• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum öğürüyor

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Temiz suyu içtikten sona emin olup mu dışkılarını atayim? Hocam yem kusma yok sadece bu hareketi yapıyor öğürüyor ama çok arada bir tüm evdekilerin gözlemlerine göre en son 3 hafta önce yaptığının kanaatine vardık. Yem yiyor bazı günler daha iştahlı bazı günler daha az iştahlı enerjisi aşırı yerinde deli gibi uçuyor (cok enerjik ve uzun soluklu)yeminde şuanda %25 oranında pelet var alıştırma sürecindeyim. Kafesinde versele laga gritli kuş kumu var yemide versele laga prestige muhabbet kuşu yemi.
@Ayvalık Jumbo Muhabbet hocam birşey demeyecek misiniz? bugün göğsündeki kemik daha keskjn geliyor elime ama o keskin gelen yerin etrafında et var kemikler orada elime gelmiyor hassas teraziyide sipariş ettim internetten

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@Ayvalık Jumbo Muhabbet hocam birşey demeyecek misiniz? bugün göğsündeki kemik daha keskjn geliyor elime ama o keskin gelen yerin etrafında et var kemikler orada elime gelmiyor hassas teraziyide sipariş ettim internetten
Merhaba, sizden sade su verdiğiniz akşam dışkı resmi ile ayrıntılı durum raporu istemiştim.

Eğer göğüs kemiğinin çevresinde et varsa, yanlar boş hissedilmiyorsa durum kötü değildir.

Ayrıca en son 3 hafta önce kusmuştu dediniz ama kusarkenki videosu var. O yeni bir video mu? Ayrıca öğürme hareketi de kusma çeşididir.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, sizden sade su verdiğiniz akşam dışkı resmi ile ayrıntılı durum raporu istemiştim.

Eğer göğüs kemiğinin çevresinde et varsa, yanlar boş hissedilmiyorsa durum kötü değildir.

Ayrıca en son 3 hafta önce kusmuştu dediniz ama kusarkenki videosu var. O yeni bir video mu? Ayrıca öğürme hareketi de kusma çeşididir.
bu attığım video dün yaptı dünden 3 hafta önce de yapmıştı daha aylar öncede yapıyordy birazdan kuşu kafesine koyarım taze su içtiğinden emin olurum ve dışkısını atarım.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
bu attığım video dün yaptı dünden 3 hafta önce de yapmıştı daha aylar öncede yapıyordy birazdan kuşu kafesine koyarım taze su içtiğinden emin olurum ve dışkısını atarım.
Tamamdır. Bir de bende pelet yeme karşıyım. Çünkü bu kuşların sindirim sistemi yem kırmak, yem öğütmek üzerine kurulu. Hazır pelet yemlerin kuşlara uygun olmadığını düşünüyorum. Devamlı hazır katı gıda ile beslenmeleri bile gaga iç boşluğunda gıda birikmesine sebep olur bence en basitinden. Bu da başta kursak mantarı olmak üzere bir çok hastalığı, bakteri üremesini tetikleyebilir. İnanın hiç sıcak bakmıyorum. Tabi sizin kararınız.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır. Bir de bende pelet yeme karşıyım. Çünkü bu kuşların sindirim sistemi yem kırmak, yem öğütmek üzerine kurulu. Hazır pelet yemlerin kuşlara uygun olmadığını düşünüyorum. Devamlı hazır katı gıda ile beslenmeleri bile gaga iç boşluğunda gıda birikmesine sebep olur bence en basitinden. Bu da başta kursak mantarı olmak üzere bir çok hastalığı, bakteri üremesini tetikleyebilir. İnanın hiç sıcak bakmıyorum. Tabi sizin kararınız.
yeminde çok az bulunmakta alistirdiktan sonrada cok az arada bir kullanmak istiyorum. sizce videoda kuşla bir sorun var mı gerçekten çok üzülmeye başladım bu kusma eylemi yüzünden

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
yeminde çok az bulunmakta alistirdiktan sonrada cok az arada bir kullanmak istiyorum. sizce videoda kuşla bir sorun var mı gerçekten çok üzülmeye başladım bu kusma eylemi yüzünden
Dışkısını bir görelim. Bir de tünekteyken bir videosunu görelim. Vücut görünüşüne, keyfine bakalım. Kafeste grit kum var di mi?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Dışkısını atacağım Tünekteyken videosunuda ekleyeyim keyfi yerinde kafesinde grit kum var ve yiyor.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Streamable Video bir tane daha video çektim oyuncakları falan temiz bu arada en çok sevdiği oyuncaklar bunlar

