• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum öğürüyor ve kabarık

aleyy

Aktif Üye
Hocam merhaba tekrardan. Bugün doksisiklin tedavisinin ikisi için de 6. günü. 6 güne devam etmemin sebebi belirtilerin geçmemiş olması hekimle konuştum dedi ki 8 güne bağlayalım. Şu an kuşumda solunum sonrası işte solunum yaparken vik vik diye bir ses geliyor. Ondan sonra tüy kabartma var, aşağıya doğru duruyor. Önceden daha iyiydi, kötüleşmeye başladı gibi bu sefer gerçekten. Hani kusma hareketi yapıyor boynunu yaylandırıp aşağıya doğru eğiyor ama kusma yok ağzında böyle geveliyor gibi yapıyor. Zaten videosunu koyacağım. Dışkısı biraz daha koyu yeşil gibi, onu da taze bir dışkı bulursam atacağım. Dediğim gibi tüylerini kabartıyor halsiz bir duruşu var ve kuyruk hareketi başladı geçmişti ben ne yapacağımı bilmiyorum hocam 😓

Erkek kuşumda da tüy kabartma, titreme var. Dışkısını bulursam onu da atacağım. Tedavi cevap vermedi ve kötüleşiyor gibiler ne yapayım? 😓

Dişi böyle
Erkek de böyle. Uğraşıyorum ama tam düzeliyorlar derken tekrardan kötüleşmeye başlıyorlar. Çok üzülüyorum gerçekten 😓

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Siz tedavi sürecinde kuşları ayırmamış mıydınız. Aslında hiç iyileşme eğilimi göstermiyorsa sekiz güne tamamlamak bilemedim ne kadar doğru. Kuş iyileşiyorsa garantilemek için genelde yedi veya on güne tamamlarız. Sarı kuşta kusma hareketi var kursak mantarı tarafından da değerlendirmek gerekir trıflucan gibi antifungal ilaç aslında kullanılabilir ama yine de hekiminize bu yönden danışın.

aleyy

Aktif Üye
Siz tedavi sürecinde kuşları ayırmamış mıydınız. Aslında hiç iyileşme eğilimi göstermiyorsa sekiz güne tamamlamak bilemedim ne kadar doğru. Kuş iyileşiyorsa garantilemek için genelde yedi veya on güne tamamlarız. Sarı kuşta kusma hareketi var kursak mantarı tarafından da değerlendirmek gerekir trıflucan gibi antifungal ilaç aslında kullanılabilir ama yine de hekiminize bu yönden danışın.
Hocam ayırdım tabiki. Kurban bayramından önce ayırdım taa. Veteriner de bilmiyor bence. Karaciğer için bir yorum yapamadı mesela. Bir iyileşme olmasa da 8 güne tamamlamak istedi. Burada zaten kuş hekimi yok. Ne yapayım sizce? Erkek olanın da videosunu koydum.

Ayrıca ikisinin semptomu farklı gibi. Kızın titremesi yok ve kusma hareketi yapıyor. Erkek olan aşırı tüy kabartıp titriyor ancak uçuyor da konuşup dans da ediyor bizimle.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hocam ayırdım tabiki. Kurban bayramından önce ayırdım taa. Veteriner de bilmiyor bence. Karaciğer için bir yorum yapamadı mesela. Bir iyileşme olmasa da 8 güne tamamlamak istedi. Burada zaten kuş hekimi yok. Ne yapayım sizce? Erkek olanın da videosunu koydum.

Ayrıca ikisinin semptomu farklı gibi. Kızın titremesi yok ve kusma hareketi yapıyor. Erkek olan aşırı tüy kabartıp titriyor ancak uçuyor da konuşup dans da ediyor bizimle.
Erkek kilolu geldi gözüme daha önce zaten konuşmuştuk bunu. Erkeğin ve dişinin temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dört beş dışkıyı görelim. Birde doksisiklini nasıl verdiniz ağızdan mı suluğunda mı. Ağızdan ise günde kaç kez suluğunda ise ölçüsü.

aleyy

Aktif Üye
Erkek kilolu geldi gözüme daha önce zaten konuşmuştuk bunu. Erkeğin ve dişinin temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dört beş dışkıyı görelim. Birde doksisiklini nasıl verdiniz ağızdan mı suluğunda mı. Ağızdan ise günde kaç kez suluğunda ise ölçüsü.
Hocam erkek 39 Gr. Kız 44 Gr.
Erkekte karaciğer yağlanması var dedi Şehmus hoca. Günlük taze olarak 100ml dendi ben bir 90 mlye 5 damla koyuyorum. Yemleri şu an mamaist diyet yem. Kızın dışkıları aynı formatta bir tane taze halini ekliyorum.
Hocam bir de burada bir tüy dökülmesi mevcut dişide. Göğsünün sol alt kısmında.

