• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum öğürüyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Entrobacın 3. Gununden 4 5 saat sonraki diskilar
Pelet yemi bir süre hiç vermeyelim. Yarın sade su içmişken akşam dışkıları yine görelim. Pelet yemi bıraktığında kusma yapacak mı gözlemleyin. Keyfi, canlılığı, yem yemesi iyiyse ve kusma yoksa daha önce şu mesajda yazdığım şekilde normal programınıza geçin;
Elinizdeki ürünlerden gerwit, entrobac, bt amin, sedochol, kalsilux, e vitamini (taubenfit e50 ise) kullanabilirsiniz. Diğer 3 ürün tanımadığım ve az önce saydıklarımla çakışan ürünler.

Kuş sağlıklı olduğunda;
Pazartesi: gerwit
Salı: sade su
Çarşamba: entrobac
Perşembe: sade su
Cuma: bt amin kullanın
Cumartesi: sade su
Pazar: sade su

Bir sonraki hafta bt amin yerine sedochol. İkisi dönüşümlü kullanılsın. Yani bir hafta btamin, diğer hafta sedochol
10 günde bir kalsilux boş su gününe denk gelsin
25-30 günde bir e vitamini kullanılabilir. Sedochol olan haftaya yerleştirin. Gerwitle biraz açık olsun araları
Kusma ve haksizlik, iştahsızlık gözlemlerseniz yine bu konunuz içinden yazınız

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Pelet yemi bir süre hiç vermeyelim. Yarın sade su içmişken akşam dışkıları yine görelim. Pelet yemi bıraktığında kusma yapacak mı gözlemleyin. Keyfi, canlılığı, yem yemesi iyiyse ve kusma yoksa daha önce şu mesajda yazdığım şekilde normal programınıza geçin;

Kusma ve haksizlik, iştahsızlık gözlemlerseniz yine bu konunuz içinden yazınız
Hocam pelet yemi kestim, malesef hiç müsait olamadım bu hafta boyu oyuzden dışkıları atamadım. kusma hala yapıyor keyfi yerinden canlılığı yerinde yem yemesi biraz az yani hep öyleydi az yiyor ve çok enerjik kilo almıyor. bugün annem meyve vermiş havuç yeşillik vermis ve bugün ekstradan ilk defa banyo yapmak istemiş ve suya girmeden önce bol su içmiş suya girmeden önce (annem özellikle içme suyu ile banyo yaptırdı)dışkılar sıvı altına peçete koydum atarım yine de. Yarın meyve yemeden sadece yem su kuş kumu halinide atarım. normalde bize tartı gelecekti kilosu net şekilde söyleyecektim ama kargo geri gitmiş kilosunu net şekilde yazamıyorum.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
yarın meyve yememiş halini atacağım.anneme sordum bundan önceki günler dışkısı cıvık değilmiş.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
yarın meyve yememiş halini atacağım.anneme sordum bundan önceki günler dışkısı cıvık değilmiş.
birde hocam tartımı nasıl yapacağım kuş tartının üstünde durmaz küçük kafesimi, var kafesi kuşsuz tartıp sonra kuşlu tartsam olur mu?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
birde hocam tartımı nasıl yapacağım kuş tartının üstünde durmaz küçük kafesimi, var kafesi kuşsuz tartıp sonra kuşlu tartsam olur mu?
Evet, önce boş kafesi tartın, sonra kafes ve kuşla tartabilirsiniz. Minik bir kutu da olabilir, maske kutusu gibi.

Elinizde zeolit tozu ve elle besleme maması var mıydı?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Evet, önce boş kafesi tartın, sonra kafes ve kuşla tartabilirsiniz. Minik bir kutu da olabilir, maske kutusu gibi.

hayır ikiside yok nereden temin ederim kuşun durumu kötü mü ki hala daha enerjisinde sorun yok keyfi yerinde pazartesi tartı gelecek net gr söylerim

Son düzenleme:

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye

Hocam şu sorunu net şekilde anlayamadım. kuşta bu durum 5 aydan beri var. kursak mantarı mı değil mi? 5 aydan beri kursak mantarı varsa nasıl hep aynı düzeyde kaldı? dediğiniz herşeyi yapmaya çalışıyorum ama olaya açıklık getiremiyorum. yoruldum kuşuma birşey olacak düşüncesini düşünmekten.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Dışkılar neden böyle oldu anlamadım:/
Son resimdeki duşkılar gayet normal. İlk resimdekilerde biraz dışkı suyunda renklenme var. Ama çok korkulacak bir şey olduğunı sanmıyorum. Pelet yem ve yanlış program yüzünden sindirim sıkıntısı çekiyor bence. Zeolit tozu ve elle besleme maması alıp 10 gün boyunca zeolitli mamayla beslerseniz, sindirim sıkıntısı da, varsa kursak mantarı sorunu da çözülür. Mamaist den sipariş edebilirsiniz. Elle beslemeyi kursaktan yapabilecekseniz, elle besleme ucu no 2 alalım. Yapamam derseniz iğnesiz şırınga ile ağzına da verebilirsinizç ya da çok sevdiği bir mama ya da sebzeye karıştırıp yedirmeye çalışabilirsiniz. Yalnız zeolit biraz acı olduğundan çok sevdiği bir şeyden 1 tatlı kaşığı yiyip bitirebileceği bir şeye eklemek lazım zeoliti

