39 gram amaKuşta kilo problemi var. Hasta değil uçtuktan sonra nefes nefese kalmasının sebebi o. Fişek gibi maşallah. Akdarı oranı yüksek yem verin sebze ağırlıklı besleyin. Takviyelerini de aksatmayın.
39 gram amaKuşta kilo problemi var. Hasta değil uçtuktan sonra nefes nefese kalmasının sebebi o. Fişek gibi maşallah. Akdarı oranı yüksek yem verin sebze ağırlıklı besleyin. Takviyelerini de aksatmayın.
Ah bir de bu öğürme neden olabilir?Kuşta kilo problemi var. Hasta değil uçtuktan sonra nefes nefese kalmasının sebebi o. Fişek gibi maşallah. Akdarı oranı yüksek yem verin sebze ağırlıklı besleyin. Takviyelerini de aksatmayın.
Kilosu normal. Kuşlarda çok sık karaciğer büyümesi görülüyor dıştan kilo normal gözükse bile büyümeden dolayı organlara baskı yapıp efor sarf ettiklerinde nefees nefese kalabilirler. Tabi buda röntgen ile anlaşılır. Rica ederim39 gram amaNormalde uçarken nefes nefese değil tüy döneminde böyle oluyor. Bahsettiğim ıslık sesi normalde kafeste dururken çıkardığı bir ses aslında. Ama maşallah benim oğluşuma 🥹 İnşallah kızım da iyi olacak, bilgilendirme yapacağım inşallah. Çok teşekkürler
![]()
Ben öğürme hareketi göremedim yutkunma hareketi yapıyor o da kursağı rahatlatmak için arada yutkunma yada geviş getirme hareketi yaparlar. Elzem bir durum değil. Salyalı kusma iştahsızlık vs olursa o zaman işin rengi değişir.Ah bir de bu öğürme neden olabilir?
Tamamdır çok çok teşekkür ederim, iyi geceler dilerimKilosu normal. Kuşlarda çok sık karaciğer büyümesi görülüyor dıştan kilo normal gözükse bile büyümeden dolayı organlara baskı yapıp efor sarf ettiklerinde nefees nefese kalabilirler. Tabi buda röntgen ile anlaşılır. Rica ederim
Ben öğürme hareketi göremedim yutkunma hareketi yapıyor o da kursağı rahatlatmak için arada yutkunma yada geviş getirme hareketi yaparlar. Elzem bir durum değil. Salyalı kusma iştahsızlık vs olursa o zaman işin rengi değişir.
Merhabalar. Dişi kuşumun nefesi bir tık daha iyiydi. Ancak 1 hafta önce erkek kusum da tüy kabartmaya, titremeye başladı. Bugün kuşlarımı veterinere götürdüm. Erkek olanın solunumu daha iyiydi ama ateşi 42 dereceydi. Rontgende görünümü daha iyiymiş. Ancak dişi kuşumun solunumu erkeğe göre daha kötüydü ve rontgende daralma görmüş hekim de ancak ateşi daha düşüktü. Bakteriyel olduğunu düşündüğünü söyledi ve doksisiklini 5 gün 100ml'ye 5 damla şeklinde reçete etti. Sizce ne yapmalıyım? Röntgen görüntülerini gönderince buraya da ekleyeceğim.Kilosu normal. Kuşlarda çok sık karaciğer büyümesi görülüyor dıştan kilo normal gözükse bile büyümeden dolayı organlara baskı yapıp efor sarf ettiklerinde nefees nefese kalabilirler. Tabi buda röntgen ile anlaşılır. Rica ederim
Ben öğürme hareketi göremedim yutkunma hareketi yapıyor o da kursağı rahatlatmak için arada yutkunma yada geviş getirme hareketi yaparlar. Elzem bir durum değil. Salyalı kusma iştahsızlık vs olursa o zaman işin rengi değişir.
Ya tatlışVerdiği tepkibizim çocukta sizin sesinizi duyunca kendi üstüne alındı
sorun bakteriyel ise kullanın mutlaka ama suluktaki su oranını biraz daha azaltıp beş damla koyun.
Aslında solunum probleminin birçok sebebi var. Bakteriyel olabilir iç organ baskısı olabilir iyot eksikliği vs olabilir. Mantar da tâbi ihtimal dahilinde sık sık salyalı kusma öğürme vs var mıdır. Yok sulukta verin geceden suluğu kafesten alın gece boyunca susamış olsun sabah ilaçlı su verin o zaman içer evet probiyotik desteği de tedavi bitimi sonrası.Ya tatlışTamamdır peki suyu içmezlerse ne yapayım, ilaçlı su mu damlatayım ağzından? Bir de probiyotik vs ilaç tedavisi sonrası mı kullanayım? Dediğim gibi burada kuş hekimi yok pek bilgili gelmedi. Mantar vs de olabilir mi ki acaba?
Tamamdır teşekkürlerAslında solunum probleminin birçok sebebi var. Bakteriyel olabilir iç organ baskısı olabilir iyot eksikliği vs olabilir. Mantar da tâbi ihtimal dahilinde sık sık salyalı kusma öğürme vs var mıdır. Yok sulukta verin geceden suluğu kafesten alın gece boyunca susamış olsun sabah ilaçlı su verin o zaman içer evet probiyotik desteği de tedavi bitimi sonrası.