Erkeğin dışkısını da ekleyeceğim sonrasında.

Ekli dosyalar

aleyy

Aktif Üye
Bir de dişinin kursağını kontrol ettim elimden geldiğince. Çok şişkin değil ancak yemler tane tane ele geliyor ama yeni yediyse ondan da olabilir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar da problem görünmüyor. Tüy dökülmesi için dişi de kuluçka vs olmadıysa tek başına bir hastalığın belirtisi diyemeyiz ama ense damlası yaptırmakta yarar var. Antibiyotik dozajı maalesef tedavi edici dozajı altında. Yani en azından yarım suluğa altı yedi damla daha uygun olurdu. Kursaktaki yemler evet dokunulduğunda ele gelir.

aleyy

Aktif Üye
Dışkılar da problem görünmüyor. Tüy dökülmesi için dişi de kuluçka vs olmadıysa tek başına bir hastalığın belirtisi diyemeyiz ama ense damlası yaptırmakta yarar var. Antibiyotik dozajı maalesef tedavi edici dozajı altında. Yani en azından yarım suluğa altı yedi damla daha uygun olurdu. Kursaktaki yemler evet dokunulduğunda ele gelir.
Bu da erkeğin dışkısı ilkine bastığı için şekli farklı görünüyor.
Antibiyotiği 3 gün daha bu şekilde devam ettirdim mı peki?
Hocam dişinin dışkısını bir arkadaşıma baktırdığimda candida ihtimali var demişti. Acaba antifungal olarak amfoterisin b de başlayayım mı ikisine de?
Yine de böyle minnoş oğluşum. Disimiz böyle değil malesef. İkisinin farklı hastalıktan muzdarip olduğunu düşünmemin sebebi de bu 🥲

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hasta kuş konuşmaz kur yapmaz mavi olan erkek kuşunuz hasta değil videosunu attığınız da muhtemelen uyku şekerleme modundaydı. O yüzden kabarık duruyordu. Mavi kuşa antibiyotik vs artık vermeyin dişiye gelirsek hekiminizin dediği süre kadar verin ama benim belirlediğim dozaj olarak verin. Dişi de eğer candida şüphesi varsa amfoterisin b yerine oldukça mantar da etkili olan trıflucan uygulanabilir.

aleyy

Aktif Üye
Hasta kuş konuşmaz kur yapmaz mavi olan erkek kuşunuz hasta değil videosunu attığınız da muhtemelen uyku şekerleme modundaydı. O yüzden kabarık duruyordu. Mavi kuşa antibiyotik vs artık vermeyin dişiye gelirsek hekiminizin dediği süre kadar verin ama benim belirlediğim dozaj olarak verin. Dişi de eğer candida şüphesi varsa amfoterisin b yerine oldukça mantar da etkili olan trıflucan uygulanabilir.
Peki antibiyotik sonrası hemen mı başlayayım yoksa entrobac Sedochol ile bir hafta sonrasında falan mı yapayım bunu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki antibiyotik sonrası hemen mı başlayayım yoksa entrobac Sedochol ile bir hafta sonrasında falan mı yapayım bunu?
Evet biraz ara verin kuş dinlensin sonra tedaviye geçersiniz ama yine de ilaç konusunda hekiminize danışmakta fayda var.

aleyy

Aktif Üye
Evet biraz ara verin kuş dinlensin sonra tedaviye geçersiniz ama yine de ilaç konusunda hekiminize danışmakta fayda var.
Keşke bilgili olsaydı :( Çok teşekkür ederim 💕 Peki ne vereyim öncelikle? Entrobac, sedochol, usnegano, BT amin ve gerwit var. Bir de zeolit ulaştı elime.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Keşke bilgili olsaydı :( Çok teşekkür ederim 💕 Peki ne vereyim öncelikle? Entrobac, sedochol, usnegano, BT amin ve gerwit var. Bir de zeolit ulaştı elime.
Zeolit i bir hafta kadar az bir miktar verebilirsiniz onda sıkıntı olmaz. Florayı toparlamak için üç gün kadar probiyotik veriniz bir iki gün sonra da b kompleks uygulanabilir. Ama kuş kötüye giderse kabarır iştahtan kesilme vs o zaman bekleme yapmayın tedaviye başlayın. Ne demek rica ederim 🌸

