çekemiyorum beni görünce kabarıklığı gidiyor şarkı söylemeye başlıyor. 🤦🏻‍♀️ Ama çaktırmadan bakınca kuyruğu aşağıda duruyor karnı ağrıyo gibi.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba çok geçmiş olsun. Görüntü olarak iyi duruyor ama video eklerseniz daha iyi yorum yaparız. Kaydırmalı sinekliği bilmiyorum ama burdan güvenli olmadığı duyurulur. Dışkılar ne yönde dışarıda kaldığı için korku stres kaynaklı kabarma durgunluk yem yememe vs görülebilir.

Elif S.

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. 😊 Uykulu şuan biraz ama aşağı ekledim videosunu. Kuyruk sekmesi yok gibi ama yinede karnı ağrıyormuş gibi duruyor sanki. 🥺

Dışkısını çekebilmek için 2 saat dışarda yanımda tuttum ama hiç düzgün dışkı yapmadı, fotoğrafını çekebileceğim bi dışkı olmadı yani. Dümdüz işedi sadece su gibi şeffaf. 🥲

İştahı yerinde gibi şuanlık ne uzatsam yiyor zaten, yemliğinde de kabuk var biraz. Darı verdim ondanda yedi.

Bahsettiğim sineklikde bu. Biz kendimiz takdırdık ama bazı yeni evlerde hazır oluyor bunlardan. Başkalarıda daha dikkatli olur belki bunu görüp. 🥺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamam biliyorum bu sinekliği hatta köydeki evimizde var ama kaydırmalı sineklik olduğunu bilmiyordum. Çok tehlikeliymiş cidden video çekerek gösterdiğiniz iyi oldu. Videoda da iyi duruyor yani elzem bir durum varmış gibi durmuyor. Ama yine de takip etmek gerek. Kekik çayı yapıp ikram edebilirsiniz.

Elif S.

Yeni Üye
Tamam biliyorum bu sinekliği hatta köydeki evimizde var ama kaydırmalı sineklik olduğunu bilmiyordum. Çok tehlikeliymiş cidden video çekerek gösterdiğiniz iyi oldu. Videoda da iyi duruyor yani elzem bir durum varmış gibi durmuyor. Ama yine de takip etmek gerek. Kekik çayı yapıp ikram edebilirsiniz.
Kusura bakmayın cevap vermeyi unutmuşum. 😭 Çok teşekkür ederim. 😊🙏🏻 Gece yarısı gördümde bildirim gitmesin o saatte sabah cevap veririm diye yazmadım. Yaptım verdim kekik çayını sağolun. Bağırarak uyandırmaya başladı yine şapşal. Hala ishal ama daha iyi gibi şuan, usnegano da koydum sularına. Geçmezse yine entrobac vericem. 😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kusura bakmayın cevap vermeyi unutmuşum. 😭 Çok teşekkür ederim. 😊🙏🏻 Gece yarısı gördümde bildirim gitmesin o saatte sabah cevap veririm diye yazmadım. Yaptım verdim kekik çayını sağolun. Bağırarak uyandırmaya başladı yine şapşal. Hala ishal ama daha iyi gibi şuan, usnegano da koydum sularına. Geçmezse yine entrobac vericem. 😊
Estağfurullah iyi olmasına sevindim. Rica ederim 🌸

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. 😊 Uykulu şuan biraz ama aşağı ekledim videosunu. Kuyruk sekmesi yok gibi ama yinede karnı ağrıyormuş gibi duruyor sanki. 🥺

Dışkısını çekebilmek için 2 saat dışarda yanımda tuttum ama hiç düzgün dışkı yapmadı, fotoğrafını çekebileceğim bi dışkı olmadı yani. Dümdüz işedi sadece su gibi şeffaf. 🥲

İştahı yerinde gibi şuanlık ne uzatsam yiyor zaten, yemliğinde de kabuk var biraz. Darı verdim ondanda yedi.

Bahsettiğim sineklikde bu. Biz kendimiz takdırdık ama bazı yeni evlerde hazır oluyor bunlardan. Başkalarıda daha dikkatli olur belki bunu görüp. 🥺

Bu sineklikler tehlikeli oluyor,İskender papağanım biz uyurken odada geziyor genellikle,xamı açıktı,aynı bu sineklik gibi sineklik vardı,üstünü büküp dışarı çıkmış, yaklaşık bir saat pencere demirlerinden dışarıyı izlemiş,kaçmadı Allah'a şükür,kuşunuz en kısa sürede iyileşir inşallah,geçmiş olsun

Üst Alt