• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ne yaptiysam yumurtasini yiyor

Deaft

Aktif Üye
Calsiyum ve kalamar kemiği verin, ihtiyacı var, yiyor, vücudu Calsiyumu tamamlıyor yumurtluyor, en çok kafesin neresinde duruyorsa, oraya takın yesin
Yiyor taktim kalamari cok yemiyor ama yemeye alişti plastik yumurta koyun demişler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Yiyor taktim kalamari cok yemiyor ama yemeye alişti plastik yumurta koyun demişler
Kuşa Kalsimin d3 alın mamaist.com'da mevcut grit kum kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız versele laga colombine vita da alın ve grit kumuna karıştırın.

Deaft

Aktif Üye
Hocam sağlam bir kuşçuya sordum bana kuşu değiştirmen gerek yunurtasini yemeye alişmiş dedi çözümü yokmuş yani yumurtasini 1 kere yediği için artik sürekli kırma gereksinimi duyuyormuş

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam sağlam bir kuşçuya sordum bana kuşu değiştirmen gerek yunurtasini yemeye alişmiş dedi çözümü yokmuş yani yumurtasini 1 kere yediği için artik sürekli kırma gereksinimi duyuyormuş
Doğru söylüyor, fakat Calsiyum eksiği ona yumurtayı yediriyor😔

Yoda

Aktif Üye
Bir süre plastik yumurta koyarsanız kıramadığını fark edip vazgeçer belki bu alışkanlıktan. Bu süreçte de bol bol kalsiyum takviyesi yaparsınız. Tekrar yumurtladığında kırmaz umarım.

Deaft

Aktif Üye
Bir süre plastik yumurta koyarsanız kıramadığını fark edip vazgeçer belki bu alışkanlıktan. Bu süreçte de bol bol kalsiyum takviyesi yaparsınız. Tekrar yumurtladığında kırmaz umarım.
Teşekkürler deniyeceğim fakat şuan dişi erkek ayri kafeste dişi çok yoruldu yaklaşik 20 ye yakin yumurta yapti yedi bi süre ayirdim / dişi evcil erkek yabani

Yoda

Aktif Üye
Teşekkürler deniyeceğim fakat şuan dişi erkek ayri kafeste dişi çok yoruldu yaklaşik 20 ye yakin yumurta yapti yedi bi süre ayirdim / dişi evcil erkek yabani
İyi yapmışsınız. Bir süre ikisine de takviyeye devam edin. Kızıştırıcı besinler vermeyin, biraz toparlansınlar. Bu sürede dişi tekrar yumurtalarsa plastik yumurta ile değiştirin, gözlemleyin. Yine de çok fazla vakit harcamasın yuvada.

Üst Alt