• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum öğürüyor ve kabarık

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki yem yemiyor da. Elimde elle besleme maması yok. Sarı darıyi dövüp ılık su azıcık tuz ve şeker ile besleme yapsam uygun olur mu? Yarın elle besleme maması alıp yedirmeyi düşündüm. En azından bir şey yemiş olur diye düşündüm. Sizin de görüşünüzü almak istiyorum 🥲
Kuşta kursak mantarı şüphesi varsa tuz yada şeker içerikli besinler vermek kuşu bir nevi zehirlemektir. Dışkının rengi hiç sağlıklı değil. Kuşun bir an önce tedaviye ihtiyacı var.

aleyy

Yeni Üye
Kuşta kursak mantarı şüphesi varsa tuz yada şeker içerikli besinler vermek kuşu bir nevi zehirlemektir. Dışkının rengi hiç sağlıklı değil. Kuşun bir an önce tedaviye ihtiyacı var.
Vermedim hiç. Sadece vereyim mi diye bir sormak istedim. Elle besleme maması almayı düşünüyorum. Hiç yoktan bir şeyler yesin 🥲

Paşa01

Aktif Üye
Ailevi durumlardan dolayı götürme şansım yok. Aşırı üzülüyorum ama ne yapıcam bilemiyorum 😭
Bizler hasta olunca anne bava kardeş hasta olunca hemen gidiyoruz hastaneye ve tedaviye başlıyoruz bunlarda can demekki çok acı çekiyorki kuzum kafes telinde duruyor hiç kıyamıyorum ve hiç dayanamıyorum sorun ve sıkıntı ne olursa olsun götürmeniz gerekir vebali var. Gelmiş geçmiş olur inş

aleyy

Yeni Üye
Kuşlara da bakan bir hekime götürdü babam zor da olsa. Hekim kursak mantarı gibi ama kesin bir şey diyemiyorum diyerek 3 tane toz vermiş. Biri enzimmiş, biri lif içeren bir tozmuş, biri de vitaminmiş. Mercimek tanesi kadar elle besleme mamasina eklemenizi söylemiş. Ne yapmalıyım sizlere de sorayım dedim. İlaç vs. vermemiş riske girmeyip. @Demet bükay @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Verilenler büyük ihtimalle sindirimi destekleyici takviyeler. Bu tozlar belki tedaviyi destekler ama altta yatan hastalığı iyileştirmez. Ayrıca bir önceki videoya göre kuşu daha iyi gördüm son dışkılar ne yönde.

aleyy

Yeni Üye
Verilenler büyük ihtimalle sindirimi destekleyici takviyeler. Bu tozlar belki tedaviyi destekler ama altta yatan hastalığı iyileştirmez. Ayrıca bir önceki videoya göre kuşu daha iyi gördüm son dışkılar ne yönde.
Yemediği için koyu yeşil ama aşırı sıvı değil dışkısı. Ne yapmalıyim peki?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkıda hala yoğun şekilde enfeksiyon var. Hekim riske atmayıp ilaç vermemiş. Biz bir iki video ve dışkıya bakarak mı riske girelim. Ayrıca riske girmeyecek analiz yapıp ona göre tedavi uygulayacak. O zaman siz riske girip eczaneden trıflucan alıp sabah akşam ağzından bir damla damlatın. Dışkıda mantar kökenli enfeksiyon varsa iyi gelir. Kursak mantarını da varsa tedavi eder. Yani deneme yanılma yapacaksınız o zaman. Ama dışkı tahlili sonucuna göre ilaç kullanımı en garanti yöntem. Karar sizin. Kuşun durumu en azından dışkılar iyi değil. Elinizi çabuk tutun.

aleyy

Yeni Üye
Dışkıda hala yoğun şekilde enfeksiyon var. Hekim riske atmayıp ilaç vermemiş. Biz bir iki video ve dışkıya bakarak mı riske girelim. Ayrıca riske girmeyecek analiz yapıp ona göre tedavi uygulayacak. O zaman siz riske girip eczaneden trıflucan alıp sabah akşam ağzından bir damla damlatın. Dışkıda mantar kökenli enfeksiyon varsa iyi gelir. Kursak mantarını da varsa tedavi eder. Yani deneme yanılma yapacaksınız o zaman. Ama dışkı tahlili sonucuna göre ilaç kullanımı en garanti yöntem. Karar sizin. Kuşun durumu en azından dışkılar iyi değil. Elinizi çabuk tutun.
Tamamdır teşekkür ederim. Umarım balım iyileşir ve güzel haberlerle gelirim 🥲

aleyy

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan. Kuşum şu an biraz daha yem yer oldu. Kalamar kullandığını da gördüm. Ancak tunekte bu şekilde bir yere paralel bir duruş ve kafasını bu şekilde bir tutuş sergiliyor. Altını temizlerken de gördüm bazı dışkılarında yem taneleri oluyor. Bayadır öğürme hareketi de gözlemlemedim. Sizce kafesteki bu duruşu normal midir?

Ekli dosyalar

aleyy

Yeni Üye
Bu arada kilosunu ölçtüm 44 g geldi. Ancak bu göğsündeki kemik hala belirgin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gramajı iyi. Göğüs kemiği kuşlar da bir miktar hissedilir. Ama çok keskin şekilde elinize geliyorsa tam toparlanmamış olabilir. Duruşu da ya halsizlik devam ediyor yada ağrısı da olabilir. Öğürme hareketinin olmaması olumlu gelişme. Peki 26 Mayıs'tan bu yada kuşa ilaç yada takviye verdiniz mi.