• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusum kursak mantarimi yoksa megabakterimi var

Meryem uzuner

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma iştahsızlık surekli uyku halsizlik sulu yesil yemli diskilama
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2024
Kullanılan İlaç
4 in 1 mix zolax mikostatin antibiyotik orinix
Merhaba kusum suan asiri zayıfladı.gogsu jilet gibi oldu.diskisi değişiyor surekli koyu yesil sulu bi ara siyaha dönmüştü. Bazen sadece sulu beyaz kısmı oluyor.ara ara kusuyor yediklerini sindiremiyor.diskida yem oluyor surekli kabarık halsiz.veterinere goturmustum kuruma dedi bulantı bide antibiyotik verdi mikostatin recete etti ama fayda görmedim.daha sonrac4 in 1 mix diye bir ilaç var onu kullandım biraz toparladı ama.yine eski haline döndü.suan dal dari ak dari aspur veriyorum zaten çok yemiyor.aslinda yiyor ama yutmuyor.ne yapacağımı bilemiyorum. Amfoterasin b diye bi ilac internetten gördüm oda çok bulunan bir ilaç ollmadigi için suan icin bulamadım. Hicvisey yapmadan kusumun ölmesini beklemek istemiyorum.lutfen yardım ederseniz çok sevinirim.boyle ne kadar daha dayanır kusum bilmiyorum.kusun son videosunu ekliyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Beyaz peçeteye güncel birikmiş dışkı resmi ve kısa bir videosunu eklermisiniz. Ayrıca gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı? Ek olarak kullandığınız vitamin ve takviyeler nelerdir? Kuruma bir hastalık değildir yaşadığı hastalığa karşı vücudun direncinin de düşmesiyle ve iştahsızlıkla oluşan zayıflamadır ancak neden yada sebepleri yapılan muayene ve inceleme ile belli olur.

Ekli dosyayı görüntüle 67130

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba kusum suan asiri zayıfladı.gogsu jilet gibi oldu.diskisi değişiyor surekli koyu yesil sulu bi ara siyaha dönmüştü. Bazen sadece sulu beyaz kısmı oluyor.ara ara kusuyor yediklerini sindiremiyor.diskida yem oluyor surekli kabarık halsiz.veterinere goturmustum kuruma dedi bulantı bide antibiyotik verdi mikostatin recete etti ama fayda görmedim.daha sonrac4 in 1 mix diye bir ilaç var onu kullandım biraz toparladı ama.yine eski haline döndü.suan dal dari ak dari aspur veriyorum zaten çok yemiyor.aslinda yiyor ama yutmuyor.ne yapacağımı bilemiyorum. Amfoterasin b diye bi ilac internetten gördüm oda çok bulunan bir ilaç ollmadigi için suan icin bulamadım. Hicvisey yapmadan kusumun ölmesini beklemek istemiyorum.lutfen yardım ederseniz çok sevinirim.boyle ne kadar daha dayanır kusum bilmiyorum.kusun son videosunu ekliyorum
Dışkı siyaha döndüyse kanama yapıyordur mide mukozasına yerleşmiştir. Siz temiz peçete üzerine yeni yaptığı dışkı fotosunu ve kuşun streamble üzerinden videosunu atın. Amphotericin b zor bulunuyor ve ağır bir ilaç. Kesinlikle uzman kontrolünde kullanılması gerekli. Megabakteri ve diğer mantar ayırıcı tanı da dışkı tahlilinde belli olur.

Meryem uzuner

Yeni Üye
Bulunduğum yerde veteriner vardı beni o yönlendirdi kuslara da bakıyormuş gittiğim veteriner ama o sadece muayene edip kuruma var dedi neye bağlı bilmiyorum.ben kendim probiyotik ve gerwit vitamin verdim arada .2 gün pespaye.dosya ekleden video yüklemek istedim ama yukleyemedim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bulunduğum yerde veteriner vardı beni o yönlendirdi kuslara da bakıyormuş gittiğim veteriner ama o sadece muayene edip kuruma var dedi neye bağlı bilmiyorum.ben kendim probiyotik ve gerwit vitamin verdim arada .2 gün pespaye.dosya ekleden video yüklemek istedim ama yukleyemedim.
Streamble.com adresinden video yüklemesi yapın linki kopyalayıp buraya yapıştırın. Kuruma bir hastalığın sonucudur. Kuruma diye bir hastalık yoktur