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Son resimdeki duşkılar gayet normal. İlk resimdekilerde biraz dışkı suyunda renklenme var. Ama çok korkulacak bir şey olduğunı sanmıyorum. Pelet yem ve yanlış program yüzünden sindirim sıkıntısı çekiyor bence. Zeolit tozu ve elle besleme maması alıp 10 gün boyunca zeolitli mamayla beslerseniz, sindirim sıkıntısı da, varsa kursak mantarı sorunu da çözülür. Mamaist den sipariş edebilirsiniz. Elle beslemeyi kursaktan yapabilecekseniz, elle besleme ucu no 2 alalım. Yapamam derseniz iğnesiz şırınga ile ağzına da verebilirsinizç ya da çok sevdiği bir mama ya da sebzeye karıştırıp yedirmeye çalışabilirsiniz. Yalnız zeolit biraz acı olduğundan çok sevdiği bir şeyden 1 tatlı kaşığı yiyip bitirebileceği bir şeye eklemek lazım zeoliti
hocam ilk dışkı annem kafesine 1 tane marul koymuş kusumda marul canavarı olduğu için çok yemiş ishal olmuş programı direkt iptal edicegim ve sizin dediginiz ürünleri alacağım şuanda alamayabilirim acil bir durumu yoksa onun için yüklü bir alışveriş yaptım çünkü

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
hocam ilk dışkı annem kafesine 1 tane marul koymuş kusumda marul canavarı olduğu için çok yemiş ishal olmuş programı direkt iptal edicegim ve sizin dediginiz ürünleri alacağım şuanda alamayabilirim acil bir durumu yoksa onun için yüklü bir alışveriş yaptım çünkü
Pelet yemi de kesinlikle vermeyin.

Doğacı

Eski Forumcu
Muhabbet Kuşları

Minyatür ithal ve Yerliler 35-40 Gr

Çekoslovak , hollanda İngiliz kırması 40-45 Gr

Jumbo, İngiliz, şhow kırması 45-50 Gr

Şhow jumbolar 50-60 Gr

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
ayrıca filizlendirilmis yem vereceğimde özel olarak tohumlamı yapayım yoksa versele laga prestige yeterli olurmu elimde elenmis kızıl darı da mevcut
Merhaba tohum çimlendirmeyi önermem. İyi dezenfekte edilmezse içinde küf oluşma ihtimali ve mantar maya üremesi sonucu kursak mantarı yaoma ihtimali var. İlla yapacağım dersenix de, bir dışkıları, durumu düzeltelim. Ondan sonraki aşama olsun. Not: ben üretimhanmde çimlendirme vermiyorum.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
zeolitli beslemeden sonra 3. gün kuş çok rahatsız oluyor elle beslenmeden ve bugün ilk defa dışkısının üstü siyah ve sulu oldu elle beslemeden önce yoktu böyle bir dışkı

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
zeolitli beslemeden sonra 3. gün kuş çok rahatsız oluyor elle beslenmeden ve bugün ilk defa dışkısının üstü siyah ve sulu oldu elle beslemeden önce yoktu böyle bir dışkı
Şuan biraz daha toparladı daldarı koydum ondan yedi altına peçete koydum dışkılarını atacağım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Şuan biraz daha toparladı daldarı koydum ondan yedi altına peçete koydum dışkılarını atacağım
Zeolitli besleme tedavisi sırasınca, kuşa meyve, sebze vermeyin. Sadece yem ve su olsun. Suda 3 gün entrobac verelim, 1 gün gerwit. Zeolitli beslemeyi mutlaka en az 7 güne tamamlayalım. Besleme sırası ve sonrasında rahatsız olması çok normal. Sizin midenize hortum sokup beslediklerini düşünün. Bu onun iyiliği için. 10-15 dk Sonra toparlar kendini. Pelet yem kesinlikle vermeyelim ve kullandığımız tüm sular şişe su olsun. Mama da 39 dereceye yakım bir ısıda olsun.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Zeolitli besleme tedavisi sırasınca, kuşa meyve, sebze vermeyin. Sadece yem ve su olsun. Suda 3 gün entrobac verelim, 1 gün gerwit. Zeolitli beslemeyi mutlaka en az 7 güne tamamlayalım. Besleme sırası ve sonrasında rahatsız olması çok normal. Sizin midenize hortum sokup beslediklerini düşünün. Bu onun iyiliği için. 10-15 dk Sonra toparlar kendini. Pelet yem kesinlikle vermeyelim ve kullandığımız tüm sular şişe su olsun. Mama da 39 dereceye yakım bir ısıda olsun.
su bizim kullandığımız damacana su erikli