Doğacı

Eski Forumcu
hocam birde son olarak takviye konusunda yazacağım bana entrobac gerwit bt amin harici normal saglikliyken kullanabileceğım takviye önerir misiniz şuanda elimde önerdiğiniz bu 3 ü var.(bu 3ünün yeterli olduğunu düşünüyorum ama ek olarak daha dayanıklı daha enerjik olmasını istiyorum)
1696288777607.png

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Elinizdeki ürünlerden gerwit, entrobac, bt amin, sedochol, kalsilux, e vitamini (taubenfit e50 ise) kullanabilirsiniz. Diğer 3 ürün tanımadığım ve az önce saydıklarımla çakışan ürünler.
Kuş sağlıklı olduğunda;
Pazartesi: gerwit
Salı: sade su
Çarşamba: entrobac
Perşembe: sade su
Cuma: bt amin kullanın
Cumartesi: sade su
Pazar: sade su

Bir sonraki hafta bt amin yerine sedochol. İkisi dönüşümlü kullanılsın. Yani bir hafta btamin, diğer hafta sedochol
10 günde bir kalsilux boş su gününe denk gelsin
25-30 günde bir e vitamini kullanılabilir. Sedochol olan haftaya yerleştirin. Gerwitle biraz açık olsun araları
bu takvimden kullanacağım hocam zaten detaylı şekilde yazmış.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kanatlı oil mix plus

* İmmun sistemi destekler .

* Enerji vitamin mineral kaynağıdır.

* Kemik ve yumurta oluşumunu destekler.

* Vucut direncini arttırır .

* Mantar türlerine karşı doğal koruyucudur
kullanımı nasıl oluyor takviye ürünlerini çok bilmiyorum. daha çok eskiden beslediğim sultan papağanı sayesinde yemler konusunda bir fikrim var ama takviyelerde pek yok

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
kullanımı nasıl oluyor takviye ürünlerini çok bilmiyorum. daha çok eskiden beslediğim sultan papağanı sayesinde yemler konusunda bir fikrim var ama takviyelerde pek yok
Şimdilik farklı bir şey karıştırmayalım. Bugün entrobac ın 3.günü mü? 4.gün sade su verip akşam dışkı değerlendirmesi yapacaktık.

Bir de son attığınız videoda, o bibloya kur kusması yapıyor gibi geldi bana. Kut kusmasını oyuncaklara, tellere, tüneğe, parmağa, sivri, çıkıntılı cisimlere yapabil erkek kuşlar. Kur kusması hastalık kaynaklı değildir, normal bir davranıştır. Hastalık kaynaklı kusmada kuşun mutsuz olduğunu hissedersiniz. Yüzü vücudu, gerilmiş, ip gibi uzun olur. Kusmuk sulu olup tüylerine, çevreye saçılır. Yem şeklinde olmaz. Kötü, ekşimsi kokulu olur. Bu kuşun hasta olduğunu düşünmemeye başladım ben

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Şimdilik farklı bir şey karıştırmayalım. Bugün entrobac ın 3.günü mü? 4.gün sade su verip akşam dışkı değerlendirmesi yapacaktık.

Bir de son attığınız videoda, o bibloya kur kusması yapıyor gibi geldi bana. Kut kusmasını oyuncaklara, tellere, tüneğe, parmağa, sivri, çıkıntılı cisimlere yapabil erkek kuşlar. Kur kusması hastalık kaynaklı değildir, normal bir davranıştır. Hastalık kaynaklı kusmada kuşun mutsuz olduğunu hissedersiniz. Yüzü vücudu, gerilmiş, ip gibi uzun olur. Kusmuk sulu olup tüylerine, çevreye saçılır. Yem şeklinde olmaz. Kötü, ekşimsi kokulu olur. Bu kuşun hasta olduğunu düşünmemeye başladım ben
Entrobac kullandiktan sonra normal su içtiğinde attım. Hocam kur kusması değil bunu elimizde normal dururkende yapıyor ve bu oyuncaklara kur yapmiyor sadece kemiriyor ama siz bilirsiniz eğer veterinere götürmem gerekirse götüreyim.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye

Kusmuk sulu degil hatta bu hareketi yaptıktan sonra yem parçacıkları döküldü o dökülen parcalarda yem kokusu vardı sulu degildi

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye

Entrobacın 3. Gununden 4 5 saat sonraki diskilar