Meryem uzuner

Yeni Üye
Biliyorum ama neye bağlı kuruma oldu onu anlayamadım işte kursak mantarimi başka bisey mi bilmiyorum.simdi video yüklemeyi deniycem

Meryem uzuner

Yeni Üye
Kusma hareketi yapıyor videoda da gozukuyor agzina gelen yemi tekrar yiyor ufaliyor aslında Bayadır kusma yoktu bu hafta yine başladı.kursak besleme yapabilsem biraz toparladı belki ama ona cesaret edemiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Öncelikle açtığınız başlığa cevap vereyim kursak mantarı mı yoksa mega bakteri mi. Dışkıdan alınan numuneden ve kursak sürüntüsünden alınan tahlillerle belli olur. Gittiğiniz veteriner herhangi bir tahlil yapmadı mı. Mikostatin fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Dışkı rengi hep syaha yakın mı peki. Zeolit tozuyla birlikte elle besleme yapılsa bu yavrucağa çok iyi olur.

Meryem uzuner

Yeni Üye
Hiçbir tahlil yapılmadı.diski surekli degiskenlik gösteriyor.koyu yesil sulu.bazen normale dönüyor.siyaha yakin olduguda oluyor dun mesela sırf yem diskilamis yukarıda paylaştığım en son yaptigi bazen sadece sulu beyaz diskiliyor .elle besleme yapabilsem keşke .siringasida yok bende.zeloiti basja türlü veremezmiyim acaba

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Zeolit i meyveye sebzeye yada yemine katabilirsiniz. Ama kursaktan beslemek kadar etkili olmaz. Önce zeolitli besleme yapınız. Eğer kusmalar halsizlik devam ederse kursak mantarından şüphelenebiliriz. Fungistop kanatlılar için üretilmiş antifungal bir ilaçtır. Ama tabi kursak mantarı ise bu ilaç fayda sağlar. İmkanınız varsa dışkı numunesi ve kursak tahlili yaptırıp net teşhis için ona göre ilaç kullanımı daha doğru olur. Çünkü ara ara siyah dışkılar pek normal değil.

Meryem uzuner

Yeni Üye
Zeoliti aktarda bulabilir miyim acaba.dun daha iyiydi bugun biraz daha kötü gibi sürekli kusma hareketi yapıyor yem de yemedi.ne yapacagimi sasirdim.zeoliti kac gun vermem gerekli

Meryem uzuner

Yeni Üye
Diski tahlili yaptırma şansım yok maalesef.yarin umarım zeolit bulurum nasıl yediririm bilmiyorum ama olmadı kum yiyor onun yerine koyarim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Zeoliti aktarda bulabilir miyim acaba.dun daha iyiydi bugun biraz daha kötü gibi sürekli kusma hareketi yapıyor yem de yemedi.ne yapacagimi sasirdim.zeoliti kac gun vermem gerekli
Mamaist w.pp hattından ulaşın yardımcı olucaklardır. Aslı arkadaşımın dediği gibi kursaktan beslenmesi daha hızlı etki sağlayacaktır son çare yiyeceği kadar sevdiği sebze yada meyve üzerine mercimek tanesi kadar serpebilirsiniz.1 hafta boyunca verip takip ediniz durumunu.Konumunuz Kocaeli gözüküyor @cimennnn arkadaşımızda Kocaeli ndeydi sanırım belki kanatlı uzmanı biliyordur yönlendirme yapar.

Meryem uzuner

Yeni Üye
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.insallh keşke olsa kanatlı uzmanı. Çok üzülüyorum elimden başka bisey gelmiyor.kursak besleme yapabilsem çok iyi olurdu ama kursagi delerim diye korkuyorum bu sefer anında ölür kusum

Meryem uzuner

Yeni Üye
Mart ayından beri uğraşıyorum surekli araştırıyorum.insallh çözüm olur

Üst Alt