• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusum kursak mantarimi yoksa megabakterimi var

cimennnn

Tutkulu
Mamaist w.pp hattından ulaşın yardımcı olucaklardır. Aslı arkadaşımın dediği gibi kursaktan beslenmesi daha hızlı etki sağlayacaktır son çare yiyeceği kadar sevdiği sebze yada meyve üzerine mercimek tanesi kadar serpebilirsiniz.1 hafta boyunca verip takip ediniz durumunu.Konumunuz Kocaeli gözüküyor @cimennnn arkadaşımızda Kocaeli ndeydi sanırım belki kanatlı uzmanı biliyordur yönlendirme yapar.
Ben İstanbuldayım. İstanbul için bile önerebileceğim bir veteriner yok sadece Sarıyer de olan tarabya veteriner kliniği var cerrahi işlem yapmıyor sadece ilaç tedavisi uyguluyor.

Meryem uzuner

Yeni Üye
Ben zeolit elle besleme maması ve şırınga aldim yarin gelir.zeolit bu tür hastalıkları iyileştirir mi.buna rağmen iyilrsmezse ne yapabilirim acaba

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ben zeolit elle besleme maması ve şırınga aldim yarin gelir.zeolit bu tür hastalıkları iyileştirir mi.buna rağmen iyilrsmezse ne yapabilirim acaba
1 hafta günde 1 kez olacak şekilde mamasına zeolit katıp hazırlayıp besleyin 1 hafta sonra ki süreçte durum tekrar değerlendirilir. Zeolit hakkında daha detaylı bilgiyi @Şehmus BAKIR hocamızdan alabilirsiniz isterseniz özelden yazın kendisine detaylı bilgi verecektir. Yine de tahlil şart yavruya 😔

Meryem uzuner

Yeni Üye
1 hafta günde 1 kez olacak şekilde mamasına zeolit katıp hazırlayıp besleyin 1 hafta sonra ki süreçte durum tekrar değerlendirilir. Zeolit hakkında daha detaylı bilgiyi @Şehmus BAKIR hocamızdan alabilirsiniz isterseniz özelden yazın kendisine detaylı bilgi verecektir. Yine de tahlil şart yavruya 😔
Teşekkür ederim

Zu123

Paylaşımcı
Elimde orinix var kusma için versrmmi acaba
Orinix plus memnun musunuz? Benim kuşum 2 aydır öğürme ve kusma hareketi var zolax ve vitaminlerle bugüne kadar yaşattım ama kesin çözüm bulamadım veteriner film çekilmeden anlayamam diyor riskli kabul etmedim şimdi youtube dan kuşçudan orinix ve 4in1 mix aldım tereddürlüyüm kullansammı diye

cimennnn

Tutkulu
Orinix plus memnun musunuz? Benim kuşum 2 aydır öğürme ve kusma hareketi var zolax ve vitaminlerle bugüne kadar yaşattım ama kesin çözüm bulamadım veteriner film çekilmeden anlayamam diyor riskli kabul etmedim şimdi youtube dan kuşçudan orinix ve 4in1 mix aldım tereddürlüyüm kullansammı diye
Filmin ne gibi bir riski var anlayamadım. Röntgen çekiminin bir sıkıntısı yok. Bence farklı ilaç kullanmak yerine veteriner hekime götürüp tedavisine başlatmanız daha sağlıklı olur. Bahsettiğiniz ilaçlarla ilgili bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur.

Zu123

Paylaşımcı
Filmin ne gibi bir riski var anlayamadım. Röntgen çekiminin bir sıkıntısı yok. Bence farklı ilaç kullanmak yerine veteriner hekime götürüp tedavisine başlatmanız daha sağlıklı olur. Bahsettiğiniz ilaçlarla ilgili bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur.
Veteriner söyledi kuşlar için ölümcül olabiliyormuş kabul ederseniz çekelim dedi

cimennnn

Tutkulu
Veteriner söyledi kuşlar için ölümcül olabiliyormuş kabul ederseniz çekelim dedi
Ben ilk kez böyle birşey duydum benim kuşum 3 kere röntgen çekildi başka yolu yok rahatsızlığın ne olduğunu öğrenmek için ya dışkı analizi yada röntgen çekilir. Elhamdülillah kuşum hala sağlıklı bir sorunu yok. Bence farklı bir veterinere gidin. Böyle bir durum varsa da ben bilmiyorum yanlış birşey demek istemem.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bazı hekimler röntgen çekmeye pek yeltenmiyorlar. Radyasyona maruz kalıyor diye yada kalp krizi riskinden dolayı. Ama şöyle de bir gerçek var her gün bu yavrular radyasyon görmüyor. Belki bir ihtimal heyecandan dolayı kalp krizi riski. Ama bu zamana kadar hiç duymadım röntgen çekiminde kalp krizi geçirip öldü diye. Varsa da bilmiyorum. Ama yine de onların sağlığı için en uygunu röntgen çekimi ve gerekli başka tetkikler.

Üst Alt