• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kör mü?

asdrheosn

Yeni Üye
...Merhaba, kuşum 4 yaşında dişi. 4 yıldır hiç hasta olmamıştı eşi arada kusar, üşütür bir kaç güne geçerdi ama bu kuşum hiç hasta olmadı 4 sene içersinde. bir ay önce yemek yemeyi bıraktı kafesin dibine gidip uyumaya başladı. hasta olduğunu anladım bir kaç gün içinde geçmeyince veterinere götürdüm. 5 gün boyunca orda kaldı tedavi gördü. kursak mantarı falan dediler ciğerlerine de yağlanma varmış falan neyse iyileşti çok şükür sonra eve götürüp evde kafese koymadan 20 gün boyunce bir kutuda tutmam gerektiğini ordan ilaçlara devam edeceğimi söylediler. bugün 10. günündeyim kuşum yemini yiyor canlı sağlıklı şuan sadece uçamıyor ben hastalıktandır diye düşünüp çok araştırmadım ama bir gariplik olduğunu anladım artık kör olmuş sanırım. çünkü yürürken bir yere çarparsa farkediyor önünde engel olduğunu ve sese tepki veriyor elimi gözünün içine sokcak olsam bile tepki asla vermiyor. ilaçlardan olabilir mi? 6 ilacı var her gün hepsinden bir damla vermem gerektiğini söylemişti veteriner ama şuan farkedince kör olduğunu ilacı kestim ona ağır geliyordur diye. yada stresten olabilir mi kutuda kaldığı için.( kutu şeffaf karanlık falan değil dışarıyı görebiliyor.)

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Kuşun videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğraflarına bakalım. Veteriner hekiminizin verdiği ilaçların fotoğrafını atalım veyahut ismini. Kanatlı uzmanı mıydı kendisi?
Kuşa verdiğiniz yemin markasını ve takviye veriyorsanız verdiğiniz takviye ürünlerini de belirtir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 54200

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşum 4 yaşında dişi. 4 yıldır hiç hasta olmamıştı eşi arada kusar, üşütür bir kaç güne geçerdi ama bu kuşum hiç hasta olmadı 4 sene içersinde. bir ay önce yemek yemeyi bıraktı kafesin dibine gidip uyumaya başladı. hasta olduğunu anladım bir kaç gün içinde geçmeyince veterinere götürdüm. 5 gün boyunca orda kaldı tedavi gördü. kursak mantarı falan dediler ciğerlerine de yağlanma varmış falan neyse iyileşti çok şükür sonra eve götürüp evde kafese koymadan 20 gün boyunce bir kutuda tutmam gerektiğini ordan ilaçlara devam edeceğimi söylediler. bugün 10. günündeyim kuşum yemini yiyor canlı sağlıklı şuan sadece uçamıyor ben hastalıktandır diye düşünüp çok araştırmadım ama bir gariplik olduğunu anladım artık kör olmuş sanırım. çünkü yürürken bir yere çarparsa farkediyor önünde engel olduğunu ve sese tepki veriyor elimi gözünün içine sokcak olsam bile tepki asla vermiyor. ilaçlardan olabilir mi? 6 ilacı var her gün hepsinden bir damla vermem gerektiğini söylemişti veteriner ama şuan farkedince kör olduğunu ilacı kestim ona ağır geliyordur diye. yada stresten olabilir mi kutuda kaldığı için.( kutu şeffaf karanlık falan değil dışarıyı görebiliyor.)
Cam gibi bir yere koyabilirseniz sessizce parmağınızı sağa sola götürün önüne doğru veya baktığı duvara doğru güneş geliyorsa odaya ayna ile tavana yansıma yapın kuşların ilgisini çekiyor takip ediyorlar gözleriyle ,sağ sol yapın bakmıyorsa kör demek

asdrheosn

Yeni Üye
Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Kuşun videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğraflarına bakalım. Veteriner hekiminizin verdiği ilaçların fotoğrafını atalım veyahut ismini. Kanatlı uzmanı mıydı kendisi?
Kuşa verdiğiniz yemin markasını ve takviye veriyorsanız verdiğiniz takviye ürünlerini de belirtir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 54200
kutusunu yeni temizlediğim için birikmiş dışkısı yoktu maalesef. ama şuan eskisi gibi dışkısında bir problem yok hastayken yeşil ishaldi. şuan düzeldi. ilaçların adını attım. yemin markasını paketi attığım için bilmiyorum. ama fotoğrafını attığım yemden vermem gerektiğini önerdikleri için bu yemden veriyorum. bi de kum koyuyorum ondan yiyor biraz

asdrheosn

Yeni Üye
Cam gibi bir yere koyabilirseniz sessizce parmağınızı sağa sola götürün önüne doğru veya baktığı duvara doğru güneş geliyorsa odaya ayna ile tavana yansıma yapın kuşların ilgisini çekiyor takip ediyorlar gözleriyle ,sağ sol yapın bakmıyorsa kör demek
genelde asla ele gelmeyen bir kuş yanına yaklaşsam kaçıp bağırır ama dediğim gibi elimle dokununca sadece bağırıyor onun dışında tepki vermiyor ama ilaçları kullanınca oldu sanırım ağır geldi ilaçlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sâdece aspur verilmez yağlandırır. Karışık yem verin ki karaciğer yağlanma varmış Antifungal verilmiş bir kuşa diyet yem ve zeolit tozu iyi olur. Dolaşım sistemi yavaş olduğu için sindirimi kolaylaştıran besinler vermelisiniz aspur, daldarı, yulaf gibi gıdalar vermeyin

