• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kusuyor muş gibi yapıyor

Feritin ablası

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Boğazını kusacak gibi öne uzatıyor ve halsiz
Hastalık Belirti Tarihi
3 Haz 2024
Kusum dün geceden beri boğazını kusacakmış gibi öne uzatıyor sanki bir şey takılmış da çıkarmaya çalısıyormuş gibi dili ile uğraşıyor ve inliyor. Mantar olabileceğini okudum ama boğazı şiş değil her şeyi normal

Feritin ablası

Yeni Üye
Merhaba kafesinde grit kum var mı? Bu hareketin videosunu eklermisiniz ayrıca temiz beyaz peçeteye güncel birikmiş dışkı resmi ve var ise kullandığınız takviyeler nelerdir?
Ekli dosyayı görüntüle 65095
Grit kum mu bilmiyorum ama beyaz renkte bir kum var ama yediğini hiç görmedim. Takviye olarak Avisol plus multivitamin kullanıyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Grit kum mu bilmiyorum ama beyaz renkte bir kum var ama yediğini hiç görmedim. Takviye olarak Avisol plus multivitamin kullanıyorum
Beyaz kristal olan faydasız versele laga grit kum almanızı öneririm ayrıca kullandığınız vitamin de etkisiz gerwit Multi vitamin, entrobac probiyotik ve bt amin forte b vitamini bunlar ömürleri boyunca kullanmanız gereken takviyelerdir. Mamaist'ten bölünmüş olarak güvenle alabilirsiniz hareket durumu için diğer arkadaşlarımın yorumunuda bekleyin lütfen.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Attığınız tek dışkı belirleyici olmayabilir. Mümkünse gece yatmadan önce kafes tabanına kağıt havlu koyun sabah birikmiş dışkılar nasıl bakın. Aynı şekilde gün içinde de birikmiş dışkılara bakın. Şimdilik yem haricî farklı bir şey vermeyin. Bu kusma hareketini ne sıklıkta yapıyor. Kusma oluyor mu yoksa sadece öğürme mi. Fiko arkadaşımızın dediği gibi grit kum tercihiniz olsun. Entrobac ve gervit desteği de mutlaka sağlayın.

Feritin ablası

Yeni Üye
4 gündür bu kusma hareketini yapıyor ve iki üç tane Yem parcası çıkardı bugün. Dıskıları genel anlamda cıvık dünden birikmiş hali de aşağıda. Çok yemek yemiyor ondan cıvık oluğunu düsünüyordum ama iyice anormallesti ne yapacağım bilmiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürüp bir röntgen çektirin çünkü gaga ve ayaklardan gördüğüm göz analizim karaciğer yağlanması ve sindirim sistemi bozukluğu da mevcuttur. Nerede ikamet ediyorsunuz? Size kanatlı uzmanı önereyim👍

Feritin ablası

Yeni Üye
Bana kalsa elli kez götürürdüm ama ailem kusumun önemsemiyorlar çok fazla. Kayseri'deyim ailemi ikna etmeye calısacağım önerinizi bekliyorum :''

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kayseride veterinerlik fakültesi olması gerekiyordu oraya götürebilirsiniz.