İlki erkek kuşumun bir iki hafta öncedrn yavaş yavaş başlayan. Diğeri dişi kuşumun bir süredir hasta olan. Hani solunumu düzeldi biraz daha diye goturmedim ama erkekte de başlayınca götürdüm mecburen. Görüntüler nasıl ?Aslında solunum probleminin birçok sebebi var. Bakteriyel olabilir iç organ baskısı olabilir iyot eksikliği vs olabilir. Mantar da tâbi ihtimal dahilinde sık sık salyalı kusma öğürme vs var mıdır. Yok sulukta verin geceden suluğu kafesten alın gece boyunca susamış olsun sabah ilaçlı su verin o zaman içer evet probiyotik desteği de tedavi bitimi sonrası.
Karaciğer büyümesi için ne yapılabilir peki?İlk erkek kuşun görüntüsü fena değil yani karaciğer büyümesinden şüphelenmiştim ben çok az miktarda var o da solunumu etkileyecek kadar değil bana göre. Dişi kuşun çok fazla seçilmiyor röntgen sırasında çok hareket etmiş ama onda büyüme sanki daha fazla. Siz tedaviyi yine de uygulayın erkek kuşta bakteriyel bir sorun olabilir.
Aslında onun spesifik bir tedavisi yok. Diyet yem karaciğeri destekleyen takviyeler vs ile kontrol altına alınabilir.Karaciğer büyümesi için ne yapılabilir peki?
Diyet yemi nasıl bulabilirim?Aslında onun spesifik bir tedavisi yok. Diyet yem karaciğeri destekleyen takviyeler vs ile kontrol altına alınabilir.
Akdarı oranı yüksek yem verin kapalı yem isterseniz Garden mix pembe şerit yada Gold wings bunlar diyet yeme yakındır yada sitenin sponsoru mamaist.com dan da tercih edebilirsiniz. Kuşun durumuna göre Şehmus bey yem ayarlıyor. Avı chol yada sedochol gibi karaciğeri destekleyen takviyeler, sebze ağırlıklı beslenme ve yormadan bol bol uçurma.Diyet yemi nasıl bulabilirim?
Erkek kuşumu uçuruyorum ancak dişi kuşum geldiğinden beri uçamıyor sadece kaçmak için süzülme hareketi yapıyor o yeterli olur mu?Akdarı oranı yüksek yem verin kapalı yem isterseniz Garden mix pembe şerit yada Gold wings bunlar diyet yeme yakındır yada sitenin sponsoru mamaist.com dan da tercih edebilirsiniz. Kuşun durumuna göre Şehmus bey yem ayarlıyor. Avı chol yada sedochol gibi karaciğeri destekleyen takviyeler, sebze ağırlıklı beslenme ve yormadan bol bol uçurma.
Bir de ikisine de mi aynı şekilde aynı mama ve desteği sağlayayım? Hekim enerjisi yüksek yemleri ayirmana gerek yok dedi bir de. Şimdi antibiyotik de alıyor karaciğerlerini yormak istemiyorum. Mamaistteki wp numarası olarak şehmus hocam bulunuyor ise yazdım ancak bayadır bekliyorum geri dönüş alamadım.Akdarı oranı yüksek yem verin kapalı yem isterseniz Garden mix pembe şerit yada Gold wings bunlar diyet yeme yakındır yada sitenin sponsoru mamaist.com dan da tercih edebilirsiniz. Kuşun durumuna göre Şehmus bey yem ayarlıyor. Avı chol yada sedochol gibi karaciğeri destekleyen takviyeler, sebze ağırlıklı beslenme ve yormadan bol bol uçurma.
Uçamıyorsa ona yapacak bir şey yok kanat egzersizleri yaptırın yürütün vsErkek kuşumu uçuruyorum ancak dişi kuşum geldiğinden beri uçamıyor sadece kaçmak için süzülme hareketi yapıyor o yeterli olur mu?
İkisinin de diyet yem yemesi ve takviye almasında hiçbir sıkıntı olmaz. Antibiyotik tedavisi boyunca kafeste bulunan kalamar kemiği grit kum mineral blok gibi ürünleri çıkartın tedavi bitimi sonrası tekrardan koyarsınız. Evet tedaviden sonra başlarsınız. Eğer ki antibiyotik iyi gelirse süresini beş güne değil yedi güne tamamlayın.Bir de ikisine de mi aynı şekilde aynı mama ve desteği sağlayayım? Hekim enerjisi yüksek yemleri ayirmana gerek yok dedi bir de. Şimdi antibiyotik de alıyor karaciğerlerini yormak istemiyorum. Mamaistteki wp numarası olarak şehmus hocam bulunuyor ise yazdım ancak bayadır bekliyorum geri dönüş alamadım.
Destekleri de antibiyotik tedavisi bittikten sonra mı başlayayım?
Tamamdır çok teşekkür ederimUçamıyorsa ona yapacak bir şey yok kanat egzersizleri yaptırın yürütün vs
İkisinin de diyet yem yemesi ve takviye almasında hiçbir sıkıntı olmaz. Antibiyotik tedavisi boyunca kafeste bulunan kalamar kemiği grit kum mineral blok gibi ürünleri çıkartın tedavi bitimi sonrası tekrardan koyarsınız. Evet tedaviden sonra başlarsınız. Eğer ki antibiyotik iyi gelirse süresini beş güne değil yedi güne tamamlayın.
Hocam tohum harici mama vermek istesem hazırlaması kolay mama tarifiniz var mıdır?Uçamıyorsa ona yapacak bir şey yok kanat egzersizleri yaptırın yürütün vs
İkisinin de diyet yem yemesi ve takviye almasında hiçbir sıkıntı olmaz. Antibiyotik tedavisi boyunca kafeste bulunan kalamar kemiği grit kum mineral blok gibi ürünleri çıkartın tedavi bitimi sonrası tekrardan koyarsınız. Evet tedaviden sonra başlarsınız. Eğer ki antibiyotik iyi gelirse süresini beş güne değil yedi güne tamamlayın.