aleyy

Aktif Üye
Zeolit i bir hafta kadar az bir miktar verebilirsiniz onda sıkıntı olmaz. Florayı toparlamak için üç gün kadar probiyotik veriniz bir iki gün sonra da b kompleks uygulanabilir. Ama kuş kötüye giderse kabarır iştahtan kesilme vs o zaman bekleme yapmayın tedaviye başlayın. Ne demek rica ederim 🌸
Hocam bugün veteriner hekimle görüştüm. Bana karaciğer ve akciğer için 2 sıvı hazırladı. Antibiyotik sonrasında 30 gün bunları ayrı suluklarda kullan dedi. Ve kuşları birlikte barındırın iyice strese girmesinler dedi.
Dişinin arka kuyruk kısmının orayı dişi kaşıyıp tüyünü dökmüş sanırım, kaşıyor ve kafasını sürtüyor arada. Görünümü bu şekil. Bir de ön kısmında vardı geçen ki fotoğraftada koymuştum. Parazit yoktur değil mi? Daha yeni tüy dökmeden çıktı.
Ensesinde ve sırtında da biraz da popoda mevcut.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

aleyy

Aktif Üye
Bir de aldığım kuru yumurta maması da bu. İçinde şeker de varmış sanırım, sıkıntı olmaz değil mi?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bir önceki yazımda dedim size parazit için ense damlası yaptırmanız iyi olurdu. O kısım da enfeksiyon tarzı bir şey yoksa parazit kaynaklı olabilir. Mama da şeker varsa tavsiye etmem çünkü mantar ihtimali var kuşta. Şeker mantarı besler bu da kuş için hiç iyi olmaz. Karaciğer ve akciğer için hazırladığı sıvı nedir destekleyici mi. Kuşun öğürme kusması için soru sordunuz mu.

aleyy

Aktif Üye
Bir önceki yazımda dedim size parazit için ense damlası yaptırmanız iyi olurdu. O kısım da enfeksiyon tarzı bir şey yoksa parazit kaynaklı olabilir. Mama da şeker varsa tavsiye etmem çünkü mantar ihtimali var kuşta. Şeker mantarı besler bu da kuş için hiç iyi olmaz. Karaciğer ve akciğer için hazırladığı sıvı nedir destekleyici mi. Kuşun öğürme kusması için soru sordunuz mu.
Destekleyici sanırım ne olduğunu bilmiyorum ama içinde b komplex de var dedi. Kusmuyor zaten sadece öğürme yapıyordu dün. Sordum ve her öğürme mantar olmaz dedi. Bugün ikisini birleştirdim. Tüyleri o sıra aklıma gelmedi şimdi ikisini birleştirince daha çok yerinde olduğunu gördüm. Şimdi hasta olduğu için parazit ilacı etkili olur mu? Olursa alayım damlatayım. Ama ben mama hazırlama ile ilgili buradaki forumlarda yumurta maması olarak versele laga gördüm. Ondan almıştım sebzesine karıştırmak için. Ne yapayım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Destekleyici sanırım ne olduğunu bilmiyorum ama içinde b komplex de var dedi. Kusmuyor zaten sadece öğürme yapıyordu dün. Sordum ve her öğürme mantar olmaz dedi. Bugün ikisini birleştirdim. Tüyleri o sıra aklıma gelmedi şimdi ikisini birleştirince daha çok yerinde olduğunu gördüm. Şimdi hasta olduğu için parazit ilacı etkili olur mu? Olursa alayım damlatayım. Ama ben mama hazırlama ile ilgili buradaki forumlarda yumurta maması olarak versele laga gördüm. Ondan almıştım sebzesine karıştırmak için. Ne yapayım?
Kuş antibiyotik tedavisi görüyorsa ense damlasını erteleyin ağır gelebiliyor. Ama bittiyse hekiminize söyleyin. O da yol gösterir. Evet her öğürme yada kusma mantar değildir çoğu hastalığın ortak belirtisidir diyebilirim. Ama kursak mantarı kuş ile hazımsızlık yaşayan kuşun kusma şekli durumu farklıdır bu ayırt edilebilir. Kuşta mantar yoksa mamayı verin ama mantar ihtimali varsa önermem.