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
kutusunu yeni temizlediğim için birikmiş dışkısı yoktu maalesef. ama şuan eskisi gibi dışkısında bir problem yok hastayken yeşil ishaldi. şuan düzeldi. ilaçların adını attım. yemin markasını paketi attığım için bilmiyorum. ama fotoğrafını attığım yemden vermem gerektiğini önerdikleri için bu yemden veriyorum. bi de kum koyuyorum ondan yiyor biraz
İzmir Özkanlardaki Özvet klinik mi acaba eğer öyleyse oradaki hekimler kuş üzerinde uzmanlaşmış kişiler ama 🥺 ilaçların fotoğrafını atabilir misiniz.

asdrheosn

Yeni Üye
İzmir Özkanlardaki Özvet klinik mi acaba eğer öyleyse oradaki hekimler kuş üzerinde uzmanlaşmış kişiler ama 🥺 ilaçların fotoğrafını atabilir misiniz.
evet zaten baya ilgilendirler sağolsunlar düzeldi kuşum onlarla ilgili bir sıkıntı yokta ilaçlar mı ağır geldi bilemedim. ilaçların adlarını atmıştım yukarda şişelerinin üstünde de aynılarını yazıyor zaten herhangi başka bilgi yok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
evet zaten baya ilgilendirler sağolsunlar düzeldi kuşum onlarla ilgili bir sıkıntı yokta ilaçlar mı ağır geldi bilemedim. ilaçların adlarını atmıştım yukarda şişelerinin üstünde de aynılarını yazıyor zaten herhangi başka bilgi yok
Çok güçlü ürünlerde körlük olabiliyor. Mesela eve sıktığımız böcek ilaçları eğer kuş o ilaçla temas ederse körlük yapma ihtimali var. Ama kullandığınız ürünlerin hepsinin tedavi amacı farklı. Antifungal mantar için akciğer destekleyici karaciğer destekleyici vs. Oradaki hekimlerle durumu anlatıp iletişime geçin isterseniz 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Kör olduğu kesin mi?
Yemeğini siz mi yediriyorsunuz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok güçlü ürünlerde körlük olabiliyor. Mesela eve sıktığımız böcek ilaçları eğer kuş o ilaçla temas ederse körlük yapma ihtimali var. Ama kullandığınız ürünlerin hepsinin tedavi amacı farklı. Antifungal mantar için akciğer destekleyici karaciğer destekleyici vs. Oradaki hekimlerle durumu anlatıp iletişime geçin isterseniz 🙏🏻
Malesef bazı insan ilaçları da bir anda ani körlüğe sebep olabiliyor. Beyinde sinir sistemini tetikliyor ve kapanıyor. Farklı tepkiler olabiliyor. Kanama sonucu felç, körlük vs.vs. psikolojik de olabilir körlük.umarım ilaçları kesince düzelir😔😔🦜

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yazıları geri getirdim izinsiz silmek yasaktir geçerli bir sebebiniz varsa yönetim ile görüşün 👍

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Malesef bazı insan ilaçları da bir anda ani körlüğe sebep olabiliyor. Beyinde sinir sistemini tetikliyor ve kapanıyor. Farklı tepkiler olabiliyor. Kanama sonucu felç, körlük vs.vs. psikolojik de olabilir körlük.umarım ilaçları kesince düzelir😔😔🦜
Bu ilaçların hemen hemen hepsini bende kullandım ablacım 🥺 ama bir sorun yaşamadık iyileşme oldu mu derseniz hayır olmadı 😊 bu ilaçların körlüğe etki edeceğini sanmıyorum. En güzeli konu sahibi, hekimleriyle iletişime geçmesi 🙏🏻 tabi yazıları sildikten sonra foruma bir daha girerse 🤤

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu ilaçların hemen hemen hepsini bende kullandım ablacım 🥺 ama bir sorun yaşamadık iyileşme oldu mu derseniz hayır olmadı 😊 bu ilaçların körlüğe etki edeceğini sanmıyorum. En güzeli konu sahibi, hekimleriyle iletişime geçmesi 🙏🏻 tabi yazıları sildikten sonra foruma bir daha girerse 🤤
Acaba diyorum uçtu, sert çarptı başını😔bilemeyiz.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Yalnız şurası ilginç, bu kadar ilaç; antifungal, 5 li karışım muhtemelen 5 çeşit antibiyotik, diğerleri hepsi aynı gün verilecek denmiş. Bu tedaviyi hiçbir kuş kaldıramaz. 😡

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yalnız şurası ilginç, bu kadar ilaç; antifungal, 5 li karışım muhtemelen 5 çeşit antibiyotik, diğerleri hepsi aynı gün verilecek denmiş. Bu tedaviyi hiçbir kuş kaldıramaz. 😡
Duygu hanım 5li karışım antibiyotik değil. İçinde birçok vitamin bulunan bir multivitamin. Gervit gibi diyelim. Bende çoğu ürünü kullandığım için biliyorum.🙏🏻 Aklıma şu ihtimal geldi kuşa dozajı verirken fazla vermiş olabilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ne olduysa konu sahibi bir anda yorumlarını silip forumu terk etti 🤔Benimde kafama takılan kısım bu hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ne olduysa konu sahibi bir anda yorumlarını silip forumu terk etti 🤔Benimde kafama takılan kısım bu hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah
Bu durum ilginç gerçekten ama bir şeye vesile oldu; bizim derneğe kısa süreliğine bir kanatlı veterineri destek vermişti. Yazıları tararken şöyle bir bilgiye rastladım;
"Furazolidon türevleri süs kuşlarında olumsuz yan etkiler oluşturabilir özellikle sinir sistemi hasarına yol açabilir bu sebeple tavsiye etmem" demiş.

Bu da aklımızda olsun

Üst Alt